Luftschiff hänge av Kranen / Gille

Luftschiff hänge av Kranen / Gille
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta är Luftschiff. Det är ett modernt ljusarmatur med ett namn som i grund och botten sammanfattar alla dess huvuddrag. Luftschiff kan bäst översättas som "luftskepp" och det är ett mycket lämpligt namn eftersom, som du kan se, hänget ser mycket ut som ett förenklat luftskepp eller till och med en zeppelin.

Luftschiff hänglampa designades av Jos / Johannes Kranen / Gille och presenterades på Maison & Objet 2011 september, Paris. Denna intressanta produkt kan beställas från tillverkaren och den kommer endast på begäran. Den har en enkel och ändå intressant design. Luftschiff verkar vara flytande i luften, precis som ett luftfartyg eller, ännu bättre, som en suspenderad ubåt. Hängselens gjutna aluminiumkropp hänger med hjälp av nästan osynliga ståltrådar. Den har en slät men stark och hållbar konstruktion.

MoreINSPIRATION
  • Glaset och betongens kardborrehängande lampa
  • Alvar Alto bikupa hänglampa
  • Calimero Oversized Pendel Lampa av Cattelan Italia

Den svarta svarta kabeln kan naturligtvis inte döljas så att den flytande effekten inte kan vara helt komplett. Emellertid lyckades formgivaren skapa en liten dramatisk effekt med hjälp av de tunna ståltrådarna som håller hänget upp och på så sätt ser kabeln inte något att göra med det. Luftschiff-hänglampan skulle vara ett trevligt komplement till matsalen eller till kontoret tack vare den enkla och eleganta designen. Det mäter 1330 mm i längd och det är en mångsidig och elegant produkt. Tillgänglig för 599 euro.