Artful Home Design Highlights från IDS Toronto 2017

Artful Home Design Highlights från IDS Toronto 2017
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kanadas premiärdesignshow, The International Design Show Toronto, svikade inte i 2017, med massor av kreativa produkter från små tillverkare, nationella inredningsföretag och internationella apparatproducenter. Från belysning till golv till inredning och eldstäder dominerade ny teknik och mönster erbjudanden. De många specialfunktionerna på showen innehöll en fantastisk inredningsteam skapad av Caesarstone, The LAB, där teknik och design möts, liksom The Partisans Factory, som belyser designteamet med att skulptera sina lampor.

Homedit plockade ut några av de mest intressanta bitarna och mönstren, började med partisansfabriken. Skaparna av Gweilo-ljuset, producerat i samband med Light Form. Genom att uppvärma ett ristat akrylplåt, vikar konstnärerna materialet i sinuösa former som står på golvet eller bordet. När strömmen är inkopplad i en LED-remsa som placeras längs den raka kanten av stycket, transporteras ljuset genom materialet genom det rätta nätet, vilket ger hela arket en lysande glöd.

Det fanns massor av annan spännande och elegant belysning. Detta är Transforma ljuskronan från Jacob Antoni som expanderar och byter till olika former, till exempel en blomform, en triangulär design och denna rektangel.

Det här trevliga trähänget har en föråldrad cykelfälg och ekrar som ljusets mittpunkt. Det är en del av Cut Ups Collection av Brothers Dressler, som gör skräddarsydda möbler och bitar från återvunna, hittade, ekologiskt vänliga och ansvarsfullt skördade material.

Jenny San Marten-handen drar och digitaliserar sedan sina mönster för att skapa underbara lampskärmar med original konstverk. Några mjuka och pastell, andra mörka och djärva med graffitiliknande mönster, de är särpräglade och hemtrevliga.

Dessa lampor är väldigt söta på egen hand eller i en liten gruppering. Kallas Taco, den kommer i olika färger och är från This or That Studio.

Matt MacDonald använder datorstödd design i sin traditionella möbeltillverkning som använder både naturliga och syntetiska material. Detta är hans ovoidlampa, som är mycket spännande tack vare det större lagret av utrymmen över den mindre.

Bland de unika inredningarna var det här bordet av snidat och inläggat trä, att se ut som en gitarr. Skapat av Detente Custom Design, är det en nyckfull bit för musikälskare.

Caesarstone är främst förknippad med kök och badrumsytor, men konstnär Jaime Hayons "Stone Age Folk" använder Caesarstone i skapandet av en nyckfull fantasi som också är funktionell. Detta var lanseringen av hans årliga samarbete med Caesarstone, som också kommer att presenteras vid en stor händelse under Milan Design Week.

Ytttrenderna var väl representerade på showen, inklusive innovativa nya plattor. Denna färgstarka mosaikplatta är från Surfaces & Company, som visade en mängd olika alternativ för sten, glas och porslin.

En av de nyaste innovationerna i kakel är denna storformat porslinskakel som ser ut som marmor, i en storlek på en meter med tre meter. Det möjliggör installationer med få eller inga sömmar, perfekt för stora utrymmen och för små. Presenterad av Vos Gres, var det en av deras mest populära nya objekt.

Enligt utställare har grågolv inte avtagit sig i popularitet. Listone Giordano har denna nya plankform som efterliknar formen av ett högt träd, avsmalnande i ena änden. Naturligtvis erbjuds den i den populära färgen.

Trä var också utrustad för bänkskivor och skärbrädor av Larch Wood. Deras unika konstruktion av träbitarna lyfter fram de olika riktningskornen. Resultatet är en spektakulär design som är lika slät att röra som silke. Larchwood representanter förklarade att detta är från deras slipning och polering process, som använder bivax, vilket gör ytan mat säker.

Ontario Wood är alltid en av våra favoritbåsar och årets utställare visade ett brett utbud av underbara bitar. Denna böljande bordsskiva från Merganzer Furniture är en del av deras Wave-serie av kaffe- och sidobord.

Dessa konstgjorda kanotpaddlar från Norquay gör vackra rustika konststycken. De färgstarka grafiska mönster är djärva och skulle vara perfekta accenter i ett rustikt hem eller lakeside reträtt.

Köken var väl representerade, från moderna och högteknologiska till kompakta och traditionella. Detta intervall från lyxiga La Cornue är populärt för bostadsbruk, enligt representanter för Middleby Residential Canada. Denna linje av La Cornue-serien är inte anpassad och konkurrerar med andra avancerade köksmärken.

