Hållbar Modern Country Home i Colombia Ritning i landskapet

Hållbar Modern Country Home i Colombia Ritning i landskapet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Inte långt från Bogotá, Colombia, i den pittoreska staden Villeta, stiger ett fascinerande modernt hem för att pryda det naturliga landskapet. Designad av Arquitectura en Estudio och Natalia Heredia, använder det moderna lanthemmet, som helt enkelt kallas Casa 7A, hållbara funktioner som tvärventilation, ett system för återvinning av regnvatten och ett solpanelvärmesystem för poolen. Stiger mer än 3000 meter över havet på en brant tomt som går ner till "El Cojo" strömmen i dalen, sprider det moderna landet hem över 5 920 kvadratmeter.

Rymliga och ljusa, gör husets planlösning det möjligt för huset att vara helt stängt när det inte används. Öppet mot bergen på ena sidan och en följd av uteplatser å andra sidan, det moderna lanthemmet relaterar till omgivningen via tomrum och volymer. Ingången var utformad för att vara så privat som möjligt, det vill säga det avsiktligt låga och smala kvarteret. Detta hjälper till att överraska betraktaren med fantastiska vyer när tröskeln är kvar.

Den platsspecifika bostadsbyggandet har två huvuddelar som ledde till sin visuella överklagande: "Taket, som skyddar mot elementen, men samtidigt fungerar som ett verktyg för att relatera direkt till omgivningen. Taket, rent och horisontellt, ramar landskapet och skyddar mot sol och regn, medan det später gränserna mellan insidan och utsidan, mellan naturliga och konstgjorda. Uteplatsen, det utrymme som tillåter oss att föra naturen till arkitektur, hjälper oss att få kontroll över de naturliga elementen som annars skulle vara främmande.

Uteplatsen genererar en intim skala som skapar nära relationer och känslor, i motsats till de långa utsikterna från bergen. "Öppna sociala områden, tre sovrum, ett studioutrymme, serviceområde, terrass och pool var alla inkluderade i kortfattningen, så arkitekter gjorde ägarens önskemål till konkret verklighet. Med ocre tonad in situ betong och teak som huvudmaterial, byggdes även det moderna lanthemmet fotograferat av David Uribe med prefabricerade element för att omsluta uteplatsen.

Så här beskriver arkitekterna sitt arbete: "De sociala områdena uppträder som ett unikt utrymme, öppet mot bergen på ena sidan och till ingången uteplats å andra sidan. Karaktären för detta utrymme definieras samtidigt, av en andra uteplats, inramad av en tomrum i taket. Centrerad i denna uteplats lever en Acacia, vars löv skyddar mot solen, medan den markerar mötesplatsen för de två huvudaxlarna i huset (ingång - pool och kök - rum). Det är hjärtat av huset. I öster, runt matsalen hittar vi köks- och serviceområdena som visas som ett nedre block, subtilt införd under huvudtaket. Den motsatta vingen rymmer de privata områdena för rummen, som vetter mot bergen och är ledade av en tredje uteplats som föreslår en helt annan karaktär, definieras av en permeabel vägg tillverkad i prefabricerade betongblock och en exhuberant inhemsk trädgård. Fasaden ger en väsentlig fråga till projektets karaktär: hur man genererar helt öppna utrymmen som kan stängas av när de inte används? För alla delar av huset (privat och socialt) konstruerades träskärmar för att de skulle glida eller svänga och tillåta stängning eller öppning av utrymmet 100%. "

Alla dessa detaljer kan leda till endast en sak: "Önskar du var här", har jag rätt?