Hur man gör din lådans tak känns som hemma

Hur man gör din lådans tak känns som hemma
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ett hus med bricktak kan vara en försäljningsplats eller en skada, beroende på hur den är stylad. Om det är stiligt utformat, gör det ett rum, oavsett om det är en entréväg eller ett vardagsrum eller ett sovrum, känner sig för stort och dragigt. Du undrar hur du någonsin kan göra ett så stort utrymme att känna sig varm och hemlig. Men det finns sätt! Facktak kan stylas så att du lägger till ditt hem istället för att dina ögon reser in i rymden. Ta en titt på de här 10 sätten att utforma ett takloft och få en uppfattning om hur du kan få din känsla mer som hemma.

Väggar är inte de enda målbara ytorna i ett rum. När du väljer att måla din bricka taket en djup nyans kommer du att få ögonhöjden ner och mysigheten nivå upp.

Antag inte att trimmen är endast för kantning. Genom att lägga extra trim i ett rutmönster över ditt bricktak, gör du i princip mindre bräddtak. Detta lägger till ett element av arkitektur och därför intresse för vilket utrymme som helst.

Är din inmatningsvägen bakom taket lite köld- och builderkvalitet? Täck det i metalliska plattor. Det är en underbart enkel lösning som kommer att ge en stor inverkan på utrymmet med bara lite pengar.

Ingenting värmer upp ett rum som en snedja av trä. Montera träbjälkar i ditt brunnsloft för att ge ditt utrymme det där landet hemma känner istället för ett tomt höghusmuseumsutseende. {Found on houseofturquoise}.

Shiplap är det ultimata uttrycket för klassiskt och land som kommer samman i perfekt harmoni. Eftersom det vanligtvis är vitt, sätter det på en bricka taket gör att rymden känner sig öppen och luftig som fungerar särskilt bra i små rum.

MoreINSPIRATION
  • 10 skäl att älska ditt välvda tak
  • 12 sätt att införliva ett täckt tak i ditt hem
  • Några sätt att vrida ett brunnstak i en vacker kontaktpunkt

När resten av ditt rum är ganska neutralt är ett takloft det perfekta tillfället för lite mönster. Med trim får din design att sticka ut från det platta taket och ge dina ögon en anledning att titta upp. (via turkoshus)

Kanske du älskar bräddak och söker ett annat utrymme för att lägga till ett. Fortsätt och installera en på korridoren! Det ger mer utrymme till en liten promenadväg och ger dig möjlighet till härlig belysning.

Du kan inte gå fel med bärgat trä när du letar efter rustika designalternativ. Att använda den på brickans tak ger definitivt ditt utrymme en rustik känsla samtidigt som du lämnar golvytan för dina linne- och bomullsmöbler. (via Thistlewood Farm)

När du är i tvivel, använd bakgrundsbild. Välj ett mönster som är neutralt och installera det med stolt på din bricka tak. Du kommer att bli förvånad över det höga utseendet, det ger ditt utrymme!

Skyller du på din skiktade bricka tak? Stoppa det just nu. Fortsätt och splurge på den härliga stora ljuskronan som inte passar någon annanstans och njut av all den höjd som lagren har att erbjuda. (via Hospitality Designs)