De 13 typerna av trappor som du behöver veta

De 13 typerna av trappor som du behöver veta
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är en integrerad del av alla hem som har mer än en nivå: Trappan. För ett byggnads- eller ombyggnadsprojekt är trappsteg också ett mycket viktigt övervägande. Olika typer av trappor ger specifika typer av visuella överklaganden och tar upp varierande mängder utrymme i ditt hem. När du överväger en ny trappa, tänk på dina familjemedlemmar och hur de använder trappan för att göra det bästa valet, eftersom varje slag har fördelar och nackdelar. Här kör vi ner de olika typerna av trappor och övervägandena för var och en.

Innehåll

 • 1 rak trappa
  • 1.1 raka trappor med en central landning
  • 1.2 L-formade trappor
  • 1,3 U-formade trappor
 • 2 Winder Trappor
  • 2.1 Spiraltrappor
  • 2,2 cirkulära trappor
  • 2,3 Svängda trappor
  • 2.4 Ladder Trappor
  • 2,5 delad trappa
  • 2.6 Rymdbesparande trappa
  • 2,7 flytande trappa
  • 2.8 Förvaringstrappa

Raka trappor

En rak trappa är den vanligaste och överkomliga stilen som finns tillgänglig. Pre-cut stigare - trappans vertikala del - finns i timmerhus varuhus och många byggare använder dessa på grund av deras enkelhet. Riktlinjerna innebär att trappan inte behöver något speciellt stöd och behöver endast fästas på toppen och botten. Denna typ av trappa möjliggör också enklare montering av räcken och räcken. Naturligtvis finns det variationer i den raka trappan som inkluderar öppna stigare, moderna material och metallkabelrör som väsentligt förändrar det grundläggande utseendet.

Även om en rak trappa kan vara den vanligaste, har den några nackdelar, nämligen att det tar upp en större mängd linjärt utrymme vilket verkligen kan påverka din design.

Rak trappor med en central landning

Om du har ett stort rum med hög tak och överväger en rak trappa som måste vara mer än 12 meter hög, kommer det att kräva en central landning. Detsamma är sant om din planerade trappa har mer än det normala antalet stigare, vilket vanligtvis är 16. Den största nackdelen med raka trappor med en central landning är den ökade mängden utrymme de behöver, vilket vanligtvis leder konstruktörer att välja en annan stil. Denna typ av trappa används vanligtvis i kommersiella byggnader, inte privata hem.

L-formade trappor

L-formade trappor är en annan vanlig trappsteg. De är i grunden en rak trappa med en tur, antingen i mitten eller närmare ena änden eller den andra. L-formade trappor är tilltalande av olika skäl, främst för att de är mer visuellt tilltalande. Dessutom tenderar de att ta upp mindre utrymme och kan användas i hörnet av ett rum. För vissa människor är de också enklare att navigera på grund av den bredare landningen som bryter upp trappan. Naturligtvis är dessa typer av trappor mer komplexa att bygga och därmed dyrare. L-formade trappor kräver vanligtvis stöd för landning och tur.

U-formade trappor

U-formade trappor består i allmänhet av två trappsteg som går i motsatta riktningar med en landning vid omkoppling. Dessa är också mer visuellt intressanta än en rak trappa. Dessutom tar de mindre linjärt golvutrymme och kan vara praktiskt för en hörndesign. Landningen är vanligtvis generös. Den största nackdelen med en U-formad trappa är svängen som gör det svårare att flytta större möbler på övervåningen.

Winder Trappor

Winder trappor är mycket som en L-formad trappa, förutom att det inte finns någon landning. I stället är trappan kontinuerliga och tar en kilform när de gör svängen. Dessa har varit mycket mindre vanliga i moderna hem och finns vanligtvis i äldre bostäder. Sällan användes de som främsta trappsteg och var mer benägna att hitta som andra trappsteg i hemmet. Denna typ av trappa ser en återkommande popularitet, tack vare de trender som favoriserar mindre bostäder och mer hållbara bostäder.

