Takterrassen Tops Minimalistiska Familjhem i Tokyo

Takterrassen Tops Minimalistiska Familjhem i Tokyo
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Svensk studioElding Oscarson slutförde designen av Nerima House, en privat bostad som ligger i Tokyo, Japan. Byggd som en weekend tillflykt för ett par och deras vuxna barn, erbjuder detta minimalistiska familjehem en omgivande liten trädgård och takterrass för gott om möjligheter att tillbringa tid utomhus.

Den delvis nedsänkt bottenvåningen rymmer ett stort sovrum med utsikt över trädgården, toalett och förråd, medan på övervåningen ett rymligt kök, matsal och vardagsrum är organiserade i en enda inredning. Inbäddat i glasrutor erbjuder det huvudsakliga vardagsrummet ett 360-graders panorama av grannskapet. "Projektet var ganska ospecificerat, och i stället för att göra ett hus med många små rum valde vi ett öppet koncept," sa arkitekterna.

En enkel färgpalett i vitt, kompletterad med trä accenter gör interiören känns luftig och välkomnande. Förmodligen den mest eftertraktade delen av bostaden, ger takterrassen gott om plats för både avkoppling och underhållning. [Fotografi: Kenichi Suzuki]

Vad tycker du mest om de utomhusutrymmen som ingår i detta minimalistiska familjehem?