Broderade möbler av Yaroslav Galant

Broderade möbler av Yaroslav Galant
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Som en del av Milan Design Week 2012 samarbetade DuPont Corian med det ryska företaget Artishock för att presentera utställningen "Corian Springs Russian Design", som firade rysk kreativitet inom arkitektur och design. Utställningen presenterade arbetet med fem lag av framväxande arkitekter och designers från Ryssland, som hade blivit ombedda att komma fram till en kreativ tolkning av inredning med DuPont Corian.

Ukrainska formgivaren Yaroslav Galant var en av de designers vars arbete presenterades i utställningen. Hans bord- och bänkdesign kombinerar gamla traditioner och modern teknik för att skapa ett verkligt andetagande resultat. Det var under resan i Ukraina på jakt efter inspiration, att Galant insåg hur rik och vacker ukrainsk kultur är och hur viktigt det är att bevara det arvet i nutiden.

Kombinera influenser av kulturarv med modern tillverkningsteknik Galant skapade en rad möbler som bokstavligen broderas med ukrainska mönster. Små hål på ytan av det högteknologiska materialet gör att färgiga trådar kan vävas in i den.

Talar om hans mönster säger Galant: "Behållandet av ukrainska nationella traditioner är en oerhört viktig uppgift, inte bara som ett rikt arv från våra förfäder, utan också som en främsta källa till mode och skönhet. Dessutom är de den mest värdefulla nationella rebusen som vi har äran att både avkoda och berika.

Galants möbelsamling innehåller: puffar, soffa, flera sorters kaffebord, ett runt middagsbord, en säng, nattduksbord, en fällbar skärm, en garderob, en hängare, en ljuskrona och en konsol, TV-stativ eller utrustning, samt två typer av väggpaneler, ett bad, ett handfat, fyra speglar och bänkar. Vad tycker du om hur Galant har smält gammal med ny? Är det här som du tycker om? Vi uppskattar verkligen det här på Freshome.