10 fantastiska utkikstorn omvandlade till hem

10 fantastiska utkikstorn omvandlade till hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Hem i allmänhet är ett ämne som har så många variationer och subtyper att det är nästan omöjligt att spåra dem alla. Ändå finns det några speciella typer av bostäder som står ut och som har varit föremål för vår uppmärksamhet under en lång tid nu. Tower Homes är bara ett exempel. De är intressanta på grund av deras struktur och av många andra skäl som vi ska utforska i den här artikeln.

Ando 4 × 4 torn.

Vi ska börja med 4 × 4 huset. Det är faktiskt ett tornhem och det var först och främst resultatet av en tävling som organiserades av en tidning. Det var ett projekt av arkitekten Tadao Ando. Det huset var faktiskt det som inspirerade skapandet av ett andra liknande hus på grannområdet. Med det andra projektet kunde arkitekten slutföra sin första vision på tornet.

Designen av 4 × 4-huset är enkelt och modernt. Den har två huvudvolymer, varav en är en lådliknande struktur som stör huvudvolymen. De övre nivåerna av huset har fönster från golv till tak, en detalj som gör det möjligt för användarna att dra nytta av platsen och alla de vackra utsikten över landskapet och omgivningarna. Inredningen är modern, elegant och smakfullt utformad. Andra liknande projekt har samma egenskaper. {Found on architezer}.

Round Tower House av De Matos Ryan.

Modernt tornhem är vackra och intressanta men de kan inte jämföras med de torn som ser ut som de borde vara en del av ett stort slott. Detta är en av dem. Tornet har faktiskt omvandlats till ett familjehem. Det är nu känt som Round Tower House. Transformationen var ett projekt av De Matos Ryan.

Den gamla strukturen började ett nytt kapitel i sin existens. Det är nu ett modernt hem trots att utsidan har bevarats ganska mycket intakt. Det är denna kontrast som också imponerar. Framdörren ligger vid tornets botten och vardagsrum, sovrummet och uteplatsen finns nedan. Inredningen är en blandning av klassiska och moderna element. Det som är intressant är att det faktiska tornet var ett landmärke av det förflutna medan det faktiska hemmet ligger under. Det är inte den layout du skulle ha förväntat dig.

Antwerpen vattentorn.

En av de bästa sakerna om tornhem är att de får fantastiska vyer. Så det skulle vara ganska värdelöst att ha ett torn hem som har små fönster. Det bästa valet är att ha fönster från golv till tak så att du kan njuta av panoramautsikt. Tja, i fallet med detta tornhem är väggarna faktiskt transparenta. Detta brukade vara ett vattentorn och det såldes till en arkitekt som bestämde sig för att göra det till sitt drömhus.

Arkitekten kom fram med en enkel design. Han ville ha en 6 våningar lägenhet med en vinterträdgård som ligger under vattentornet. Transformationen avslöjade ett 6 meter högt bostadsutrymme och en 4-vånings tornhölje med glaspaneler. Vyerna är fantastiska. På natten lyser tornet in i mörkret med den fluorescerande belysningen som har installerats. Glasväggarna ger massor av naturligt ljus under dagen och ger tornet ett industriellt utseende.

Jaegersborg Vattentorn.

Denna unika struktur brukade också vara ett vattentorn. Det omvandlades till ett mångsidigt utrymme av Dorte Mandrup Arkitekter. Du hittar tornet i Gentofte, Köpenhamn, Danmark. Transformationen slutfördes 2006. Nu har 5707 kvadratmeter ett helt annat utseende. Arkitekterna vann en tävling 2004 och valdes för att omvandla Jægersborg Vattentorn till en blandad byggnad.

För övervåningen utformade de studentboenden. De har vardera vacker utsikt och massor av naturligt ljus. De har också balkonger som ger tornet ett mycket intressant och skulpturellt utseende. De lägre nivåerna av tornet är upptagna av ett ungdomscenter och de innehåller flera stora flerfunktionella rum. Fönstren är långa och har färgade paneler. Bottenvåningen har stora dörrar som öppnar inomhusutrymmet utomhus och omvandlar det till en lekplats.

Tyskland vattentorn.

Vi går nu till Tyskland där vi också kan hitta ett vattentorn, den här tiden förvandlas till ett familjehem. Tornet ligger på en kulle och omges av träd. Ägarna hade denna dröm om att skapa ett bostadsutrymme i en outnyttjad industribyggnad. Så när de hittade det här vattentornet visste de att de hade hittat den perfekta platsen.

Tornet var ett historiskt landmärke, så det fanns begränsningar om vad som kunde och vad som inte kunde ändras. Den största utmaningen i projektet var att ta bort den stora betongvattentanken som var inne i tornet. Sedan byggdes ett annat torn i originalet för att hålla upp den nya våningen. Dessutom byggdes ett annat torn tillsammans med den ursprungliga för att hysa hissen. Renoveringen var utmanande men resultaten är fantastiska. Tornet är nu en lägenhet på sex nivåer, 1 500 kvadratfot. {Found on nytimes}.

Skogstorn.

MoreINSPIRATION
  • Kyrkan omvandlas till ett modernt hus
  • Gamla klocktornet omvandlas till ett modernt penthouse
  • 10 spektakulära projekt med ovanliga byggnader ombyggda till privata hem

Så vi har sett alla dessa fantastiska vattentornstransformationer och de var alla intressanta. Men låt oss nu vända vår uppmärksamhet på ett brandtorn. Den här ligger i västra Montana och har omvandlats till ett familjehem.Utsikten från tornet är fantastisk och de kan också avnjutas från däcken.

Däcket var faktiskt täckt med 100 år gammalt återvunnet lammträ som ger den en mycket rustik och charmig utseende. De timmer var färgad grå och fick ett nytt nytt utseende. Utsiktstornet ligger på ett berg och erbjuder utsikt över en träddynad dal. Det är ett 35 meter högt torn med ett enkelrum. Dess nuvarande ägare charmerades av platsen och historien om tornet och bestämde sig för att göra det till ett mysigt och funktionellt utrymme där de kunde spendera tid att beundra landskapet. {Found on site}.

Watertower of Living.

Vi återvänder nu till vattentornet och vi ska presentera ytterligare ett mycket intressant omvandlingsprojekt. Detta torn ligger i Soest, Nederländerna och omvandlades till ett hem av Zecc Architecten tillbaka 2004. Vattentornet går tillbaka till 1931, så det har en lång historia bakom den. Med denna omvandling lever det att njuta av ännu ett kapitel i sin existens.

Tornet omvandlades till ett tjugo första århundradet hem. Den har totalt nio nivåer. Med tanke på att vattentornen don; har många fönster och de som finns finns små, vilket ger mer ljus inuti detta utrymme var definitivt en utmaning. Problemet löstes genom att man installerade en högnivåram på 3 nivåer som inte bara ger massor av naturligt ljus utan skapar också en stark förbindelse med gården. För att behålla tornets industriella charm använde arkitekterna material som stål, betong och glas.

Chateau d'Auau.

Detta är Chateau d'Au, ett unikt hem som brukade vara ett vattentorn. Det finns i Steenokkerzeel, Belgien och det omvandlades till ett bostadsutrymme av Bham Design Studio. Projektet utvecklades mellan 2007 och 2008 och har en total yta på 450 kvadratmeter. Tornet är 30 meter högt och det byggdes mellan 1938 och 1941.

Tornets yttre sida var helt renoverat och restaurerades till sitt ursprungliga tillstånd. Det har flera skadade kolumner som måste repareras tillsammans med fönstren som måste tas bort och förstoras. Många av de ursprungliga elementen var bevarade, såsom betongfunktionerna, de viktigaste vattendragen, taket och trappan. Detta bevarar byggnadens identitet och charm. Tornet innehåller nu ett 2-bil garage, ett tekniskt rum och ett förråd och nyttutrymme, ett gästrum och ett kontor, ett badrum, ett sovrum, ett vardagsrum med kök och matsal och terrass.

Moln.

Detta brukade också vara ett vattentorn. Det är nu ett mysigt bostadsområde och det är känt som "Huset i molnen". Det är ett 85 år gammalt torn som finns i Suffolk, England och det fungerar som en bed and breakfast. När tornet byggdes först var det oro för att det skulle integreras i landskapet och lösningen som hittades var att dölja den som en stuga. Det är faktiskt varför det har en så ovanlig design som har bevarats.

Efter tornet har övergivits blev det ett landmärke och ett viktigt arkitektoniskt element för området. Det köptes sedan och omvandlades till bed and breakfast som det är idag. Transformationen var stor. Tornet fick nya fönster, nya trappor och moderna bekvämligheter. Den har fem sovrum, tre badrum och underbar utsikt. På grund av den ursprungliga designen ser det också väldigt inbjudande och vänligt ut. {Found on site}.

19th Century London Water Tower.

Det sista projektet vi bestämde oss för att presentera dig idag är också en struktur som brukade vara ett vattentorn. Den här finns i London och byggdes ursprungligen 1867. Den omvandlades till bostad av utvecklare Leigh Osborne på mindre än ett år. Tornet har åtta våningar och när det först byggdes var det det högsta vattentornet i London.

Transformationen var inte en lätt uppgift. Massor av tegel måste tas bort för att göra plats för bostadsutrymmet. Tornet har ett modernt kök, ett vardagsrum och ett gym. Dessutom tillsattes en hiss. Trappan bevarades som en arkitektonisk funktion. Vardagsrummet har 360 graders utsikt över London och det är ett elegant och inbjudande utrymme. Jag tog laget bara 8 månader för att slutföra denna spektakulära omvandling och resultaten är underbara.