50 Decorating Ideas Du visste inte att du visste

50 Decorating Ideas Du visste inte att du visste
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Medan många av oss skyr designvärldens resurser för tips och tricks för att göra det här och det som till våra hem för att göra dem "perfekta", det som egentligen är sant är att det mesta vi redan vet eller har hört förut. Det här är en artikel som påminner om att du kanske redan är en bra designer, du kanske redan har fantastiska idéer, och det finns fortfarande fräscha, nya vändningar till äldre dekorationsidéer. Njut av!

MÖBEL

Gör din inredning gör ditt utrymme. Här är några fantastiska sätt att göra just det.

Tuft upp det! - Tufting på möbler, oavsett om det är ett huvudgavel, en soffa eller till och med en fåtölj, lägger visserligen till det lyxiga utseendet. Detaljerna har blivit populär de senaste åren, men det sofistikerade utseendet är också tidlöst. Tänk på att det är en värdefull investering, för att vara säker.

Barnvänlig möbel i barnrummet - Det kan ta upp barnet i oss alla, okej, men vi måste dekorera barnens utrymmen på sätt som är harmoniska med lek och kreativitet. Detta betyder inte att du måste offra stil, men!

Retro 4Ever - Beroende på dina stilinställningar är ett dekorationsspets att överväga vintage (eller åtminstone vintageinspirerade) bitar. Vad som är gammalt är nu nytt, och när ett rum blandar bitar från tidigare och dagens stilar kommer slutresultatet att bli något spektakulärt.

X Ben - Xs är en av de valfria benen när det gäller moderna möbler. Avföring, bord och stolar är speciellt primära kandidater för ett X-ben eller två. Ett fantastiskt sätt att lägga till en diagonal dimension till ditt utrymme!

Ett "nytt" gammalt målat stycke - Du kan gömma en mängd olika brister och scuffs på en gammal möbel genom att måla den. Vit färg kommer att ge den en fräsch, luftig känsla, medan en djärv färg kommer att göra det till mer av ett uttalande. Bättre än, helt omvandla det genom att förvandla det till ett badrum i fåfänga.

Extra horisontella ytor - När det gäller användbara egenskaper hos möbler måste horisontell ytafastighet vara bland toppen. Välj möbler med flera vågräta ytor - Tiered soffbord eller avföring kan hålla mer än en-yta enheter.

FORM + FUNKTION

Idag behöver du inte välja om du vill använda något vackert eller funktionellt. Välj både!

Flytande hyllor - Vi kan inte säga tillräckligt bra om flytande hyllor. De är inbyggda av modern funktionalitet, med sina minimala rena linjer och deras inneboende mångsidighet. Använd dem för tchotchkes, foton, till och med ett skrivbord ... eller lämna dem nakna. Möjligheterna är ganska obegränsade med detta dekorativa tips.

Tillfredsställande Symmetri - Det är inte bara ansiktssymmetri som är iboende attraktiv för mänskliga ögon, det är all symmetri. Av någon anledning tenderar den rumsliga balansen mellan symmetriska föremål att vara psykologiskt betryggande såväl som estetiskt tilltalande. Ta några dekorativa signaler från denna prydnad och skapa ett symmetriskt arrangemang (t.ex. nattduksbord + lampor som flankerar sängen) eller vignett för att se hur det känns.

Vackert badrum - Som funktionellt ett utrymme som de kommer, har badrummet ett rykte om att vara ett av de minst inredda utrymmena. Men sanningen är, även om detta är en av de minsta utrymmena i våra hem, är det en av de mest frekventa. Lägg till några fina detaljer på badrummet - en underbar spegel, lite konstverk, en ny kran, även en hylla eller blommor. Det kommer att göra rymden omedelbart cheerier.

Statement Lighting - Medan konserverade ljus är användbara i vissa utrymmen, var noga med att överväga att lägga på de finjusterade detaljerna på din dekoration med ett uttalande belysningsbelysning. Från hängen till lampor till sconces finns det så många underbara alternativ att bli kär i.

Eklektisk inredning - Eftersom det är helt oväntat är parningstycken från olika epoker, stilar, märken eller tidsperioder ett av de mest tillfredsställande dekorativa val som du kan göra. En eklektisk mix, eller till och med en singelbit som utstrålar eklektisk design, är djärv, det är roligt, och när det är klart är det lockande och intressant. Rekommendera det till någon annan.

MATERIEL

Gör ditt utrymme upplyst din stil genom att välja de bästa materialen för jobbet.

Marmor i Limelight - Marmor är The It just nu när det gäller designers val av material för en mängd ytor. Det är lyxigt och sofistikerat, och det kan integreras på både stora och mindre vågar. För ett budgetvänligt projekt som är högt på stil, överväga en enkel marmorsexplattform DIY.

Klar som akryl - Det är lättare, och kanske mindre stressande än glas och bär samma visuella ljusvikt, vilket gör akrylstycken ett utmärkt val för uppdaterad dekoration. Om en stor bit behövs i ett annat upptagen utrymme (vardagsrums soffbord, vem?), Kan akryl vara bara saken.

