7 sätt att göra din gård mer privat

7 sätt att göra din gård mer privat
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bild: Decoist

Integritet. Det mest eftertraktade objektet på alla backyard önskelistor. För oavsett hur fantastiskt din balkong eller hur inbjudande din chimene, kommer alla sommartidens magi till ett skrikande stopp när du känner att du är på skärmen. Dessa 7-yard integritetsidéer - staplade från lätt till hårt - hjälper dig att slita av ditt utrymme och slappna av med lite mer avskildhet.

Bild: Houzz

1. Gör en pottskärm

Svårighetsnivå: Enkel

Vem älskar inte en behållare trädgård? Nästan alla typer av växter kan odlas i en kruka och krukor är inte permanenta, så det här är ett bra alternativ för hyresgästerna. Även ett evigt hem kan dra nytta av den här designidén: krukväxter är en icke-brainer för att lägga till grönska på hårda ytor som balkonger och uteplatser. För maximal integritet, växtsorter av bambu, långa gräs, fruktträd eller arborvitae (det mest populära stämningsfulla privatlivet där ute).

Bild: Krokar och gitter

2. Installera en Faux Hedge

Svårighetsnivå: Enkel

Ingen vattning, ingen beskärning och ingen väntan på att häcken tar form - det här är ett fantastiskt alternativ om du inte har något emot att betala lite mer i början. Häckpaneler finns i flera storlekar och kan till och med förses med ljudisolerande isolering för att fördubbla integritetsfaktorn.

Bild: Hamptons Garden

3. Växa en häck

Svårighetsnivå: Mellanliggande

Föredrar den verkliga affären? Att installera en hedge, det naturliga sättet, tar lite mer ansträngning, inklusive att välja rätt planta (hur hög blir den? Vilken typ av ljus behöver det? Hur ofta ska det vattnas och beskäras?) Och sedan plantera det. Boxwood och privet är de klassiska valen för häckar, men blommande buskar som rhododendron eller laurel kan växa 8 meter långa också.

Bild: West Elm

4. Häng draperier

Svårighetsnivå: Mellanliggande

Strategiskt placerade tygväv lägger till integritet och en blåsig kustnära atmosfär. Det här är det mest budgetvänliga alternativet på vår lista, speciellt om du redan har en uteplats eller trädgården. Vi har sett gömda utomhusgardiner till salu, men du kan också använda droppdräkter sprutade med en vattenbeständig beläggning.

Bild: Grönska NYC

5. Klättra växter på en trellis

Svårighetsnivå: Mellanliggande

Du måste omsorgsfullt ta hand om växterna när de växer och krypa uppåt, men du behöver inte vänta på att växterna växer för att ha integritet - eftersom trellerna kommer att göra ett ganska bra jobb att blockera valet direkt.

Bild: Deborah Silver

6. Växa en vertikal trädgård

Svårighetsnivå: Mellanliggande

Två fåglar med en sten - fyll din vertikala trädgård med örter och grönsaker för att skörda de ätbara fördelarna hela säsongen. Bygg din egen eller köp några färdiga tornplanterare.

Bild: Studio Dwell

7. Sätt upp en Pergola

Svårighetsnivå: Avancerad

Att lägga en pergola är definitivt en investering, men det finns inget bättre sätt att bygga ett uteservering. Avsluta utseendet med utomhusgardiner och marknadsljus för att förvandla din otrevliga trädgård till en privat destination för gnistrande sommarkvällar.

Hur planerar du att anpassa din uteplats denna säsong?