50 sätt att dekorera ditt hem med barn i åtanke

50 sätt att dekorera ditt hem med barn i åtanke
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns bara något om ett hem som låter dig veta om det är ett barn för barn eller efter barn. Kanske är det de små skorna vid dörren eller kanske är det barnsäkra låset på lådan med saxen. Eller kanske är det bara infunderat i dekorationen. Vissa tror att när du har barn måste du säga adjö till friheten och roligt att dekorera ditt hem. Men även om det finns vissa försiktighetsåtgärder måste du ta skarpa hörn och brytbara föremål. Att skapa ett barnvänligt utrymme kan vara mycket befriande. Plötsligt har du möjlighet att komma undan med ljusa färger och mönster, en stil som du inte skulle förvänta dig i ett barnlöst hem. Bläddra igenom dessa 50 sätt att dekorera ditt hem med barnen i åtanke. De hjälper dig att omfamna den roliga sidan att dekorera med små.

Vardagsrum

När du dekorerar ditt vardagsrum för att passa din familj vill du tänka på de stora föremålen först. De som du alla ska använda, som soffan. Genom att välja en stor sektion ger du alla ett utrymme att sitta och koppla av ihop. För att inte tala om fler kuddar för fort.

När din soffa är ordentligt på plats, tänk på vad accent sittplatser du kan lägga till i rummet när det gäller vad som appellerar till dina barn. Bean Bag stolar är en rolig idé att göra vardagsrummet extra mysigt för små. De kommer njuta av att sjunka in för att läsa eller titta på en film.

När du har ett barn har du oundvikligen många fler i ditt hus vid någon tidpunkt. Födelsedagsfester och sleepovers kräver alternativ för sittplatser som inte är permanenta vilket gör puffarna till den perfekta lösningen. Du kan stapla dem bort under ett bord eller i en garderob när festen är över.

Vardagsrummet används hårt när du har barn. Det kommer att finnas båttid och mellanmålstid och filmtid, allt i samma utrymme, vilket är inbjudan till olyckor. Att ha en slitstark matta som är lätt att rengöra är viktigt för ditt vardagsrum när du har barn.

Tänk inte att barnvänliga dekorationer stannar i deras höjd. Överväg att curate din galleri vägg för att återspegla deras roliga och lätta stil. Ljusa utskrifter kan lätt hittas i böcker och tidskrifter för att hjälpa dig att ge ditt galleri en makeover på en budget.

Sköter vardagsrummet i ditt lilla hem också som lekrum? Då måste du tänka multifunktion när du väljer dina möbler. Köp eller gör ett soffbord som dubblar som ett lekbord för dina barns tåg och färgsidor.

Ahh leksaksförvaring. Det finns så många möjligheter du kan välja mellan, beroende på vad din familj behöver. Men en enkel kub bokhylla kan användas som förvaring för leksaker och böcker medan den övre ytan kan användas för mer vuxen styling.

Bokhyllor är alltid och alltid användbara, oavsett vad du lägger på dem. Vänd dem du har till barnvänlig förvaring och med hjälp av korgar och lådor kan du kurera vad som ses och vad är gömt för att få ditt vardagsrum att känna sig mer sammansatta.

Vad gör du när du inte har ett lekrum i ditt hem? Du gör detta hemkontorshörn till ett lekhörn. Lägg till ett teepe hideaway med ett par kuddar och kastar för att skapa ett utrymme som känns som det bara för dem.

När du har snickeri färdigheter blir dina barnvänliga dekorationsalternativ mycket mer invecklade. Gilla att bygga dem ett mini hus i ett tomt utrymme där du kan stash deras leksaker och ge dem fri regi.

Matsal

När du utformar din matsal för att passa din familj, tänker du verkligen hårt på en frukostkrog. Det gör måltider enklare när dina barn är små och ger massor av sittplatser för tonåringar när de blir äldre.

Är du redo för ett DIY-projekt? Snarare än att ersätta alla dina matbordsstolar för att matcha barnets barnstol, varför måla inte alla stolar att matcha? Då kan du få vilken hög stol du vill istället för att betala stora pengar för rätt färg.

Och medan vi pratar om stolar visste du att några stolar är mer barnvänliga än andra? Stolar med öppna ben ger ditt barn mer golvutrymme att spela vilket är användbart under de långa vuxna konversationerna.

