Ferrari Factory Store i Alessandria - lika lyxig och extravagant som bilen

Ferrari Factory Store i Alessandria - lika lyxig och extravagant som bilen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Beläget i Serravalle Scrivia i Alessandria, är denna Ferrari Fabriksbutik den första som upptar en hel byggnad. Det var helt designat av Iosa Ghini Associates. Eftersom detta är den första Ferrari-butiken som innehar en hel byggnad var projektet speciellt och arkitekten fick möjlighet att föreställa sig en skräddarsydd design för projektet.

MoreINSPIRATION
  • Ferrari-fabriken, en titt bakom kulisserna
  • Crashed Ferrari blev till ett soffbord
  • Skräddarsydd kontorsstol med Ferrari F360 Challenge delar

Beläget på ett utmärkt läge, kan butiken lätt nås från huvudvägen. Byggnaden täcker ett område på cirka 370 kvadratmeter. Den har ett stort glas galleri med en snygg och krökt form. Denna innovativa design gör att byggnaden sticker ut och lockar nyfikna besökare varje dag. Glasskalet ger fullständig synlighet för både de inuti och de som passerar. De stora glaspanelerna monterades med ett ramlöst ankarsystem.

Det finns också en annan fördel som kommer med denna unika design och materialval. Ljus kommer in från överallt och hela rymden är ljus och luftig. Hela byggnaden har luftkonditionering så att atmosfären enkelt kan justeras. Glasytan behandlas också med UV-skyddsfilmer.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: