Weekend Retreat i Australien välkomnar klättrare och artister

Weekend Retreat i Australien välkomnar klättrare och artister
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Föreställde sig som ett helgort tillflyktsort i Sydney Blue Mountains, Australien,Little Hartley House av Urban Möjlig adresserar de levande behoven hos två ivriga klättrare - en professor och en konstgalleriägare. Den enda våningen, tre sovrum hus har en artisterstudio, gott om underhållande utrymme och en bastu för efter en dag med klättring.

De offentliga och privata delarna av projektet var uppdelade i två och kopplade med ett fjäriltak. Potentiella bushfires dikterade användningen av tuffa material, till exempel Corten stål, återvunnet blackbutt klädsel och dubbelglas. "På den nordöstra fasaden är en rytm inställd med repetitive Corten-paneler, avgränsade med höga svängbara dörrar," förklarade arkitekterna. "I norr sitter två trepartiga skjutdörrar sig bakom skorstenens ledande passagerare genom till det underhållande däck."

Varje helg fylls bostaden (nu förvandlad till ett roterande konstgalleri) med konstnärer och klättrare. Alla bostadsområden är minimalistiska med fokus på funktionalitet och social interaktion uppmuntras av kluster av sittplatser fördelade över hela bostaden, både inifrån och ut. [Bilder av: Tom Ferguson]

Är det här ett weekend reträtt som du vill besöka?