Vissa barn är lätt distraherade vilket innebär att när det gäller måltider vill du att de ska fokusera på maten och inte på den ljusa inredningen. Spela det enkelt med vanliga väggar, bord och stolar för att hjälpa dem att uppmärksamma måltiden och folket istället för konstverket.

Om du har windows, bra! Om du inte gör det kanske du vill överväga att installera dem. Omger ditt matbord med fönster inbjuder samtal om natur, väder och alla intressanta saker.

Är ditt barn en miniartist? Om ditt bord ständigt strömmas med kritor och färger och papper är det uppenbart ja. Låt en av dina matsalväggar bli deras lilla konstgalleri för att visa upp alla sina mästerverk till vänner och familj.

När ditt barn visar ut tre och fyra konstverk per dag behöver du en visningslösning som kan förändras så ofta som de vill. Installera några bildskivor i din matsal som kan visa några familjefotografier, utskrifter och ditt barns ständigt föränderliga konstverk.

Finns din lilla matsal lite platt? Lägg till lite strängbelysning för att lysa upp din matsal och förvandla ett måltidsutrymme till ett festrum. Dina barn kommer att älska till och med en enkel sträng av twinkly ljus.

Vissa matsalar är för stora för sitt eget bästa. I stället för att hålla ett jätte bord som du inte behöver, väljer du ett mindre bord och hänger en gunga! Plötsligt blir din matsal husets favoritrum.

Finns det ett tomt hörn i din matsal? I stället för att lämna det blott eller fylla det med en växt, låt ditt barn få det till ett minikök. De kommer att njuta av matlagning för dig och dina middagsgäster nästa gång du äter middag.

Kök

Barn i köket kan vara en glädje om en rörig upplevelse. När du har ett mönstrade golv kan det dock hjälpa till att gömma en mängd fläckar och smuts, så att du kan gå längre mellan att du ska mätta golven.

Medan vi sätter in mönster i köket, är du välkommen att lägga till det vart annat än behöver det. Mönstrade magneter gör kylskåpet framåt en dekorativ plats och mönstrade skålar kommer att ge lite ljusstyrka till mellanmålstid.

Oavsett hur gammal dina barn är, är snacktid sannolikt en daglig upplevelse i ditt hem. Medan du förmodligen inte låter dina barn mellanmål på godis som i behållarna ovan, kan du ha bra burkar med hälsosamma mellanmål som visas på disken, så att de kan göra bra val när det är dags att äta.

De små älskar bara att hjälpa mamma och pappa, men tricket är att hitta något säkert för dem att hjälpa till med. Sätt ditt barns säkra bordsredskap i en låda som de kan nå så att de kan sätta bordet medan du förbereder maten, så att de känner att de har en vuxen uppgift.

MoreINSPIRATION
  • Kreativa sätt att dekorera barnens rum på en budget
  • Designa ett hem med barn i åtanke - 17 söta idéer
  • Varför ett väldesignat familjerum kommer att sälja ditt hem

Om du lagar mat tillsammans är en familjetradition, vill du ha några tåliga diskar i ditt kök som kan stå för alla slags köksredskap och substanser. Bänkskivor i rostfritt stål är ett bra ställe att börja.

Barnen leder oundvikligen mer papper till huset än två vuxna i kombination. I stället för att lämna sina betyg och kalendrar och skolprojekt i en hög på disken, häng dem på en tråd för att hålla dem ordnade.

Stora handfat är verkligen till hjälp i ett kök med barn. Du börjar med att ge den lilla personen ett handfat och de växer för att leka med bubblor och koppar på en regnig eftermiddag och sedan finns alla pizzaplattor från den tonåringens födelsedagsfest. Så fortsätt och få den stora bondgården att sjunka.

Är din lilla en i behov av något att göra medan du är upptagen med att äta middag? En vägg med kökstavla är ett roligt utrymme för skapelser och listor samtidigt. Ännu bättre om du håller kritan dold bort så att konstverk under måltid prep känns speciellt.

Äldre barn behöver ofta en plats för att visa diagram och grafer på saker de lär sig. Gör köket ett utbildningsutrymme där du kan fråga dem när du lagar mat.

Finns det en rörig krog i ditt kök? Byt ut röran med monteringssats. Det kommer att bjuda dina barn att göra projekt och läxor och bara spendera tid med dig medan du gör mat till din familj.

Badrum

Det snubblar i ett barnbad för att däck ut i djurtryck eller någon annan mönstrad kakel. Men en enkel ljus färg kommer att känna sig lekfull medan de är unga och kan enkelt uppdateras när de växer.

