Bostadskonferensen kristall av MHM arkitekter

Bostadskonferensen kristall av MHM arkitekter
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Den här kristallformade byggnaden ligger i Lienz, Österrike, och den är designad av MHM arkitekter. Det är en mycket konstigt formad byggnad med en ovanlig design. Trots att det borde vara okej, integrerar denna jätte kristall fint in i landskapet. Från vissa vinklar verkar det som en naturlig del av landskapet.

Kristallen är en bostadskonferens och seminarieutrymme. Den har en golvyta på 600 kvadratmeter och den är tillräckligt stor för att 30 personer ska passa in utan att känna sig trångt. Det är en byggnad som är både bostads och kommersiell. Det är halvt kontor och halvt hem. Interiören inkluderar workshops, ett konferensrum och en serie vardagsrum. Interiören är funktionellt organiserad. Bostadszonen är en lägre nivå. I detta utrymme ingår ett vardagsrum och kök som delar samma volym samt två sovrum med badrum. Den övre nivån innehåller ett konferensrum med badrum och service rum.

MoreINSPIRATION
  • Den Minimalistiska Huset Roces, Vinnaren av Årets Bostadsbyggnad
  • Turkos bostadsinredning av Alisberg Parker Architects
  • Hus i Galicien av A-cero Arkitekter

Byggnaden är gjord av tonat glas. Det har inga fönster och det innebar att arkitekterna behövde hitta en alternativ ljuskälla. De använde artificiellt ljus i mörkare utrymmen medan de andra fortfarande kan dra nytta av lite naturligt ljus. Denna kristallformade struktur byggdes 2010 och inte bara att den har en unik design men det sitter också i ett mycket vackert område med underbar utsikt och landskap som återspeglas i byggnadens glasyta.