Är köket det viktigaste rummet i hemmet?

Är köket det viktigaste rummet i hemmet?
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Jag skrev två artiklar nyligen. Äldre rum blir föråldrade och hur vetenskap, konst och teknik skapar framtidens kök, vilket ledde mig till att fråga om köket nu kan vara det viktigaste rummet i hemmet. Jag diskuterade detta med dekoratörer, köksdesigners, arkitekter, fastighetsmäklare, redaktörer och vänner både in och ut ur designbranschen för att höra sina tankar.

Köket är hjärtat av hemmet

De säger att köket är hjärtat av hemmet. Och vi måste tro det är sant. Oavsett om det är litet eller stort, är köket navet i hemmet. Det är där måltiderna skapas - det bränner kroppens, sinnen och själarna till vänner och familjer över hela världen. Vissa säger att medan livet kan skapas i sovrummet, bor det säkert i köket. Vissa tenderar att hålla med varandra medan andra inte så mycket. Var står du på detta?

Livsstil influenser

Mycket av vikten av detta rum verkar bero på storleken på köket, familjen och på livsstil. I äldre hem var kök mindre, separerade och borttagna från resten av hemmet. Det var ett inneboende utrymme som nästan uteslutande användes för matlagning som kunde stängas av för att dölja röra. Familj och vänner skulle äta och samlas i de matsal och vardagsrum som var belägna i närheten. I äldre hem gavs större vikt åt matsal och vardagsrum. Kök var utilitaristiska och det handlade om det.

Medan kök en gång var enbart för matlagning är de nu också för att leva

Kök var för matlagning. Vi har alla minnen från våra mammor (i vissa fall fadern eller båda föräldrarna) slaver över en spis, jobbar otrevligt över bordsskivor, förbereder läckra, fyllande och näringsrika måltider som familjen åtnjöt och njöt av tillsammans. I vissa fall fick barnen veta att de skulle hålla sig ur köket - mammas arbetsyta - så att mamma kunde förbereda och laga mat. I de flesta fall uppmuntrades barnen att gå med och lära sig matlagningskunskapen, glädjen att förbereda en familj eller semestermåltid tillsammans, vilket skapar äkta minnen av livet. Kök är inte lugna och tysta rum. De är rum fyllda med energi, arom och textur. De skapades med ett syfte, ett syfte i åtanke. De skapades för att vara utilitariska utrymmen.

Köket var inte alltid där familjen congregated

I medelstora och större hem var dessa rum ofta stora nog att rymma ett bord som var tillräckligt stort för att sitta en familj till frukost, ett mellanmål eller en lätt måltid, med de viktiga måltiderna som fortfarande var avsedda att serveras i matsalen där familjen samlades Vid slutet av dagen. Familjemiddagen hade mycket större betydelse och betydelse i tidigare generationer än det gör nu - mycket av det här igen, på grund av dagens livligare livsstil.

Köket är det nya vardagsrummet

Under de senaste 20 åren har köken blivit vardagsrum med mer tid i dessa utrymmen och där mer gjordes än att bara laga mat. Nyare hem utformades med kök som bostadsutrymmen i åtanke och så blev dessa rum större för att bättre rymma familj och vänner som ett extra utrymme för underhållande. Många kök började öppna för andra rum, men vissa förblev separata utrymmen. Dessa nyare, större, mer tillmötesgående kök har nu plats för stora bord och öar planerade för att skapa ett naturligt flöde för dem som kommer och går. Mycket mer tanke ges på köksdesign och funktionalitet. Idén om köket som bostadsutrymme blev alltmer populär och de med mindre kök i äldre hem började ta märke till. Som ett resultat började husägare ändra och förstora sina egna köksutrymmen för att följa "trenden", både för livsstil och återförsäljning.

Betydelsen av köksstorlek idag

Idag är vikten av ett bra storlek, produktivt kök viktigt. Det är enligt många det viktigaste rummet i huset. I realtors ögon är det säkert. Husets återförsäljning beror mycket på köket. Dess läge och funktionalitet är nyckeln. Äldre kök måste göras för att se nyare, mer strömlinjeformade och modernare. För återförsäljningsändamål är det inte oöverträffat för säljare att få in nya tillbehör, färg och apparater tas in för att hjälpa till med försäljningen. Många köpare, när man överväger ett äldre hus med ett mindre kök, tittar omedelbart på renoveringsmöjligheter som kan innefatta en ombyggnad, expansion eller utblåsning av en vägg för att skapa en mer öppen känsla. När våra liv blir mer vardagliga, är våra hem också och väggarna kommer bokstavligen ner runt oss.

Betydelsen av vardagsrum och matsalar idag

Nyare kök, medan kallade kök, är verkligen så mycket mer. Dagens kök är dagens vardagsrum. Dessa stora rum har flera områden inomhus. Det finns köket - det utsmyckade matlagningsutrymmet - omtänksamt, noga planerat och lagt ut. Sedan är det matplatsen i köket, vanligtvis tillräckligt stor för att hålla ett bord som bekvämt rymmer 6 eller mer och slutligen i många av dessa större kök är sittområdet så att hela familjen kan hänga ihop medan du lagar mat, jobbar eller kopplar av. Många nya hem som omfattar den mer avslappnade livsstilen byggs utan matrum eller formellt vardagsrum. För dem som tycker om underhållning och gör det ofta, upptäcker även husen med formella matsalar och vardagsrum att publiken brukar samlas i köket.

Storleken har betydelse

Så klart storleksanpassar betydelse. När man frågade om köket var det viktigaste rummet i hemmet var resultatet ganska jämnt fördelat. De med mindre kök tenderade att inte tro att dessa rum var de viktigaste - nödvändiga men inte viktigaste. De med större trodde absolut att de skulle vara det viktigaste rummet i sitt hem. Livsstil var också ett stort inflytande. De som tycker om matlagning och underhållning ser köket som ett viktigt och integrerat utrymme, vilket bidrar mycket till familjelivet, även om utrymmet inte var tillräckligt stort för att vara "levt i." För dessa människor är kökets effektivitet mycket viktigt. För familjer där matlagning och ätning är en stor del av deras livsstil och tradition, var matlagning, undervisning, delning av recept och överföring av dem från generation till generation viktigt för många - och det görs i köket, oavsett storlek med tron att matlagning med ett barn eller som en familj är ett viktigt ögonblick i familjelivet och inte att avfärdas eller tas lätt.

Köket förändras någonsin

Köket förändras någonsin. Byggare, arkitekter, designers och realtors alla känner igen detta, liksom köksproducenter. Kökets funktionalitet och design utvecklas någonsin utifrån dagens upptagna och varierade livsstil, med stor tanke på var vi är dödade i framtiden. Köksmaskiner, från kylskåp till diskmaskiner och ugnar förändras ständigt också. Nya produkter, koncept och mönster dyker upp på marknaden varje år. Kanske det bästa exemplet på detta är köket från 2063 som jag markerade här. Köken blir också miljövänligare, använder återvunnet material, miljövänliga produkter och införlivar "gröna" livsstilar som skär ner på vårt fotavtryck. Till exempel har försäljningen i Förenade kungariket bortskaffats och kompostering är ett måste i varje hem. Moderna kök är utformade med tanke på detta.