Varför gå tillbaka i tiden kommer att göra dig till en bättre arkitekt

Varför gå tillbaka i tiden kommer att göra dig till en bättre arkitekt
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns en mycket lång historia av förflutna arkitekter vars mönster lever vidare idag, men är de nuvarande världsledande arkitekterna som lever upp till de tidigare? Bildkälla: Far Horizons

Vi lever i en värld där det är en underdrift att säga att saker rör sig snabbt. Vi önskar och har till och med kommit att förvänta omedelbar effektivitet, om inte konstant underhållning. Med den stora mängden teknik som väntar vid våra fingertoppar vid något tillfälle är det inte svårt att förstå varför när det gäller kreativitet, kan åldern att ha helt allt inspirera lite förvirrad.

För dem som älskar och strävar efter att bidra till arkitekturvärlden är detta också ett vanligt tema. Mellan trycket för att skapa bortom någons vildaste fantasi och fortfarande komma fram till något som är funktionellt i samhället, är det svårt att hitta en plats att stå, än mindre bygga.

När du kommer till den plats där din passion för arkitektur börjar blekna i stället för teknik och trycket i global konkurrens - blir det viktigt att gå tillbaka en minut och titta på det förflutna. Ja, titta tillbaka i tiden kan göra dig till en bättre arkitekt och kan hjälpa dig att återupptäcka din passion för design. Påminner dig om vad som har givit dig en grund för framtiden. Det är en nödvändig paus för varje arkitekt att påminna sig om vilken inspiration i fältet verkligen ser ut.

Den här artikeln tar dig tillbaka i tid, så att säga. Så ta en paus från alla dina mönster för ett ögonblick och reflektera över den verkliga anledningen till att du blev arkitekt - din passion för bra design.

Beundrar du de stora arkitekterna från det förflutna och reflekterar deras arbete i dina egna mönster? Bildkälla: E-Arkitekt

Ser till greatsna

Arkitekturens skönhet, och de som skapar den, är att deras arbete blir en varaktig del av världen som alla lever i. Kärnan i deras kreativitet lever vidare i sten och design om passagerare inser det eller inte. Det blir en del av allas landskap och att titta tillbaka till greatsna kan vara ett viktigt steg i att komma ihåg var geni verkligen kommer ifrån och hur det blomstra.

Antoni Gaudi är kanske det bästa exemplet på utökad kreativitet. Som arkitekt var han inte rädd för att blanda stil i ett försök att ära traditionella värderingar. En hängiven katolik som man kan anta skulle hålla fast vid en styv struktur, han villgat i stället in i strukturer som fångade det bästa av spanska late gotiska, barocka och jugendstil för att fira den tro han älskade.

Han designade inte bara för här och nu. Faktum är att hans katedral med titeln Sagrada Familia började 1882 och är så komplex, det förväntas inte vara färdig förrän cirka 2026. Ta en stund att titta tillbaka till de stora arkitekterna från det förflutna för inspiration. Det finns en anledning att människor reser världen för att få en glimt av deras historiska arbete.

Verk av Antoni Gaudi är verkliga former av konst. Bildkälla: Arch Daily

Arkitekter med en mening och ett meddelande

För vissa kan det vara tillräckligt att vara en bra arkitekt, men de som har en sann passion för denna konst kommer att tycka att de undrar vad som krävs för att vara fenomenal. Stora arkitekter lämnar ett märke på världen genom sin design, och ofta bär dessa mönster ett slags budskap.

Det är möjligt att sätta in mening i design i en teknikdriven värld, det tar bara ett tålamod och uthållighet som kräver engagemang. I arkitekturens värld innebär det att man utformar ett meddelande i åtanke. Innan du sätter dig ner och börjar rita ut det, fråga dig själv vad du vill att den ska förmedla. När du tittar tillbaka på de stora arkitekterna i går kan du tydligt identifiera sina meddelanden?

Det kan komma att faktiskt skriva ut ditt meddelande eller design mening innan du ens börjar måla linjer. Att ha en konkret uppfattning om vad det är som du säger är att hjälpa din struktur att växa till en skapelse som talar mot dem som lägger ögonen på det. Vad är det att du försöker berätta världen genom dina mönster?

Vad antar du är det budskap som Gaudi försöker förmedla i denna fantastiska arkitektur som han skapade? Bildkälla: Wikipedia

Design med syfte

Arkitektur lutar sig till estetisk överklagande. Hälften av jobbet skapar något som är vackert nog att fånga uppmärksamheten hos praktiskt taget alla. Men rädslan och undergången i detta är att medan det är möjligt att skapa något fantastiskt, kan det lika skapas i ett tomrum av syfte. Är skönhet det enda syftet med din design, eller finns det ett djupare budskap som du vill ha bästa överföring?

Av denna anledning är det viktigt att arkitekter tränar sig för att vara framför allt överlägsen kommunikatörer. Om du inte kan titta på vad du utformar och vätska anger vad dess syfte är i världen, så kan du inte förvänta dig någon annan.

Möjligheten att kommunicera syftet i arkitekturen blir viktigare när städer växer, konkurrensen på fältet ökar och trycket på design snabbt och effektivt blir den vanliga efterfrågan. I stunder där syftet är hotat är det absolut nödvändigt att en arkitekt gå tillbaka, undersöka vad han eller hon gör och kunna tydligt formulera det syftet. När detta är upprättat kan något verkligen anmärkningsvärt skapas.

Syftet med arkitekturen är lika viktigt som dess estetiska överklagande. Bildkälla: Global Site Plans

Tala du om din berättelse?

Om ditt hjärta är inställt på arkitektur, men du kämpar för att räkna ut din nisch eller kreativ väg, tveka aldrig att fråga dig själv de viktiga frågorna. Är du villig att berätta för din historia för världen? Stora arkitekter kan införa sitt arbete med sin egen passion.

Vad de känner och vad de vill säga är synligt i sin design och syftet är tydligt. Att gå in i arkitektur är ett test av konstnärlig kommunikation och en vilja att ägna den tid det tar att skapa något som till sist kommer att ses som tidlöst.

Se till att du har ställt dig själv rätt frågor innan du går lätt in i en värld som snabbt kan minska till designchaos-ett som styrs av teknik och omedelbar tillfredsställelse.

Montezuma Castle i Arizona berättar säkert en historia om antika civilisationer och hur de levde. Bildkälla: Arizona Ruins

När du har vidtagit nödvändiga åtgärder för att se tillbaka till de greats som har kommit före, granskat sina meddelanden och bestämt ditt eget arkitektoniska syfte, kommer du vara redo att starta på ett äventyr som kan leda dig runt om i världen.

Arkitektur är ett unikt och fantastiskt fält som kan vara fullt av inspiration, om du bara vet var du ska hitta den.

Vad är din inspiration för design? Vem är de greats som du beundrar?