En exponering på mörkgrå

En exponering på mörkgrå
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Visste du att den första inspelade användningen av "grå" som färgnamn på engelska var i 700AD?. Det som är häftigt för mig är att gråten fortsätter att vara populär, kanske nu mer än någonsin under de närmaste en och en halv millennie sedan dess. "Folk gillar att använda grå eftersom det ger en neutral, försvinnande bakgrund till accentfärger", förklarar smarta målare Little Greene Andy Greenall.

Vilket är allt bra och gott; Grå är en stavningsbindande färg i inredningen som vi alla har haft gott om tid att studera (till exempel i den här artikeln om gråtoner). Här kommer vi dock att ta en närmare titt på den mörka sidan - den halvan av det grå spektrum som lutar mycket närmare mot svart än vitt. Vi ska titta specifikt på mörkgrå i interiörer, och vad gör den här nyansen så önskvärd.

Denna ombre stol + ottoman (ottomans? Ottomen?) Visar vackert nyanser vi ska undersöka. Naturligtvis finns det grått, vilket är färgen rätt i slutet av själva stolen och används universellt som standard för grå eftersom den sitter på linjen mellan vit och svart exakt i mitten. Nästa mörkaste nyans liknar Davys grå (efter Henry Davy), som är gjord av pulveriserad skiffer, järnoxid och kolsvart. Den sista delen av den här stolen-osmanska inställningen heter Jet, som är ganska nära svart men är inte en riktig svart.

Ett annat ord om grå som ett individuellt spektrum: Achromatic grays är sanna grays; det vill säga på linjen från vit till svart, de utgör varje punkt däremellan. Dessa grått har exakt samma RGB-värde (rött, grönt och blått). Alternativt inkluderar gråvariationer de akromatiska gråskalans nyanser samt närliggande färger (som fortfarande visas "grå" men har färgspecifika undertoner) med "låg färgstarkhet".

Nu ska vi titta på specifika användningar av mörkgrå i heminredning och inredning.

Mörkgrå som Visual Pop eller Punctuation - Andy Greenall säger också, "Du kan injicera lite färg och använda en grå bakgrund, vilket gör det till en enkel mall att fungera" - Telegraph.co.uk. Vi kunde inte komma överens med det här känslan, även om vi tror att det kan fungera på motsatt sätt också. Mörkgrå kan läggas till som pop i ett rum fyllt med ljusare, luftigare färgstarka toner för att balansera de andra färgerna och i sin tur göra de här färgerna lätta att arbeta med i designen övergripande.

Eleganta Mörkgråa Väggar - Mörkgråa väggar skapar en elegant men dämpad bakgrund till lättare bitar. Mörkgråa väggar har en liknande dramatisk effekt som svarta väggar, men med en mycket mjukare estetisk och därmed bredare överklagande. Ljusare tonade och färgglada föremål kan vara väldigt få medan de fortfarande packar en solid visuell stans när de placeras mot en mörkgrå vägg, som denna vignett illustrerar vackert.

MoreINSPIRATION
  • Hur man använder Grey framgångsrikt i ett vardagsrum
  • Kommande en närvaro: Dark Accent Walls som gör en uttalande
  • Mörka (och överraskande lugnande) sovrumsväggar

Pops of White på Dark Grey - Medan denna väggfärg inte visas helt mörkgrå i det här fotot på grund av belysning, illustrerar den en viktig inredningsstrategi, vilket är detta: solida vita former och silhuetter stöter absolut mot mörkgrå bakgrund. Ofta är det mest effektiva sättet att införliva en mörkgrå bakgrund i ditt hem genom väggfärg. Lägg märke till hur den naturliga trähyllan under uppvärmningen ser ut överallt.

Mörkgrå som jordkropp - Mörkgrå spelar en nyckelroll i de utrymmen som kräver en mörk färg för att förbli jordad men i vilken svart själv kommer ut som lite för hård eller för mycket. En plantskola kan vara ett sådant rum. Användning av mörkgrå, såsom kol, i delar här och där genom hela utrymmet kommer att gå långt för att hjälpa utrymmet att hålla sig flytande bort estetiskt, känner sig substantivt, men behåller fortfarande sin mjuka sötma.

Urban Mörkgrå - Mörkgrå är den färg som ger industriell, urban design sitt utseende. Utan mörkgrå för att bära hem den slitna, fabriken, hårdvarande estetiken, skulle stilen verkligen känna sig ganska ofullständig och svag. Industriell stil kan göras på ett elegant sätt, som i detta glamorösa råa badrum, vilket skapar ett utrymme som innehåller det bästa av båda världarna.

Mörkgrå är Utilitär - Mörkgrå är grundläggande utilitaristisk - den är helt, helt neutral, men på ett mörkt sätt är det meningen att kamouflera smuts och grus. Detta gör det till ett utmärkt färgalternativ för funktionrika utrymmen, som köket. (Inte så att ditt kök kommer att ha massor av smuts och gris, förstås bara. Historiskt talat.)

Metaller gör mörkgrå pop - Enkelt mörkgrå får liv med en puss metallisk glans på stolens bas. Också på grund av den flätiga texturen på klädseln uppstår stygn detaljer trots den mörkgrå färg på grund av variationen av ljusreflektion från tyget.

Mörkgrå + Svart - Mörkgrå ger en sofistikerad och stödjande grund till svarta show-stoppare.Färgen är tillräckligt stor från svart, så att huvudfunktionen kan dyka upp, men det är inte så mycket i kontrast att fokus ligger på skillnaden mellan färger.

Mörkgrå och Koppar - Som en av de värsta av metallerna, estetiskt sett, kontrasterar det ljusa och glänsande röda-orange utseendet av koppar så vackert med mörkgrå. Det här är en utmärkt kombination för att överväga att lägga till lite värme och personlighet till ett högt industriellt eller utilitariskt utrymme eller ett sätt att ge visuellt djup och substans till en glittig, energiinförd.