Den lilla Haus BRU 1,25 - ett ekonomiskt alternativ till traditionella bostäder

Den lilla Haus BRU 1,25 - ett ekonomiskt alternativ till traditionella bostäder
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Haus 1.25 är en liten bostad i Heimertingen, Bayern, Tyskland. Det var ett projekt som utvecklats av SoHo Architektur och färdigställdes 2008. Huset täcker ett område på endast 90 kvm, så det är en överraskande liten struktur som ändå erbjuder samma komfort som de flesta hus av större storlek. Projektet utvecklades med få bekymmer i åtanke. En av dem var kostnaden som slutade på 125 000 Euro.

Så alla beslut relaterade till byggnadsmetoder, material och kvalitet var relaterade till kostnaden och hur det hänför sig till dessa begrepp. Huset utvecklades för ett par, mer exakt för arkitektens bror - BRU 1,25. Parets önskemål var enkla och tydliga. Detta gjorde allt lättare för teamarbetet vid projektet och tillät allt att gå jämnt och snabbt.

MoreINSPIRATION
  • Söul traditionellt hus med modern italiensk stil
  • Hybrid Family Home Mixes Modern och traditionell arkitektur
  • En traditionell japansk träkonstruktion

För inredningen använde arkitekten screed som färdiga golv och synliga isoleringsremsor mellan golvet och väggarna. För fasadbeklädnaden och takkolvade cementfiberpaneler användes och detta eliminerade behovet av regnrör och rännor som också bidrog till att minska projektkostnaden. Inuti, huset har en dubbel golv höjd matplats som förbinder första och andra våningen. Huset har också ett trädäck som kopplar det till garaget och erbjuder ett privat utomhusutrymme. {Found on archdaily}.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: