Små kantade kiosker i Kanada Inspirera en känsla av rörelse

Små kantade kiosker i Kanada Inspirera en känsla av rörelse
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Atelier Urban Face avslutade designen och utvecklingen av projektet "Mount-Royal Kiosks". Dessa tre konstigt utformade byggnader är avsedda att spice up urbana familjen flyr i Mount Royal Park, Montreal, Kanada.

"De nya kioskerna tar på sig formen av byn", förklarade arkitekterna. "Det här var en viktig faktor i designen, eftersom en by innehåller ideen om en by, en som uppmuntrar en känsla av interaktion och samhälle. Platsen för kioskerna är slumpmässig och representerar en dialog mellan kioskerna och huvudpaviljongen, vattenfallet vid Beaver Lake. "

Installationen är inspirerad av två huvudkomponenter: ljusets ljus och konstant växling av vinden. Tack vare stålkonstruktionerna lutar varje kiosk i en annan vinkel, som om de drivs av vinden. Den första kiosken är lutad vid 10 grader, avsedd för både sommar- och vinterklassfältet. Med tillräckligt med plats för upp till 30 personer är aktivitetsmöjligheterna många.

Den andra kiosken, lutad vid 20 grader, rymmer verktyg och utrustning för parktjänster samt en förstahjälpstjänst. Den tredje, med 30 graders höjning, är hem till biljettkontoret, plus lagring av fritidsutrustning.

"Enheten för varje enskild kiosk är resultatet av deras integration i parken på det mest diskreta och harmoniska sättet möjligt," sa arkitekterna. "Inte bara respekterar bergets miljömässiga integritet, men blandar sig med landskapets poesi, och allt detta med ett öga på livslängd." Information från Atelier Urban Face; Fotografi med tillstånd av Fany Ducharme, Normand Rajotte, Sylvain Legault och Sylvie Perrault.