Varför varje rum behöver en dos av mönster

Varför varje rum behöver en dos av mönster
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Välj mönster när du vill vara djärv. Bild Via: Inbyggd

I likhet med de flesta trenddrivna industrier tenderar popularitet inom inredning att gå i cykler. Under de senaste åren gynnade moderna interiörer slanka silhuetter med massiva tyger, monokromatiska nyanser och rena linjer. Under den här tiden föll utskrivna bitar av favör lite.

Men mönstret börjar återkomma och ta vårt ord för det, det är på väg att explodera på inredningsscenen, och när det ska du vill vara beredd. Men vi klandrar inte dig om du är lite rostig från alla dessa år spenderade du dina färdigheter när du valde det perfekta fasta.

Om du behöver en liten uppfriskningskurs har vi alla svaren här. Ge den här artikeln en blick och kom ihåg det när du arbetar med att lägga till utskrifter i ditt interiör. När du väl ser den välbehövliga popen av visuellt intresse som ett tryck kan ta med i ditt utrymme, är du redo att ge dina rum en dos mönster.

Experimentera med mönster i hela ditt hem. Bild Via: E. B. Mahoney Builders, Inc.

Mönster bestämmer aktivitetsnivå

Ta en sekund för att bilda ett rum inrett helt i fast material. Medan det verkligen borde vara snyggt och fridfullt, finns det en möjlighet att utseendet kan vara för vanligt och komma ut som lite tråkigt. Du behöver en dos mönster för att få aktivitet i rymden.

Nyckeln till att bestämma aktivitetsnivå är storlek. Större mönster, även om de kanske verkar vara lite skrymmande i början, tenderar att vara förknippade med ett lugnt visuellt intresse. Däremot kan mindre mönster komma ut som för upptagen eller nervös för vissa.

Låt mönstrets storlek bestämma hur det används i rummet. Större är bäst lämpade för saker som en sprawling tapeter eller dekorativa element till ett uttalande möbel. Medan små är bäst reserverade för användning i små doser som kasta kuddar och dekorartiklar.

Mönster kan användas både i stora och små applikationer. Bild Via: Brian Watford ID

Utskrifter Lägg till visuell vikt

Vad menar vi när vi säger visuell våga? Vi pratar om vilka områden i ett rum som omedelbart ritar våra ögon när vi tittar på dem. Det är lätt att testa. Så fort du går in i ett rum, ta en sekund för att titta på designen som helhet. Du bör kunna känna instinktivt om rummet känns visuellt balanserat eller om det är för ringt på ena sidan eller det andra.

I inredningen strävar du alltid efter en synvikt som är balanserad. Om du vill ha bevis, ta en sekund för att tänka på hur ett av rummen i ditt hem skulle känna om du tog alla möbler och tryckte det hela in i samma hörn. Odds är du skulle känna som om du stod på däck på ett sjunkande fartyg.

Eftersom utskrifter och mönster är naturligt ögonblickliga, är de en bra startpunkt när du känner som om ett hörn av ditt utrymme behöver lite extra vikt bakom den. Tänk på en stor mönstrad vägghängning eller till och med en tryckt soffa om du verkligen behöver packa en stor stans.

Använd mönster för att jämnt fördela synvikt i hela utrymmet. Bild Via: Andrew Flesher Interiors

Prova att blanda och matcha

Konventionell visdom säger att du aldrig ska någonsin blanda mönster. Att göra det var tänkt att göra utrymmet för upptagen på ett sätt som skulle överbrygga ögat och förvirra rymdens övergripande utseende. Så det rekommenderades ofta att du väljer ett mönster och intersperserar det strategiskt i hela utrymmet.

Nu har dock tider definitivt ändrats. I stället för att betraktas som "för upptagen" betyder möjligheten att framgångsrikt blanda mönster ett djuvt öga och lägger till en nivå av komplexitet i det utrymme som ofta endast finns i professionellt utformade hem.

Vad gäller tricket som gör alla dessa mönster arbete harmoniskt snarare än kollision? Det handlar om färg. Att välja distinkta mönster som alla faller inom färgpallen kommer att alla att komma samman sammanhängande samtidigt som du ger ditt utrymme det intrikat du önskar.

Blanda olika mönster genom att samordna färger. Bild Via: Sweetlake Interior Design LLC

Gör en uttalande med kontrast

Okej, så kanske vi bara berättade att använda liknande färger i dina mönster för att hjälpa dem alla att arbeta tillsammans. Det är sant, för det mesta. Men, som alla som älskar interiördesign vet, blir de bästa utseendet ofta uppnådda när du böjer de hårda och snabba reglerna. Vi rekommenderar att du gör ett stänk i ditt utrymme genom att lägga till ett kontrastmönstret element.

Medan färgen kanske inte är exakt samma som huvudskärmen i paletten, borde den vara en som koordinerar väl. Ta en aning från grundläggande färgteori och se till att den distinkta färgen du använder passar inom ett av de viktigaste färgscheman. Kom ihåg att den största effekten uppnås när två nyanser sitter direkt mittemot varandra på färgen.

Tänk också på att det här endast bör stå för ett av dina designelement. Låt det räkna. Välj ett stycke som du älskar och fokusera på att göra det till ditt rums fokus. Det kan vara något som bakplattan i ditt drömkök eller duvet på sängen i din master suite.

Välj djärva, kontrastfärger för att göra ditt uttalande objekt riktigt pop. Bild Via: Vendome Press

Med modern design som förespråkar för snygga linjer och monokromatiska färger kan det ibland tyckas som att använda mönster är ett gammalt val. Lägg till det faktum att blandningstryck tar lite av ett djukt öga och det är verkligen ingen överraskning att vissa människor är nöjda att dekorera med enbart solida ämnen.Men vi är här för att berätta att om du inte använder mönster saknar du en extra nivå av visuellt intresse som verkligen gör en rymdpop. Använd den här artikeln som en referens för hur du integrerar utskrifter i ditt interiör och vi är säkra på att du kommer att vara inkopplad på kort tid.

Tror du på att ge en dos mönster i dina rum? Vilka tips har du för att välja utskrifter som ett proffs? Dela dina tankar med oss ​​i kommentarerna nedan.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: