10 Små Space Design Secrets From Interior Decorators

10 Små Space Design Secrets From Interior Decorators
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Små utrymmen kan vara en utmaning att dekorera. Fel färg kan känna sig klaustrofobisk, för mycket möbler kan känna sig kaotiska, och de felaktiga mönstren känns bara för upptagna. Professionella inredningsarkitekter är master illusionister när det gäller att möta dessa utmaningar. Med hjälp av tio av deras favorit tricks kan du också göra ett litet utrymme ser större ut än det är.

1. Använd inte mörka färger

Har du någonsin gått i ett rum målade en mörk färg med mörk inredning och en mörk matta? Det känns som om rummet stänger in på dig. Det är problemet med mörka färger och det är speciellt begränsat i ett litet rum. Ett litet rum måste visas större än det är att känna sig bekvämt. Genom att använda ljusa färger kommer väggarna att tyckas återta, vilket ger en ljus och luftig känsla. Färger att överväga är lätta blues, greener, lätta gråar och neutrala.

2. Var inte rädd för att bli djärv

Vissa människor motstår tanken att gå djärvt i ett litet utrymme, men mindre utrymmen är stora dukar för att experimentera med djärva idéer. Börja med att hålla färgschemat till några gratis färger. Överväg att använda, storskaliga floraler och grafiska utskrifter, vertikala eller horisontella ränder. De horisontella ränderna kommer visuellt att bredda ett litet smalt rum. Vertikala ränder gör att ett lågt tak verkar längre. Ett litet rum öppnas med stora tryck. Undvik små utskrifter; De kommer att vara för upptagna och kaotiska i ett litet utrymme.

3. Se bort från skala och proportioner

Liksom Goldie Locks letade efter rätt säng, var en för stor, en för liten och till sist var det bara rätt, möbler behöver bara vara i ett litet rum. En stor soffa i ett litet område kan ta över rymden, medan en liten soffa verkar dvärgad. Du vill använda en blandning av stora bitar tillsammans med mindre bitar för balans. Överväg att använda en stor bokhylla eller skänk längs en vägg. Slipper stolar är bra alternativ också; De har en låg profil och kan balansera en sex fots soffa.

4. Använd inte kontrasterande färger på golven

Ditt öga följer golvet upp till väggen och sedan till taket. När de har samma färger eller toner ser du det som en kontinuerlig linje. Genom att hålla de tre ytorna i samma färgfamilj öppnas rymden visuellt när de undanröjer att skapa en illusion av mer utrymme. Ett rum med en golvfärg, en annan väggfärg, och ännu en takfärg visas ojämn och kan göra utrymmet små.

5. Rör inte rummet

Clutter är inte mycket annorlunda än mörka väggar när det gäller ett litet rum. Om du går in i ett rum fyllt med möbler, överskrids med knick-knacks och samlarobjekt kommer det att känna att det stänger in på dig. För att hålla den öppna känslan du vill ha, plocka några nöjda saker och visa dem på kreativa sätt. Tillbehör en bokhylla eller häng en flytande hyllplan för dina familjebilder, men rör inte en bordplatta. Mindre är mer när inredning av ett litet utrymme.

6. Se bort från trafikmönster

Så, du har rätt skala möbler, men du vill flytta runt i rymden enkelt. Ett fantastiskt trick är att flyta dina möbler i utrymmet. Flytta din soffa och stolar bort från väggen. Detta skapar djup i utrymmet. Du vill se en hel del av golvet. Ju mer av golvet som kan ses desto större blir rummet. Därefter mönstrar dina möbler med en yta i samma färgtoner som golvet. Du öppnar visuellt rymden.

7. Glöm inte belysningen

Ett litet rum med dålig belysning kommer att känna grotta som och klaustrofobisk. Ett ordentligt upplyst rum borde ha tre ljuskällor som studsar väggen och ger rummet en visuell bredd. I ett utrymme med litet golvrum för bordslampor eller golvlampor kan spårbelysning hjälpa till att tända ett rum. Ett annat bra knep är att använda speglar. En bra spegel gör två saker för ett litet rum. Det kommer att återspegla naturligt ljus och ljuset från lampor och det kommer att skapa en illusion av ett bredare djupare utrymme.

8. Använd inte utarbetade fönsterbehandlingar

Små rum kan bli överväldigade med fönster inramade i sin helhet och billowy fönsterbehandlingar med mycket mönster. Genom att använda utarbetade fönsterbehandlingar uppmärksammas windows istället för att bara accentuera dem. Välj fönsterbehandlingar som släpper in och försiktigt ramar fönstren. En enklare stil kommer försiktigt att blandas harmoniskt med en vägg i stället för att visuellt bryta upp väggen.

9. Diskontera inte arkitektoniska detaljer

Väggar som saknar intresse är tråkiga, men kan vara spännande med tillägg av några arkitektoniska detaljer. Wainscoting och formning, ofta tänkt på, som utsmyckade detaljer som bäst används i större rum, är vackra alternativ. De definierar små utrymmen väl och lägger visuellt intresse för annars tråkiga väggar. Överväg att använda stolskenor, paneler gjutning eller pärla bräda för att skapa lite spänning.

10. Se bort från det vertikala utrymmet

När allting är på plats kan du inse att du inte har något utrymme för lagring och inget golvutrymme för att lägga till något. Väggarna är fortfarande kvar och de är inte bara för konstverk. Dra fördel av det vertikala utrymmet väggarna erbjuder, titta på det som extra kvadratmeter. De är en perfekt yta för hängande hyllor eller inbyggda insatser.

När det gäller att dekorera små utrymmen handlar det om att lura ögat för att tro att utrymmet är mycket större. Nästa gång du möter ett litet oinspirerat rum, ta en sida ut ur dekoratörernas spelbok. Genom att tillämpa sina tips får du också skapa en illusion av utrymme. Vilket tips hittade du överraskande?