Varför män har utmärkt dekorationsmagasin

Varför män har utmärkt dekorationsmagasin
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Män har mycket att erbjuda när det gäller att dekorera. Bildkälla: Nate Berkus

Har du den här titeln att du kliar huvudet? Du läser det rätt, män har utmärkt dekorationssmak. Vill du ha bevis? Tja, den här artikeln kommer att få dig att inse att några av de mest historiska och inflytelserika mönster var etablerade av män.

Utomhus och inredning, män har lagt en spännande touch till design som inte bör glömmas bort eller förbises. Det verkar faktiskt som att designvärlden 2014 har lagt ut den röda mattan för manliga formgivare, välkomnar dem med vida öppna armar i vad som brukade vara en övervägande kvinnlig värld. Ja, män har blivit etablerade som arkitekter i århundraden, men manliga formgivare var en mindre vanlig förekomst tidigare.

Idag ser vi män som erbjuder designtips och råd genom tusentals tv-serier, tidskriftsartiklar och bloggar. Den bästa delen av detta? Det verkar som att män har mycket att erbjuda när det gäller inredning / utvändig design. Titta på män som Nate Berkus som har etablerat ett välkänt varumärke för sig själva genom sin designinsikt. Ja, män erbjuder definitivt ett helt nytt perspektiv i designvärlden - ett perspektiv som förtjänar en diskussion.

Låt oss dyka lite längre in i det här manliga designfenomenet ...

Vad gör en man till en bra inredningsdesigner? Bildkälla: Jenkins Baer

Är alla manliga designers arkitekter?

Ranker har listat några av de mest inflytelserika manliga designersna (både levande och avlidna) som har haft en betydande inverkan på designvärlden. Dessa män kommer från alla hörn av världen och har olika livserfarenheter som påverkar deras mönster.

Några av de män som finns på den här listan är de som du förmodligen har hört talas om tidigare, till exempel den berömda och inflytelserika arkitekten Frank Lloyd Wright, vars unika perspektiv moderniserade arkitekturvärlden. Men kommer alla manliga designers från arkitekturvärlden? Medan vissa kanske tror det verkar det som om många nuvarande manliga designers har olika influenser, förutom arkitekturen, som driver sin passion.

Precis som kvinnliga designers har männen drivits mot designvärlden på grund av miljön som de växte upp i; en känsla för konstnärskap; en kärlek till kulturen; en vision; en rumslig inblick att andra inte äger etc .... Det är underbart att vi lever i en jämlikhets värld där alla kan förfölja sina lustar och skingra alla tidigare stereotyper.

Detta är ett rum designat av Daniel Liebermann, som lärde sig med Frank Lloyd Wright. Bildkälla: Dwyer-Design

Män har unik vision

Utan att mata in i en stereotyp är det fortfarande ett känt faktum att män tycker annorlunda än kvinnor. De flesta män är strateger, planerare och "doers". Det verkar bara uppenbart att med denna färdighetssätt skulle en man dragas in i designvärlden.

Designen är full av "doers", tänkare, planerare och personer med unik inblick, så män passar mögel perfekt. Om man inte har en vision, kan de inte bli en formgivare. En visionär har fantasi och en sensorisk modalitet som är absolut nödvändigt för att designa och dekorera.

Självklart har många kvinnor denna vision, men den manliga hjärnan är också lämplig att fungera på detta sätt, det är helt enkelt i deras DNA. Låt oss titta lite längre in i manlig hjärna och varför det gör män till stora dekoratörer ...

Män erbjuder en unik vision till designvärlden. Mattan i detta rum designades av Karim Rashid. Bildkälla: Baxter Design Group

Män är logiska

För det mesta är män ganska logiska varelser. De flesta män försöker följa K.I.S.S. Princip: Håll det enkelt dumt. Med denna tankeprocess kan några av de mest fantastiska heminredningarna skapas, och olagliga misstag undviks.

Tänk på en kökslayout. Du vill ha någon som är väldigt logisk att designa ditt kök, eller hur? Du vill ha någon som är en rumslig tänkare; en som irriterar logistik om hur ett rum ska fungera.

Självklart har kvinnor också dessa färdigheter! Men de flesta män utmärker sig på logiskt och rumsligt tänkande, vilket gör dem till en idealisk passform i designvärlden. Varför är män så stora rumsliga tänkare? Läs vidare för att få veta mer.

Män har mycket att erbjuda designvärlden. Detta rum har design av Karim Rashid, en känd manlig designer. Bildkälla: Ny humördesign

Män är inhemskt rumsliga tänkare

Går det tillbaka till jakt och sammankomst? när männen fick veta vägen runt rumsligt utan en karta? Vetenskapen är inte säker, men det verkar som oftare än inte, män är rumsliga tänkare.

En Web MD-artikel försöker förklara vetenskapen bakom manliga tankeprocessen med sin studie som visar att män använder ett helt annat område i sin hjärna när det gäller rumslig resonemang - den vänstra hippocampusen - en kärna djup inne i hjärnan som inte är aktiverad i kvinnornas hjärnor under navigeringsuppgifter.

Kvinnor är rumsliga tänkare, men använder en helt annan del av sina hjärnor för att göra det. Denna medicinska vetenskap kan visa att män har något unikt att erbjuda när de rumsligt utformar ett rum.

Den manliga hjärnan är kopplad för att tänka på ett unikt rumsligt sätt. Bildkälla: David Howell Design

Kvinnor kan inte argumentera - Män har en unik inblick att erbjuda designvärlden. Med sin skickliga förmåga att planera ett rum, rymmer deras logik och unika vision-manliga designers en viktig roll när det gäller att designa ett rum.

Kanske öppnar designvärldens dörrar sig bredare för manliga designers eftersom vi lever i en modernare tid som suddas stereotyper och öppnar sina öron för allas åsikter. Eller kanske män som ursprungligen studerade arkitektur inser att de har ännu mer att erbjuda när det gäller inredning.

Oavsett anledning, låt oss njuta av både manliga och kvinnliga designers som erbjuder sina unika färdigheter och erfarenheter. Om du har en man i ditt liv som älskar design och älskar att skapa sin egen unika bild, så snälla dela med oss. Känner du till en manlig formgivare? Vilka unika förmågor tar han till pyntbordet?