Spiraltrappor

MoreINSPIRATION
 • Roliga Décor Tips för trappor
 • Vad du behöver veta om spiraltrappor
 • 7 Ultra Moderna Trappor

Stunder som är perfekta för stramare utrymmen betraktas spiraltrappa fortfarande mer av en nyhetstyp. Sanna spiraltrappor har en central stolpe till vilken alla utstrålande steg är fastsatta, eftersom de spiral uppåt genom ett utrymme i golvet ovanför. På grund av deras kontakt natur, finns de vanligtvis i strandhus och kompakta stadsbostäder på grund av den lilla utrymme som de behöver. Många stads- och kommunala byggkoder kräver att en spiraltrappa är en sekundär utväg från den högre våningen eftersom de inte är lika lätt att navigera. Det är faktiskt en av de största nackdelarna för en spiraltrappa. Endast en person i taget kan använda trappan och foten kräver försiktighet eftersom den inre delen av varje steg är smal. Dessutom är det mycket svårare att flytta större föremål upp och ner en spiraltrappa.

Cirkeltrappor

En cirkulär trappa är mer som en traditionell trappa än en spiral en - tänk på det slag du kan hitta i ett medeltida slott. Medan det går runt och stegen är avsmalnande, är kurvan mer avslappnad än en spiraltrappa med steg är lättare att navigera. Ibland kallas helixed trappor, deras kurva är mer graciös och mindre kompakt, vilket bidrar till att skapa en arkitektonisk kontaktpunkt.Naturligtvis kräver dessa mer öppet utrymme och är dyrare att bygga.

Svängda trappor

Mest använda i eller nära en entré är en krökt trappa ett designutdrag. De bildar inte en cirkel, eftersom spiral- eller cirkulära trappor gör det, och istället är de avsedda att vara en stor designfunktion. Lätt att korsa, är kurvan vanligtvis mild och är ett elegant val för alla hemstilar. Denna typ av trapp sägs vara den svåraste att konstruera och följaktligen en av de dyraste.

Ladder Trappor

Perfekt för trånga utrymmen och små bostäder, stegtrappor är en av de mest utrymmeffektiva typerna av trappor. Det är självklart en bra idé att kontrollera byggkoder i lokalområdet, eftersom de ofta inte är tillåtna som huvudtrappa. Laddertrappor kan byggas i olika stilar, från en bokstavsstil, som i detta foto, till mer stiliserade versioner. I alla fall kommer stegen trappor typiskt att ha högre steg och kan vara särskilt svårt att klättra, särskilt när man kommer nedför trappan. Dessa trappsteg kan vara mycket praktiska för andra användningsområden, till exempel för att nå de övre hyllorna av omfattande bokhyllor eller extra täta utrymmen.

Split trappa

En delad trappa - ursprungligen kallad bifurcated - är grande dame av alla trappor. Trappan börjar vanligtvis med en bredare flygning längst ner i ingången till ett mycket stort och rymligt hem. En del av vägen upp finns en generös landning med två smalare flygningar på vardera sidan av bottensektionen - en går till vänster och den andra går rätt. Stor, expansiv och dyr, detta är ett designutdrag som är avsett att ge ett stort intryck.

Rymdbesparande trappa

Medan cirkulära trappor och stegen är bra för kompakta hem finns det ett brett utbud av andra stilar som är platsbesparande alternativ för trappor. Trappor som är mer brant stigande, bandet stil trappor och smalare alternerande steg är alla sätt att införliva en trappa i ett hem med minimal förlorad plats. Så länge valet uppfyller byggkoder är den faktiska stilen upp till dig.

Flytande trappa

Vanligtvis en variation på en rak trappa består en flytande trappa vanligtvis av slitbanor utan stigningar. I stället är trottoarna själva fastsatta på väggen så att stödet är osynligt eller åtminstone minimalt synligt. Andra gånger används glas eller plexiglassteg för att uppnå flytande utseende. Materialet kan vara trä, men det är ofta något annat som metall, glas eller sten. Det är ett modernt utseende som ofta förekommer i räcken, även om glas kan användas för säkerhet istället för en traditionell räcke utan att offra den öppna känslan. Återigen måste varje flytande stil uppfylla lokala byggkoder.

Förvaring Trappa

Stor eller liten, nästan alla hem kan använda mer lagring och det ofta förbiseyta området under trappan kan omvandlas till värdefullt utrymme för stashing nödvändigheter. Det vanligaste sättet att göra det här är att bygga skåp under stigarna istället för att bara svänga ut ur rymden. Ett andra sätt är att vrida varje stigare i en lådan, vilket är det bästa alternativet när du inte kan utnyttja tomrummet under trappan helt.