10 effektiva sätt att välja rätt planlösning för ditt hem

10 effektiva sätt att välja rätt planlösning för ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

10 effektiva sätt att välja den perfekta planlösningen

En av de mest spännande tiderna i ditt liv kan välja ett hem! Från vilken stad bor du i vilken stadsdel du bestämmer för att höja din familj - rätt hem är ett viktigt beslut. Ännu viktigare är hur du och din familj kommer att använda ditt hem och se till att det passar din livsstil och rätt planlösning kan forma hur du upplever ditt hem. Från storlek och form, till var rummen ligger intill varandra kan du göra eller bryta din hemupplevelse. Innan du blir överväldigad, kolla på dessa 10 effektiva sätten att välja rätt planlösning för ditt hem.

1. Bestäm vilken storlek av hem som bäst passar din familj

Varje familj behöver inte en sträckande egendom och varje familj kommer inte att känna sig bekväma i en liten två sovrum hem. Välja en plan först bör börja med hur stort ett hem passar din livsstil. Bedöm hur många sovrum du behöver för dina barn och hur många badrum är tillräckligt för dig och besöker gästerna. Storleken på ditt hem borde vara det första övervägandet.

Bestäm på en planlösning som passar din designstil

2. Välj en planlösning utifrån din designstil

Alla husägare har sin egen designstil och väljer en planlösning som uppfyller dina behov är viktigt. Är du mer traditionell och föredrar en avdelningsplanlösning där väggar skiljer rum eller har du en modernare stil där ett öppet planlösningskoncept skulle passa dina behov bättre? Tänk på dina möbler och hur du kommer att dekorera ditt hem när du väljer en planlösning. Flödande och samordnade färger är viktigast när du utformar en öppen planlösning - så håll ihåg när du väljer en planlösningstil.

3. Bestäm vilken typ av bostad som passar din plats

Beroende på var du bor kan diktera vilken typ av planlösning som bäst passar din familj. Bostäder som enfamiljshus ger möjlighet att ha uteplats för en gård och bakgård och ge mer utrymme att sprida sig ut. Ett bifogat hem som liknar bruna stenar eller stugor i ett urbana område kan också tillgodose dina "familjebostäder" behov men delas upp bland en planlösning på flera plan. Plattformar på plannivå innebär att hela golvet är uppdelat i separata nivåer och inte förbrukar hela ditt fotavtryck. Bestäm vilken av dessa typer som finns i din stad.

Förstå för och nackdelar med planlösningen du väljer.

4. Förstå vad för och nackdelar med din planlösning

Det finns inte en perfekt planlösning. Det kommer alltid att vara för och nackdelar och du måste bestämma vilka prioriteringar du har och vad kan du lära dig att leva med eller utan. Ett stort vardagsrumsfönster vägg som låter i vackert naturligt ljus kan också göra din energi kylning och uppvärmning räkningar högre. En planlösning som är öppen och rymlig kan göra det svårt att koncentrera sig i ditt intilliggande hemmakontor eftersom dina barn tittar på tv i vardagsrummet. Väg för och nackdelar när du letar efter rätt planlösning.

5. Gör ditt beslut baserat på layouten inte finishen

När du väljer en planlösning ska du basera ditt beslut på hur hemmet flyter och känns funktionellt för dina dagliga aktiviteter. Bli inte upphetsad av de uppgraderade golv, bänkskivor och apparater i modellhemmet, föreställ dig hemmet i ett "avskalat" tillstånd och formulera din åsikt därifrån. En planlösning ska inte må bra på grund av den trevliga mattan som kan gå i vardagsrummet, det borde känna sig rätt eftersom vardagsrummet är ett välkomnande rum utanför köket och foajén för gäster och familjemedlemmar.

Basera inte din bedömning på finish och material i hemmet

6. Fråga en fastighet eller design professionell för vägledning

Medan du kanske vet vad du vill ha i ditt framtida hem, kan en designproffs eller realtor hjälpa dig att överväga faktorer som inte är påtagliga för ögat och beröring. Faktorer som energibesparingar / kostnader, möjlig överkomliga hypotekslån, lokalisering till lokala resurser som skolor, kyrkor och butiker samt underhållsupplevelser är alla faktorer som en professionell kan ge råd om.

7. Lita på dina instinkter på vad "känns" rätt när du väljer en planlösning

Alla vi har möjlighet att "känna" när ett utrymme känns bekvämt och kan passa deras behov. Tänk på dessa instinkter när du åker olika planlösningar. Du kommer bli förvånad över hur många stilar av planer du ska välja mellan. En familj med små barn kan älska möjligheten för sovrummet att vara inrymt bland de andra sovrummen. Å andra sidan kan en familj med tonåringar föredra att maser sovrummet ska separeras av offentliga utrymmen som vardagsrum och kök istället. Lyssna på vad som talar till dig när du väljer en plan.

När du tittar på rum - lyssna på dina känslor och "gut" -reaktioner

8. Bestäm om du behöver använda befintliga eller köpa nya möbler

Medan du kanske bara ska tänka på rum och layout på din planlösning, är att välja möbler en stor investering och emotionell utmaning om du inte är försiktig. Om du väljer att använda dina nuvarande möbler i ditt nästa hem, se till att du mäter det och ta hänsyn till detta när du granskar planer. Om du ska köpa nya möbler behöver du fortfarande ha en idé när du handlar på vilka delar som passar in i vilka rum.Var försiktig med "utrymme att äta" överdimensionerade möbler som gör att dina rum känns mindre än de är.

Bestäm om du ska använda dina nuvarande möbler eller behöver köpa nya

9. Känn dina budgetgränser innan du väljer en planlösning

Låt möta det; det finns alltid fantasinsidan av oss som vill gå större och bättre än våra vildaste drömmar. Innan du får ditt hjärta att sätta på en typ av planlösning - vet vad kostnaderna är förknippade med layouten. Be en entreprenör eller byggmästare för att hjälpa dig att bestämma kostnaderna när du tränger ner till planlösningen som passar in i din budget.

10. Förstå att planlösningsändringar kan vara ett alternativ

Även om det vore trevligt att ha rätt planlösning före dina ögon, kan ombyggnad och modifiering av en planlösning vara ett genomförbart alternativ. Att ta bort en extra garderob för att göra mer utrymme i barnens badrumsområde eller öppna en vägg för att släppa in naturligt ljus kan göra din planlösning ännu bättre. Tänk på detta när du letar efter en planlösning som passar dig.

Freshome läsare berättar för oss vilka överväganden du tänker på när du begränsar ner planlösningsalternativen.