10 Snabba tips för att välja den perfekta lampskärmen

10 Snabba tips för att välja den perfekta lampskärmen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Välj den perfekta lampskärmen för dina interiörer

Varje rum i ditt hem förbättras med vackert ljus och belysning från naturliga medel som solstrålning till konstgjorda medel som lampor och belysningsarmaturer. När du väljer de perfekta lamporna för ditt interiör tänker du någonsin vilken typ av lampskärm som bäst passar med inställningen? Från hängande lampskärmsarmaturer som hänger över din matbord till golvlampor som nådar din favoritlässtol, här är snabba tips som hjälper dig att välja den perfekta lampskärmen för ditt hem.

1. Välj en lampskärm som komplimangerar färgerna i ditt rum

Ditt vardagsrum, sovrum och eventuellt utrymme som kräver belysning bör ses som helhet när det gäller att välja lampskärmsljus. Oavsett om du vill att dina lampor ska vara platsen för rummet - välj sedan djärva färger som kommer att stå ut bland andra inredningar. För ett mer subtilt tillvägagångssätt använder du neutrala toner i lampskärmsljus.

Välj belysning som är rätt för funktionen

2. Välj en lampskärm som är rätt kombination för basen

När du letar efter den perfekta lampskärmen, titta på basen och lampskärmen som ett par. Beroende på om du har en lång och smal eller en bred och bred nyans kommer du att kunna välja rätt nyans. Lampskärmen ska vara tillräckligt låg för att täcka omkopplaren bara lite, men inte för låg som du måste nå upp under den för att styra lampans strömbrytare.

3. Bestäm hur din lampskärm passar in i dina interiörer

Innan du blir för koncentrerad på hur lampskärmen ser ut, glöm inte att titta på utrymmet det kommer att gå in. En sängbordslampa kan behöva en mindre profil om ett sängbord är litet eller om det inte finns mycket utrymme att komma in och ut ur sängen fritt. Medan en golvlampa bredvid en spegel stol kan ha en bredare profil för sin placering i ditt vardagsrum.

Väggskenskärmar som matchar golvlampskärmar är perfekta!

4. Bestäm om lampskärmen är för atmosfär, funktion eller båda

Varje lampskärm som du sätter i ditt hem behöver inte vara bara för funktion. Även om det är uppenbart trevligt för dina lampskärmar att diffusa ljuset från glödlampan för att skapa en avkopplande atmosfär, kan färgen på din nyans också göra skillnad. Användning av vitvit inredning i ditt hem, speciellt i lampskärmar ger dig maximal belysning. Överväg att använda ljustonade nyanser för mer ljusdiffusion i rummet och använd mörkare nyanser för att skapa en stämning eller atmosfär i ditt utrymme.

5. Välj en hängande lampskärm som komplimangerar rummet

Hängande lampskärmar har kommit långt under åren i inredning. Det har gjorts retur av stort tryck, dynamiska färger och bred profil lampskärmar som påminner om 60- och 70-talen när stor grafik och färg var enorm i design! Ta med dessa element i din matsal hängande lampskärm. Se till att ditt matbord liknar den liknande stilen för att komplimera fixturen.

Välj lampskärmar som efterliknar atmosfären i dina interiörer

6. Ta lampskärmar till okonventionella rum i ditt hem

När du letar efter rätt lampskärm, kom ihåg att lampor kan gå i ditt badrum, källare eller tvättstuga för att lägga till atmosfär och skapa en estetik som inte var en gång där. I många moderna hem använder designers hängande trumlampor för att skapa en kontaktpunkt över ett fristående badkar. Om du har en bänkskiva i tvättstugan, varför inte placera en liten lampa som ett "nattljus" eller en atmosfär när du går i ett mörkt tvättstuga? Rätt lampskärm kan göra all skillnad i okonventionella utrymmen.

Placera lampskärmar i okonventionella utrymmen

7. Gör ett uttalande med dina lampskärmar eller ingen alls

När du överväger den rätta lampskärmen, titta också på ditt rum för att avgöra om du vill göra ett uttalande eller föredrar att dina lampskärmar ska smälta in i den omgivande inredningen. Komplimangerande färger och tyger som används på möbler kan vara inspirationen till lampskärmar som delar samma färgpaletter som textilier, tapeter, accentmattor och kuddar.

Komplimangera dina lampskärmar med dekorativa textilier

8. Säkerhet först när det gäller att välja rätt lampskärm

När du har valt lampskärmen du gillar, se till att den passar rätt avstånd från glödlampan, eftersom alla glödlampor avger värme. Storleksharpan kan justera lampskärmarna, vilka är metallarmarna som sträcker sig från lampans sadel för att hålla lampskärmen. Ett annat sätt att justera avståndet är att använda en rad olika montörer som sitter ovanför glödlampan för att säkerställa att lampskärmen sitter tillräckligt för säkerheten och för att förhindra att lampskärmen brinner.

9. Välja rätt lampskärmform för din lampa

Om du vill ersätta din nuvarande lampskärm för en annan, ta hänsyn till de olika formerna som finns tillgängliga. Från en trumma / cylinder, golv, imperium, coolie eller den traditionella klocktypen kan du ställa in designstilen i ditt rum. Många lamptillverkare kan hjälpa dig att välja rätt genom att välja en bas och de kommer att ge förslag på vilken form som passar bäst.

Välj formen av lampskärm som komplimangerar fixturen och det utrymme det är belysning

10. Gör dina egna lampskärmar för ett anpassat utseende

I vår moderna värld av social delning har möjligheten att göra DIY-projekt anpassade för vår egen smak aldrig varit bättre! Om du är snygg, varför inte göra eller pynta din egen nyans med band, haklappade rosetter, tyg eller andra prydnader för ett unikt utseende som bara finns i ditt hem! För kreativa idéer titta på Pinterest, Etsy och andra hantverksplatser för enkla skräddarsydda lampskärmar kommer du att älska att "stjäla utseendet" från.

Freshome läsare, vi skulle gärna veta dina tips för att välja den perfekta lampskärmen.