Om det någonsin var ett badrum som behövde tapeter, det är badrummet dina barn använder. Hitta något mönstrade och roliga som gör badtider och borstar tänderna mer tilltalande för små.

En mycket viktig aspekt av ett barnbad är att du gör det möjligt för dem att använda det självständigt. Avföring för handtvätt och tänder borstning är till hjälp så små kan lyfta sig upp till diskbänken.

Längs samma linjer är handduksstänger svåra för små att ta hand om sina badlakan. I stället för att du alltid hittar handdukar på golvet, ge dem krokar eller pinnar så att de kan hänga sina handdukar själva.

Har flera barn använder samma badrum? Köp eller gör några handdukhakar med första bokstaven i deras namn så att ingen glömmer vars handduk är vem.

Ju fler färger du kan införa i ditt barns badrum, desto mer kommer de att njuta av det. Om du har den vackra badkaret målar du utsidan i en ljus nyans för att bjuda in dem ännu mer till badtiden.

En rolig aspekt av små barn är att du får dekorera sina utrymmen men du önskar för att de är för små för att ha mycket av en åsikt. Häng några djurtryck i badrummet som går utöver dina fiskar och ankor och de kommer att göra djurljud till sänggåendet.

Förvaring i ditt badrum är huvudsakligen begränsad av hur utrymmet är upplagt. Men om du kan, försök att göra lite lagringsutrymme lågt för handdukar och leksaker så att barnen lätt kan nå de saker som är säkra för dem att ha.

Hur gör du ett vanligt badrum i ett barns badrum på en budget? Glöm kakel utbyte och tapeter. Byt ut dina handdukar, badmattor och tryck för barnvänliga färger och mönster. Du skapar ett helt nytt utseende på ett överkomligt sätt.

Har tonåringar i ditt liv? Involvera dem i dekorationsprocessen om badrummet kommer att vara primärt deras. Ge dem en vit bas för att arbeta med och låt dem välja de andra dekorativa elementen. Du kan bli förvånad över deras eklektiska smak.

Sovrum

Ljust färgade väggar är förmodligen inte det klokaste valet för ett barns sovrum. Men du kan fortfarande göra saker intressanta med en mjukt mönstrad tapeter. De kommer att älska att gå och sova medan du tittar på fjärilarna eller bilarna eller valparna på deras vägg.

Vad är ett barnrum utan kul belysning? Oavsett om du går för det mjukare skuggade ljuset eller ett ljust rymdskepp som ser ljuskrona, kommer det att göra hela rummet verkar lite extra barnvänligt.

När de är gamla nog för att börja göra egna val kan du tycka att de vill klä sig själva varje dag. Ge dem ett exponerat klädhylla med dina val så att de kan känna sig fria och självständiga när de blir redo för dagen.

Barnvänlig förvaring är också en viktig del till självständighet i sitt utrymme. När de har lådor eller korgar för leksaker, böcker och skor, kan de inte bara få ut sig själva, de kan också lägga dem bort.

Talar du om böcker, är ditt barn en seriös älskare av sidor? Använd ett hörn av deras rum för att skapa ett mini-bibliotek bara för dem. Med en bokhylla, en shaggy matta och några bekväma kuddar får du aldrig dem att komma ner till middag.

Vill du ge dina barn en speciell gömställe men har inte plats i resten av huset? De vann sig om du tar upp lite utrymme i sitt sovrum för att göra dem till en mysig krog för spel och fantasi.

Ibland kan saker bli grova i barnens sovrum. Så se till att den konst och dekorativa accenter du använder där är inte alltför dyrbara. Det finns en större chans att din mormors gamla björn kommer att brytas in där än om du lägger den någonstans annars.

Medan yngre barn skulle behöva övervakningen är en gunga i ett äldre barns rum en rolig idé. Speciellt en de kan curl upp i för läsning och läxor.

Du vet hur du har ett hemmakontor? Tja om ditt barn är gammalt nog för läxor och projekt, vrid ett hörn av sitt sovrum i sitt eget lilla kontorsutrymme. Med ett skrivbord och en lampa, blir de mer motiverade för att få saker gjorda.

När det inte finns plats för varje barn att ha sitt eget sovrum är lösningen enkel. Familjen som bunkar tillsammans stannar tillsammans. Det blir som en stor sovsal varje natt.