Detta kök från KOMPACT är perfekt för små utrymmen. Den passar allt i 8 fot utrymme, inklusive en tvättmaskin / torktumlare combo, diskmaskin, mikrovågsugn, kylskåp, handfat, koktopp och LCD-TV. Allt stänger och ser ut som en vägg av skåp.

MoreINSPIRATION
  • NYNOW 2017 Höjdpunkter Heminredningstendenser Stor och liten
  • Eleganta och snygga hemdesigner på display i design Miami 2016
  • Senaste i heminredning och design på IDS Toronto

Naturligtvis kan människor som bor i större utrymmen också vilja gömma sig i allt sitt köks arbete. Denna design från Valcucine har en dörr som svänger ner från toppen och en elektrisk som stiger från botten. Dessutom glider det vita köksblocket på disken för att avslöja kokplattan.

Eldstäder i massor var på show - några med riktiga flammor och lite illusion, med ljus och vattenånga. Många modeller går på gas och andra på tankar av biobränslen som kan användas inomhus. Oavsett var skulle vilja lägga en eldstad, det finns en stil och teknik för att göra det möjligt

Badrumstillverkare överflödde och massor av nya badkar, sänkor och armaturer var på displayen. Förra året debuterade Lixil från American Standard sina fantastiska 3D-tryckta kranar. Årets år introducerade företaget sitt slanka badrumsdesign som innehåller ett elegant dräneringsskydd och en rörlig komponent.

Fristående badkar är en trend som inte verkar minska, med företag som Vanico som visar nya mönster och finish. Denna modell kommer utan en bas och har istället ett LED-ljus som verkar göra badkaret flyta. Det lägger till mycket atmosfär på badrummet.

Native Trails innehöll ett antal fristående badkar, inklusive detta mycket snygga hammare koppar badkar. Stilen ger en gammaldags nostalgi för alla badrumsdesigner.

Laben, som presenterade ny teknik, inkluderade Mio Culture. Företagetöverbryggar klyftan mellan företag och hållbarhet genom stor design "med sin lättbyggda, ljudisolering rumdelare. Företaget har även ljudisoleringsplattor av filt i tredimensionella mönster som kan appliceras på väggar och tak.

Vinlagring kan vara en utmaning, särskilt om du gillar att samla in det. Dessa lagringsenheter från Millesime Wine Racks erbjuder olika stilar och är enklare (och billigare) att installera än traditionella trävinlagringssystem. De kommer i en förkonstruerad torn som snabbt installeras. Vissa enheter inkluderar ett serviceområde och vanliga hyllor.

Detta fantastiska lucite accentbord är från SachaGRACE. Alla sina bord har någon form av metallkomponent inbäddad i luciten. Den här har eleganta metallblommor.

Självklart fanns det andra charmiga möbeldesigner som den här, kallad 3S by L Fly.

Oeufs våningssängar, kallade Perch, har olika sätt att konfigurera. Bolagets produkter är hållbara och träet är björkplywood, som kommer från Lettland.

Christopher Solar Design visade dessa bord, som är gjorda av skrot gjutet med harts för att skapa den yttre strukturen hos dessa bord.

Aratani Fay utformade denna fantastiska stol genom att kombinera en svetsad ramkonstruktion med ett vilt vävt skumsäte. Remsorna av kvadratisk skum är täckta i en scuba tyg.

För de flesta är val av skåp ett stort beslut eftersom du måste leva med dem under lång tid. Men vad händer om du byter ut färgerna eller grafiken som pryder dina skåp, var det lätt att göra? Alex Andrite gör det möjligt med sina bytbara skåpdörrar.

Har du ett gammalt IKEA-stycke eller kökssystem som du är trött på? Semihandmade kan göra det ser ut som nytt. De gör nya dörrar till befintliga IKEA möbler som ger ditt hem ett helt nytt utseende utan att behöva byta ut hela saken.

Eklektisk stil är också fortfarande populär och denna inställning från Urban Barn är neutral men väldigt kul med rosa accenter - speciellt de tre rosa ljuskronorna.

Inte ett fan av pastellkronor? Detta stora bord från Tice Table Company har en stark industriell atmosfär och har en hjulstyrning som kan höja och sänka toppen, visas här i glas men också tillgänglig i trä.

IDS 2017 erbjöd så många saker att se att det var svårt att välja och välja vad vi gillade mest. Oavsett var det möjligt att hitta något som kittlade det fina för nästan alla.