DIY Enkel och snabb Anpassa Dusch Gardiner

DIY Enkel och snabb Anpassa Dusch Gardiner
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Älskar du inte en enkel, snabb metod för att uppnå en avancerad titt själv? Att skräddarsy generiska stycken, som Ikeas Vivanwhite linne gardiner, att alla måste bli uttalande bitar som passar din plats och stil perfekt måste vara en av de största anledningarna till att starta ett DIY-projekt. Du kan troligen hitta massor av sätt att skapa din egen dusch gardin, men den här handledningen visar dig en super enkel metod som lägger till snabb förfining till låg kostnad och kan uppnås på mindre än en timme.

Intresserad? Vi gör det.

DIY Nivå: Nybörjare

Material behövs:

  • Två (2) gardinpaneler av ditt val. Obs! Handledningen använder Ikea Vivan-paneler i vitt. Svårt att slå $ 10 gardiner!
  • 5-2 / 3 meter trim. Obs! Din längd kan variera. Denna längd representerar trim som krävs för framkanten av två takhöjdgardiner för ett standard 8'-tak.
  • Tråd och symaskin.

Börja med att bestämma hur långt in från framkanten av din gardin du gillar din trim. Håll trimmen upp till din gardinkant. Detta foto visar en liten gräns; du kan flytta din trim i ännu längre för att se hur det ser ut.

Detta foto visar hur trimmen skulle se ut utan kant mellan trimmen och kanten på gardinen.

När du har bestämt var trimningen skulle gå, placera dig själv på din symaskin. Vik en rå kant på din trim över ca 1/4 "till 1/2".

Håll viken i din trim, placera vikten (höger sida upp) på den bakre baksidan av en gardinpanel. Placera trimmen i enlighet med ditt förutbestämda avstånd från panelens sidokant. Knappa på plats om du är bekvämare att göra det.

Med baksidan av gardinpanelen vänd uppåt, sy en vinkelrät söm längs den vikta kanten på din klädsel för att klistra fast den ordentligt på plats på gardinpanelen.

Din trim bör nu fästas på toppen av baksidan av din gardinpanel. Vik din trim över panelens övre kant.

Välj en logisk plats, beroende på mönster av din trim, att sy ena sidan av trimmen. Börja sy på den på din gardinpanel, var försiktig för att hålla sidans avstånd konsistent. Obs! Även om jag finner pinning tråkig, kan det få dig att känna sig mer bekväm. Gör det som är bäst för dig och ger dig det resultat du är nöjd med.

När din söm är ca 6 "från botten av gardinpanelen, dra trimmen till och med på undersidan av panelen. Klipp ut din trim ca 1 "längst ner på panelen.

MoreINSPIRATION
  • Två roliga duschdraperier
  • Sofistikerade Dusch Gardiner
  • Olika typer av dusch gardiner du kan använda

Du vill smörja den rika kanten inuti trimmen igen, som du gjorde på toppen. Vik den rika kanten under ca 1/4 "till 1/2", välj sedan den som delas upp bakom gardinpanelens undersida. Se till att trimmen ligger platt mot gardinen från din söm hela vägen till undersidan av panelen.

Knippa dubbla veck för att hålla dem på plats. Knappa dem om det gör (a) du lycklig, eller (b) ditt liv lättare.

Fortsätt sömmen från där du lämnade hela vägen till botten av gardinpanelen. I botten kommer sömmen fånga en del av den vikta delen av din trim på baksidan och hålla den på plats. Ryggstygn, klipp sedan din tråd.

Efter att ena sidan av din trim har sys på plats, är det dags att sy på den andra sidan. Det kan verka snabbare för att undvika att trimma din tråd i nedre kanten och istället rotera din gardinpanel och börja sya på andra sidan, från botten till toppen av panelen (motsatt riktningen som du bara sys). Detta är dock inte idealiskt eftersom det kan göra trimmen snedställd. Placera sålunda den andra kanten på din klädsel överst på panelen på symaskinen, och sy i samma riktning (i detta fall nedåt) som första sömmen.

När du är färdig och omvänd sys i slutet av din trim, är det dags att fästa din trim på den andra duschridån. Med detta mycket tyg kan det vara lite förvirrande att berätta vilken ände du syr på och om det är rätt sida för dina blyanter. (Du vill inte att trimmen går ner till höger om båda paneler, du vill ha en högra sida och en kvar.) För att förenkla, ta bara den undre kanten på din andra gardinpanel och börja och sy klippet på den här panelen på samma sätt som den första. Med andra ord suger du din första trim på höger sida från panel topp till botten; du syr din andra trim på höger sida från panel botten till toppen. Om du gör det kommer du att se till att du har trim på de två blykanterna.

Häng nu bara duschridån (se den här artikeln om att installera ett takmonterat duschridåspår och hängande duschdraperier för ett riktigt dramatiskt uttalande). grattis! Du är klar! Så enkelt, men ändå så personligt stilfullt. En enkel blykantsklädsel gör ett sådant högt slagsmål, för liten kostnad och ansträngning. Det är en total win-win.

En anteckning på duschridåns liners: Om du har ett takhöjd med duschgardin, behöver du en extra lång duschfilm. Standard linjer är för korta och kommer att hamna med vatten över hela badrumsgolvet. Dessa är enkla att beställa online eller hitta i vissa butiker.

Jag, för en, handlar om enkla, smidiga inslag.Dessa skräddarsydda duschdrager, trimmade ut helt enkelt, passar helt ihop räkningen.

En vertikal trimlinje är ett bra sätt att förbättra vertikal betoning i ett litet utrymme, vilket många badrum är.

Om du bara installerade badkaret var så snabbt som det här jobbet! (Faktum är att installationen av dusch och badkar är inte så illa.)

Jag gillar hur den här trimmen är mörk, färgstark och skimrande på en gång. Det är inte en lätt kombination att slå till.

Det är en fin syn att bryta upp det vita utrymmet i det här badrummet också. Vi hoppas att du har roligt att skräddarsy dina egna vackra duschdraperier för att anpassa och uppgradera utseendet på ditt badrum!