Liten City Break Lägenhet med högt i tak och eklektisk glädje

Liten City Break Lägenhet med högt i tak och eklektisk glädje
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En lägenhet på endast 49 kvadratmeter verkar inte som mycket, speciellt när du tänker på det som ett permanent hem. Den lilla lägenhetstypen är dock inte så stort problem om platsen bara är ett tillfälligt skydd. Ägare av denna lägenhet i Vilnius Gamla stan i Litauen bor faktiskt i en annan stad och spenderar bara ibland tid här. Lägenheten är deras temporära stadsbrytning hemma

Byggnaden som rymmer lägenheten är ganska gammal, byggdes 1904. Det var ursprungligen en bostadsbyggnad men blev sedan ett poliskommissariat. Ett tag efter det återställdes det till sitt ursprungliga syfte som det fortsätter att tjäna idag. Lägenhetens nya inredning, färdigställd 2016 av Interjero Architektura, speglar byggnadens historia genom att ha en eklektisk stil som blandar moderna, vintage och industriella.

En viktig egenskap hos lägenheten är att det har högt i tak. Detta gjorde det möjligt för konstruktörerna att anställa olika designstrategier som var avsedda att sätta fokus på taken och att markera dem på intressanta sätt. Till exempel byggde de en slags mezzaninnivå ovanför köket som erbjuder extra lagringsutrymmen. I vardagsrummet dekorerade de en del av taket med mönstrad tapeter, vilket skapade symmetri mellan golvet och taket.

MoreINSPIRATION
  • Liten lägenhet med dolda rum och högt i tak
  • Högklassig lägenhet i en historisk byggnad
  • Snygga dekorerar med varma, rustika, vackra vedtak

Andra inredningsstrategier är avsedda att göra rymdkänslan extra mysig och inbjudande. Till exempel lägger beadboardpanelen i vardagsrummet färg och konsistens till inredningen men döljer också dörrarna till sovrummet och dess angränsande badrum. Andra snygga detaljer inkluderar mässingsljuskronan och matchande ljusarmaturer som används i hela lägenheten, inklusive badrummet.

För sovrummet valde designarna att måla en av väggarna med en ombreffekt. Den vita och blå designen mimikerar den tydliga himlen som kan ses genom fönstret. Badrummet, som ligger intill sovrummet och är tillgängligt via en av de gömda dörrarna i vardagsrummet, har en svartvit design med mässing accenter.