10 Snabba tips för att få en wow-faktor när du dekorerar med vitvit färg

10 Snabba tips för att få en wow-faktor när du dekorerar med vitvit färg
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vita inte bort från vitt i dina interiörer - 10 sätt att ta med dig i ditt hem

Förra gången du såg ett helt vitt rum kände du dig bekväm eller kände du dig trött och rädd för att slappna av? Vit är en av de färger som många husägare skyggar bort från, eftersom de är nervösa för att göra ett helt vitt rum, känns bekvämt och välkomnande. Vit kan vara spektrumets mest uppfriskande färg. Det kan framkalla renhet, renlighet, men också förtroende och sofistikering. Innan du bestämmer dig för att ditt hem aldrig kan "göra vit" titta på dessa 10 snabba tips för att få en wow-faktor när du dekorerar med vitvit färg. Du kan bli förvånad över hur lätt bekväm vit kan vara i dina interiörer.

1. Börja med ett vitt rum som en blank skiffer:

I stället för att bli skrämmad av vit, kolla på vit som en nybörjare för att göra vad du vill och gå vart din kreativitet tar dig! Vita rum är ett utmärkt sätt att ta reda på vad som inspirerar ditt rum. Har du en mördare utsikt över havet, träd, berg eller stad? Vit är en vacker duk att använda som bakgrund för dina underbara utsikter. I stället för att engulfa hela ditt rum i en färg, prova vitt och se vad som talar till dig i ditt hem.

Börja med ett vitt rum som en blank skiffer för att låta din kreativitet sväva

2. Använd vit i ditt moderna eller traditionella kök:

Skönheten i vitt är dess mångsidiga sortiment som går från en extremt krämig vit som passar bra med traditionella och klassiska träkökskåp med Carrera marmorräknare till ultramoderna, vita lackavsluta kök med vattenkanten. Många husägare älskar vit i köket eftersom det känns rent och klassiskt. Många köksmaskiner tillverkar nu även apparater i vitt!

3. Vit och dina favoritmetaller är en tidlös kombination

Har du noterat de senaste trenderna i interiörer, parar neutrala färger som vit, svart, grå och brun med klassiska metallfärgskombinationer? Vitt och rostfritt stål, mässing, koppar och guld tränar alla i heminredning och utseendet är varmt och inbjudande. Oavsett om du parar vit med rostfria vitvaror i köket eller med mässingsbelysningsarmaturer i ditt vardagsrum. Metalls reflektans är en bra parning med vitets skarpa.

Par vit med klassiska metaller som rostfritt stål för en underbar parning

4. Skaka inte bort från vit stoppning

Du kanske tror att vit møbel är svårare att hålla ren eller det visar smuts snabbt. Medan detta kan vara sant, överväga vilken typ av rum som kommer att matcha den typ av tyg du använder den i. I vardagsrum och familjerum med upptagen trafik - överväga att använda faux läder och faux suedes, är även khaki och vita denim glidskydd idealiska för bostäder med husdjur och aktiva barn. Vita inte bort från vitt på grund av färgen - använd istället tyg som passar ditt upptagna hem.

5. Låt en bit av konstverk ta mitt skede bland vita

En av de största tillgångarna med att arbeta med färgvit är möjligheten att visa upp din egen personlighet och stil i ditt interiör utan att behöva konkurrera med färgen på väggarna, möblerna och inredningen. Om du älskar konstverk, skulpturella stycken eller några element som ger uppmärksamhet, överväga att visa den på en vitvit vägg, över en vitvit eldstad eller över din all-vita säng. Alla ögon kommer att gå direkt till ditt enstaka konstverk utan att du behöver prova!

Låt ditt konstverk vara kontaktpunkten i ditt rum med en vit bakgrund

6. Välj den bästa nyans av vit för din inredning

Tro det eller inte, det finns hundratals nyanser av vit och alla ser inte ut som versioner av beige! Varje färg i spektrat har en vit version av det. Från pinks och gula till gröna och purpur finns det bakomliggande svaga hints av färg i en mängd vita. Välj vilka möbler och inredning ditt hem har större delen av färgen. Se till köksskåp, golv, bänkskivor och kakel i badrummet för färgkänslor om hur man väljer den bästa underliggande färgade vita. Det finns flera "perfekta vita" för varje hem.

7. Layer ton-on-tone vitt till ett varmare rum

Om ditt rum saknar personlighet eller värme, överväga lagringsvita i liknande nyanser av vita, varma vita, gråa, varma gråar etc. Använd mönster, texturer och olika material i liknande vita nyanser för att skapa ett rum med djup och intresse. Detta fungerar särskilt bra i sovrummen. Textilier, en stoppad huvudtavla, fönsterbehandlingar och sängkläder kan alla arbeta tillsammans i harmoni i olika nyanser av ton-on-tone vita sorter.

Använd ton på tonen vit i olika nyanser, mönster och texturer

8. Vit kan göra din interiör mångsidig året runt:

Vit skapar en duk för att du kan dekorera på olika sätt året runt. Oavsett om du älskar att inleda hösten med vackra rustika toner av rött, gult och bränt umber eller byta till ljusa färger och pasteller på våren, ger en allvit interiör dig mångsidigheten att byta på ett infall! Byt ut accent mattor, kasta kuddar, fönsterbehandlingar, sängkläder för att skapa ett säsongsbetonat hem som är mångsidigt och välkomnande året runt. På sommaren är en vitvit interiör cool och uppfriskande och behöver inte alls säsongsbetonade färger.

9. Ta med färg i ditt rum för att markera vita badrumsfunktioner

Ingenting säger "Wow" som en iögonfallande färg bland ett hav av vita innerväggar i ett badrum. Ett vitt badkar, handfat och golv kan se slående mot vilken färg som helst som lägger till punch och pizazz i ögat. Röda mosaikplattor, teal- och aqua-glasplattor, eller till och med en monokromatisk metallstålplatta accentvägg, kommer att göra alla vita badrum att se sofistikerade och kosmopolitiska!

Använd ett ögonblickande accentfärg bland ditt vita badrum

10. Använd vit för att få alla "fläckar" att gå iväg:

Vit kan också fungera som en suddgummi i dina interiörer. Oavsett om ditt hem har några arkitektoniska olyckor, exponerade mekaniska kanaler, eller överhuvud fulla fläckar i gipset - vit kan kamouflera ögonen. I äldre hem kan vitt hjälpa till att lyfta underbar kronformning och hantverkare kan framhävas med vacker vit. Omforma ditt hem genom att använda alla vita interiörer och se hur komfort är närmare än du någonsin trodde!

Freshome läsare berättar för dina tricks för att använda vit i dina interiörer.