Gemstone Möbler Accents avslöja en värld av lyx

Gemstone Möbler Accents avslöja en värld av lyx
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ädelstenar kallas också ofta som juveler och de representerar bitar av mineralsk kristall. De används mest vid tillverkning av smycken, även om det finns alla möjliga andra användningsområden för dem. De är en symbol för lyx, men inte alla ädelstenar är nödvändigtvis mycket värdefulla. Men det leder oss till ett nytt ämne: klassificeringen av ädelstenar.

Den traditionella klassificeringen i ädelstenar och halvädelstenar kan spåras tillbaka till 1800-talet, med den första hänvisningen till dessa termer från 1858. Denna breda klassificering definierade halvädelstenar som "mindre kommersiellt värde än ädelsten" , Au.

I denna klassificering ingår ädelstenarna diamant, rubin, safir och smaragd medan alla andra ädelstenar anses vara halvvärda. Detta återspeglar dock inte nödvändigtvis deras värde som vi lärt oss senare. Det är en klassificering som återspeglar ädelstenens sällsynthet och kvalitet. Vi vet nu att vissa typer av halvädelstenar kan vara betydligt mer värdefulla än en dyrbar.

I modern tid ges en ädelstenes identitet genom sin kemiska sammansättning. Men ädelstenar kan också klassificeras enligt deras kristallsystem eller den form som de vanligtvis finns i. Geoder utgör en särskild kategori. De är geologiska sekundära strukturer som förekommer i vissa sedimentära och vulkaniska bergarter. De är ihåliga och har sfäriska former.

Geoder ser tråkiga på utsidan men inuti de döljer de fantastiska bländande kristallerna som kan användas vid möbeldesign. Dessa kristaller kan användas vid skapandet av unika bänkskivor, kakel och andra ytor.

MoreINSPIRATION
  • Unika böjda delar av möbler
  • Barber Butiker runt om i världen avslöjar deras understatliga lyx
  • The Cutline möbler samling av Alessandro Busanas

Naturlig agat är till exempel bland de vackraste ädelstenarna som används vid tillverkning av möbler. Det har intressanta och unika mönster och iögonfallande färger och på grund av den svåra tillverkningsprocessen är sådana mönster väldigt dyra och därmed en riktig lyx.

Alla sådana möbelstycken och ytor är handgjorda och unika, utan att två är identiska eller till och med mycket lika. Ädelstensdiskar och bordsskivor blir alltid kontaktpunkter för de utrymmen de är i och gör alltid ett uttalande.

Artisan möbler är mästerverk och de lägger mycket karaktär i ett utrymme. De betraktas också som sofistikerade och glamorösa och brukar användas som accentstycken detaljer för att lyfta fram en minimalistisk eller neutral inredning eller palett av material.

House of Wahi erbjuder en imponerande samling hantverksmöbler. Detta här är Toronto sidobord. Använd det som ett uttalande i vardagsrummet, i kombination med en elegant men enkel soffa.

Bordsamlingen som erbjuds av House of Wahi innehåller också många andra vackra mönster som Zürich, Budapest eller Berlin bord. Varje har en unik färgning, vilket återspeglar de naturliga tonerna hos stenarna som bildar sina organiskt formade toppar.