Chic-Shape: Använda oktagoner i heminredning

Chic-Shape: Använda oktagoner i heminredning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När det gäller att lägga till unika detaljer i ett utrymme, kommer de flesta av oss troligen omedelbart av färg och textur. Sanningen är, det är utmärkta sätt att personifiera sin inredning, men det finns också andra lika effektiva sätt. Tänk på användningen av oväntade former, till exempel oktagonen. Ett åttkantigt bord av vilken färg som helst (eller någon annan färg än den!) Är ett säkert sätt att visa individualitet och stil. Här är några sätt som man kan använda ekvagoner (och andra unika former) för att förstärka den chica faktorn i deras utrymme:

Tak.

Den "femte väggen" är ofta förbisedd för att dekorera möjligheter, men detta åttkantstak sätter säkert ut. Och, otroligt, det är ett DIY octagonmönster som är gjort med nagelhuvud trim. Den relativt enkla handen lägger till massor av karaktär, personlighet och påverkan på det här vita taket med mycket låg kostnad. (Obs! Även om takbeklädnad inte är för svag hjärtsjukare, ger projektet tillräckligt med "wow" -faktor som det skulle göra det värt.)

Spegel.

Ingen kan argumentera för den tydliga inredningen smaken (med utropstecken) som utstrålar från detta neutrala, jordiska, industriella chic utrymme. Avspelningen av olika former är charmig och effektiv. Cirklar som finns på speglarna, soffbordets järnhjul, dekorativa trägolvssfär och till och med lamphuvudet ger lite mjukhet till den maskulösa atmosfären. Riktvinklar är uppenbara i kastkuddarna, själva soffbordet, fönsterbehandlingar och till och med mattan. Mest iögonfallande är dock den tjocka åttkantiga spegeln - en stand-out neutral bit här.

Barbord.

MoreINSPIRATION
  • 20 Eleganta användningar av marmor i heminredning
  • Chic Bird-Themed Home Decor Idéer
  • Mysigt och mycket chic London hem med en touch av klassiker

Inbäddat i ett kombinationsblankvitt och mörkt trä modernt kök gör detta glas ottekantiga barbord det omöjliga: det står på sina egna två meter, stilistiskt. Det tjocka glaset är modernt och elegant, medan formen är intressant och inte modern eller traditionell - helt enkelt unik och härlig. En touch av personlighet, särskilt i ultramoderna utrymmen som den här, är alltid ett välkommet stilval!

Slutbordet.

Detta lurviga chic nummer var en gång en smärtsamt daterad honungsmetad ottekantig ändbord. Med en liten träfläck, vitfärg och lite glasyr ser det nybildade stycket nu helt ofullkomligt ut. Jag tycker att formen i sig är perfekt som ett ändbord, som ligger bredvid en rektangulär soffa, lägger till en funktionell yta tillsammans med lite krydda och visuellt intresse, vad med alla dessa vinklar och sidor. Och detaljering på dörrarna är perfektion.

Golv.

Självklart, om du är så kär i oktager som du vill att de permanent bor i ditt hem, kanske golv är vägen att gå. Dessa åttkantiga plattor är ett charmigt sätt att lägga till karaktär och stil, även i ett helt vitt utrymme. Detaljer som wainscot och claw-foot badkar fortsätter den traditionella stilen i hela badrummet. Men för mig är den åttkantiga kakelgolvet det som sätter detta rum över toppen i charm och överklagande.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4 och 5.