11 Smygiga nya byggnadsbudgetar (och hur man undviker dem)

11 Smygiga nya byggnadsbudgetar (och hur man undviker dem)
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Du har noggrant valt ut din färgfärg och valt den perfekta badrumsplattan. Nu är det dags att låta byggaren ta över detaljerna, eller hur? Vissa produktionsbyggare använder en fast prismodell efter beräkningsfasen, men det är inte alltid fallet. Att bygga ett hem själv eller använda en enskild entreprenör kan lämna dig på kroken för extra kostnader. Det finns trots allt några saker du bara inte kan planera. Oavsett om det är en väderfördröjning eller felaktiga planer, kan incidentals verkligen blåsa din budget. Att veta vilka områden att planera för och lämna lite vaddering i din nybyggda budget kan hålla dig på rätt spår.

Håll utkik efter dessa vanliga nybyggda budgetbustrar och prata med din entreprenör eller byggare om spelplanen.

Markkostnader

Dina markkostnader kan påverka din budget innan du bygger. Bild: Wisconsin Landscape Contractors Association

Några av de snyggaste budgetbustrarna kan tömma din budget innan du till och med häller en grund. Marknadsutvecklings- och förbättringskostnader är inte alltid förknippade med vid uppskattning av en byggbudget, så fråga din byggmästare om dessa kostnader:

 • Mycket förbättringar.Om du bygger på ett obestridigt parti (utan avlopp och elektriskt redan stubbet) måste du lägga till förbättringskostnader för din totala budget. Beroende på hur långt du är från närmaste avloppsledning (eller om du går med ett septiskt system), kanske du tittar på några tusen dollar innan ditt parti är byggbart.
 • Jordförhållanden.Den typ av jord som fyller din bygga mycket dikterar vikten av vad som kan byggas där. Du (eller din byggare) kommer att behöva skaffa en jordrapport och ditt hem kommer att vara strukturellt konstruerat för vad din jord kan bära. Ignorera rapporten eller hoppa över det hela och du kan sluta med dyra reparationer eller kräva ytterligare utgrävning innan ditt hem är klart.
 • Webbplatsplanändringar.En arkitekt skapar en plan för ditt hem, men du kan ändå ändra dig. Om du bestämmer dig för att du vill ha ditt hem på en annan plats, var du dock beredd att ta en bit ur din budget. Även om du inte har börjat bygga, kommer den nya planen att kosta dig. Om byggnaden redan har börjat kommer det att kosta dig ännu mer.

Stadskostnader

Stadsbelastningsavgifter ger dig tillgång till offentliga tjänster. Bild: Platina landskap och pooler

Var du än bygger, tar staden, staden eller länet ett snitt. Om du är nybyggd, kanske du inte har planerat för budgetbusters som betalas till staden i stället för byggaren.

 • Effektavgifter.Effektavgifter är i princip en skatt som betalas till staden för privilegiet att bygga där. Effektavgifter går vanligtvis mot saker som parker, vägunderhåll och andra offentliga tjänster du ska använda. De kan vara var som helst från ett par tusen dollar till $ 10k +, så fråga din byggare om avgifterna och huruvida de ingår i byggpriset.
 • Tillstånd.Varje gång du skickar tillstånd till länet betalar du en avgift. Du behöver definitivt ett bygglov, men du kan också behöva få tillstånd under hela processen. Varje län är annorlunda, så det lönar sig att förstå tillståndsprocessen på förhand eller riskera dyra böter.
 • Kod infraktioner.Håll dig till koden! Varje stad har regler för hemdesign och byggnad och ignorerar dem kan lämna dig en bra och en dyr redo. Din designer och byggare känner till koden, så tryck inte dem för att skapa ett hem som inte klibbar.

Hemkostnader

Kosmetiska detaljer gör ditt hus till ett hem, så budgetera din nya byggnad i enlighet med detta. Bild: DM Interiors

Du har navigerat förebyggnadsprocessen och stannat på budgeten, men byggprocessen kan vara lika oförutsägbar. Töm alltid din budget och uppskattning med din byggmästare i förväg, men vet att dessa kostnader fortfarande kan driva upp den slutliga prislappen.

 • Tätning.Du älskar din nya badrumsplatta, så du vill att den ska vara kvar. Tyvärr ingår inte kostnaden för att försegla kakel och golv i budet. Budget någonstans från $ 0,75 till $ 1,25 per kvadratmeter för all din försegling (och arbete).
 • Fönsterbehandlingar.Lokala looky-loos kanske vill jämföras i dina fönster, så glöm inte dina fönsterbehandlingar. Oavsett om du går med gardiner, persienner, fönsterluckor eller annan behandling som täcker alla dina fönster kan vara en dyr eftertanke.
 • Kosmetiska armaturer.Ditt badrum är precis hur du hade drömt det skulle vara - förutom bristen på speglar och handdukshängare. Glöm inte att budgetera för alla de små funktionella armaturer som gör ditt hem livgiltigt.
 • Landskapsarkitektur.Landskapsarkitektur ingår inte alltid i din uppskattningsberäkning, så fråga upp framför. Att lägga in soda, hälla asfalt och plantera träd kan utgöra en betydande kostnad i slutet av en redan dyr byggnad. (Lyckligtvis kan du göra lite av jobbet själv för att spara pengar.)
 • Builder uppgraderingar.Kanske trodde du att du kunde komma undan med startapparat men ändrade dig. Kanske gjorde du ett sista minuten val att välja badkar i stället för standardduschen. När du gör uppgraderingar under byggprocessen, förvänta dig att ditt slutliga pris ökar.

Budgeterar din nybyggnad

Att bygga ett eget hem kan vara förvirrande, men det behöver inte vara ett spel. Oavsett om du väljer att använda en byggare eller självkontrakt hemma är det upp till dig att hantera budgeten för din nya byggnad.Att känna till processen inifrån och ut hjälper dig att titta på budgetbustrar som ballongen är ditt slutliga pris. Så länge du behåller något vadderar för problem, uppgraderingar och incidentals kommer du inte att vara kvar med stickerchock på ditt inlämningsdatum.