Serafides House, Äì traditionellt på utsidan och samtida på insidan

Serafides House, Äì traditionellt på utsidan och samtida på insidan
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kombinera stilar är ganska vanligt men vi brukar se dem blandade ihop. När det gäller det här projektet, användes två mycket olika stilar oberoende och skillnaderna mellan dem är mycket tydliga och synliga. Detta är Serafides House. Det är beläget i Platres, Cypern och det är en bostad som kombinerar ett traditionellt exteriör med en modern inredning.

Huset ligger på en mycket brant kulle och dess struktur och form återspeglar det. Stenutrymmet har definitivt ett traditionellt utseende och skickar ett meddelande som verkligen inte speglar inredningen av denna plats.

MoreINSPIRATION
  • The Z House, ett annat spektakulärt modernt hem i Bellevue Hill
  • Amazing Contemporary House på Cedar Hill av Cunningham Architects
  • Traditionell vinkällare omformad till en modern bostad

Avslutat år 2012 var huset ett projekt av det arkitektoniska företaget VARDAstudio i Cypern. De valde en modern inställning för inredningen och de gjorde det öppet och luftigt. Det är därför att utsidan och taket jämfört med inredningen är två väldigt olika begrepp. Denna kontrast var avsiktligt vald för att skapa ett överraskningselement.

Posten är högst upp på backen, ett ganska intressant val. Huset är inslaget i lokal sten och trä och skuggorna betonar vidare den traditionella dragningen. Det har dock strategiskt placerade öppningar som släpper in ljuset och tillåter oss att få en glimt på det helt olika universet inuti. Alla våningar är ljusa och fyllda med ljus och de har en mycket öppen och luftig känsla.