En trio av kuber bildar ett hus som är utsatt för tre uppsättningar synpunkter

En trio av kuber bildar ett hus som är utsatt för tre uppsättningar synpunkter
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Villa Moerkensheide designades och byggdes av Dieter De Vos Architecten i De Pinte, Belgien. Det är en mycket rymlig bostad med en total bostadsyta på 306 kvadratmeter men det mest intressanta med det är hur det organiserades.

Huset byggdes i mitten av tomten och utformades som en serie av tre kuber runt en liksidig triangel. Detta gör att den kan vara helt symmetrisk. Tre trädgårdar omger huset och var och en är avsedd för en viss tid på dagen.

I mitten, där kuberna träffas, utformade arkitekterna tre stora välvda fönster som tycks vara tomma i bottenvåningen. Fönstren sträcker sig över väggarna och avslöjar de tre trädgårdarna. De har vardera en glaserad central dörr.

Vardagsrummet har en öppen planlösning och är fylld med naturligt ljus. De stora välvda rutorna förbinder de inre utrymmena med trädgårdarna och hjälper också att definiera utrymmena. På bottenvåningen finns matsal, sittgrupp och arbetsområde.

Matsalen har också ett öppet kök, utrymmet känns mycket harmoniskt. Här användes en kombination av varma och kalla färger. Träpanelens väggar och skåp kompletteras med ett ljust golv, en matchande köksö och 6 eleganta svarta stolar.

MoreINSPIRATION
  • Whitmor White Wire Storage Cubes för små utrymmen
  • L-formad familjehem bildad av kuber och broar
  • Cliff House formad av Ragged Site och de fantastiska vyerna

Sittplatsen känns väldigt intim och inbjudande. De stora fönstren kan täckas med långa gardiner med en vacker nyans av brun. Olika toner av denna färg användes också för resten av inredningen. Skinnsektionens soffa passar perfekt in här.

Den avstängda eldstaden är en mycket snygg detalj. Det var strategiskt placerat så att det sticker ut utan att vara beläget i mitten av rummet och så att sittplatsen fortfarande kan organiseras runt den. Covebelysning ger rummet en mycket trevlig och avkopplande känsla.

Placerad i mitten av bottenvåningen, där de tre områdena möts, fungerar en spiraltrappa som huvudbrännpunkten för hela golvet. Byggd runt en vridning av ryggraden, försvinner trappan genom en rund öppning i taket och leder till övervåningen.

Den övre nivån har inte samma typ av välvda fönster. Faktum är att dagsljus är ganska begränsat här och bara kommer in genom perforeringar på ändväggarna och i taket.

Denna nivå är en privat zon som innehåller utrymmen som badrum, hall, gästrum och sovrum. Områdena är åtskilda av en serie av tre fullhöjdskåp som fungerar som skiljeväggar mellan rummen. De vitkalkade tegelmurarna gör de vita utrymmenna mer inbjudande.

Vit är den dominerande färgen för denna del av bostaden. Detta skapar en stark kontrast till bottenvåningen där mörkt trä definierade alla utrymmen.