Hur man gör svartlack för ditt hem

Hur man gör svartlack för ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Svart färg kan säkert vara skrämmande. De flesta har lärt sig att ljusa färger är att föredra för att göra ett rum ser öppet och rymligare ut. Men det betyder inte att svart färg inte kan användas effektivt. Det finns några grundläggande regler att tänka på när man arbetar med svart färg. Men om du gillar en modern eller glamorös stil och kan hålla några enkla designtips i åtanke, kan svart färg hjälpa dig att göra ett starkt uttalande i ditt hem.

Tänk kontrast.

Att måla ett helt rum eller till och med bara en vägg svart kommer tydligt att mörka upp ditt rum ganska lite. Även om det här är sannolikt den effekt du går för, behöver du fortfarande överväga att bibehålla någon form av balans. Välj en ljusfärg eller två för att inkludera i de flesta av dina möbler, konst, golv, fönsterbehandlingar, trim och tak. Det uppenbara valet här skulle vara att gå med vitt, och kanske kanske några mindre popsändare någon annanstans, men du kan också välja att gå med andra ljus nyanser istället för vit om det är din preferens.

Accentvägg.

MoreINSPIRATION
  • 4 tips om hur du använder svarta väggar i ditt hem
  • Hur man får ett professionellt färgarbete hemma
  • Komma till den mörka sidan - Visar konstverk på svarta väggar

Ett helt svart rum kan tyckas mycket skrämmande först. Men att måla en accent vägg svart kan fortfarande göra en stark designutlåtande. Överväg att välja en vägg som håller många andra saker som konstverk, en tv eller en öppen spis och mantel, så att du inte bara tittar på ett stort tomt mörkt utrymme i ditt rum.

Mörk Trim.

Och om det fortfarande verkar som lite för mycket, överväg att måla din trim och andra accenter svart istället. Även om det inte är så stort i ett uttalande, är det fortfarande en mycket oväntad pop av mörk som kan ställa in ditt rum och verkligen framhäva din unika stil. Det kan också bidra till att framhäva unika detaljer i ditt hem. Alla förväntar sig att se vit trim, så att välja en mörkare färg kan verkligen rita ögat mot vissa delar av ditt hem.

Lägg till något extra.

Om svart färg i sig inte är helt rätt för dig finns det några olika alternativ för att lägga till din egen personliga touch. Överväg att använda olika typer av svart färg, som matt och blank, för att skapa ett subtilt mönster. Eller till och med använda en tavlan-baserad färg för barnens rum eller kontor så att du kan få lite skiftande konstverk eller anteckningar dagligen.

Svart färg är inte perfekt för alla hem. Men när den används korrekt kan den göra ett mycket starkt designutlåtande och ge en bra bakgrund för kontrasterande accenter och konstverk.

Bilder: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.