Läder för vinsten - Läderinredning måste vinna alla slags utmärkelser. Det här materialet ser inte bara bättre ut med åldern, men det är också en av de mest barn- och husdjursvänliga möbler som täcker landet. Det är en perfekt parning.

Rustik Rope - Innan du rabatt denna idé för att du känner för att rustik stil inte är din sak, överväga det faktum att repet också fungerar bra i kustområden och preppy (nautiska) utrymmen. Eller något utrymme som kan använda lite organisk konsistens. Det är inte svårt att förvandla bitar med garn eller rep, och många av dem kanske du redan äger.

Wall-to-Wall Wallpaper - Det är ingen hemlighet att tapet tog lite avbrott från designvärlden under de senaste decennierna, men det är tillbaka, och det är bättre än någonsin. Ljus, djärv, oskärmad och ojämn. Du kan alltid tapeter bara en vägg i utrymmet, om du tycker om att helt omgiva dig själv skulle vara lite för mycket.

Måla perfektion - Få lite mer kreativ med vad och hur du målar i ditt inre, och ditt utrymme kommer andas och känns som ett helt nytt utrymme. Markera ett enda skåp i köket, fejla en trappan eller måla "ramar" på väggarna ... det här är bara några idéer för att få dina kreativa juice att flyta.

Nail Trim - Det är inte bara för överdimensionerade läderbackbackar undangömda i ett dammigt bibliotek, självklart. Nail trim är en enkel möbeluppdatering som de flesta kan göra själva. Detaljerna ger ett fantastiskt avslutningselement till de flesta möbler och balanserar det traditionella med det moderna.

TILLBEHÖR

Tillbehör är ett av de enklaste (och mest roliga!) Sätten att verkligen presentera din stil i ett utrymme.

Exposed Illumination - Omhändertagna de råa mekanikerna i dina ljusarmaturer och visa dem till världen. Belysning med en industriell känsla på något sätt steg hela rymden svala faktorn upp till en hack.

Brickor & Skålar till Cage Clutter - Brickor och skålar är lika mycket användbara för att korrallera ett sortiment av objekt till en vinjett eftersom de är ett dekorationselement i sig själv. Välj den storlek, form, färg och yta du vill ha för att fungera bäst i ditt utrymme.

Mattor att Amaze - Områdes mattor är ett bra sätt att införliva färg i ditt utrymme på ett subtilt sätt. Även om ytan kan vara betydelsefull, kan det faktum att mattan är på golvet bidra till att minska dess påverkan. Om mattan är mönstrad eller uberfärgad, var noga med att para den med neutral inredning för att bibehålla balans.

Samlingar på displayen - En samling är roligaste när du kan visa upp minst några av dina älskade bitar, tycker du inte? Om du har samlat i flera år, kommer du troligen att behöva behålla dina visade saker ganska välredigerade. Om det är svårt att välja dina favoriter, kan du röra dem regelbundet.

Asymmetriska Speglar - Vi ser ofta fyrkantiga speglar, runda speglar och rektangulära och ovala speglar. Men för att verkligen fånga någons öga, kan du överväga en mer icke-traditionell inställning till dina väggmonterade spegelskärmar. De reflekterar fortfarande ljus, men på ett nästan konstnärligt sätt.

FÄRG

Kärlek färg? Var inte rädd att använda den i din dekoration! Nu vinner mer än någonsin färg.

MoreINSPIRATION
  • Dekorera en ljus vit kontors: Idéer och inspiration
  • Inredningsdesigner för små matsalar
  • Dekorera ett Mint Green Bedroom: Idéer och inspiration

Color-licious - Medan vit och greige har sin plats, dämpar de senaste dekorativa trenderna mycket tyngre mot färg! Håll det i kontroll för att undvika visuell kakofoni, förstås. En bra tumregel är att begränsa användningen till tre huvudfärger.

Grå är den nya svarta - Grå är det nya ... allting, verkligen. Det är en neutral, det är ett uttalande, det är en kontakt. Det lugnar, det dyker upp och det försvinner. En miljon nyanser av grått är dina för att dekorera, och vi rekommenderar att du utnyttjar din favorit nyans av denna underbara nyans.

Cheery Accent Färg - Oavsett din färgpreferens, gör ditt utrymme pop med en glad färg. En liten oväntad färg, på en kudde, ett kasta, en matta eller ett konstverk, kommer att ge upp hela paletten.

Golden Touch - Glittrande guld tar över designvärlden, både i stora och småskaliga designelement. Välj några guldrör som tillbehör eller hårdvara i ditt utrymme för att ge det ett trendutseende.

Färgblock - För en budgetvänlig dekorationside, försök att måla i en färgblåsmetod för att fånga viktiga visuella punkter och en modern uppdatering. (Bonus: Måla en halv vägg tar halva så länge hela väggen, eller hur?)

Monokromatisk för Multi-Effect - Om du graverar mot en viss färg gång på gång kan du överväga att använda den färgen som din hoppningspunkt för en monokromatisk design.

Svartvitt - Det finns en anledning att svartvit har funnits för alltid. Det beror på att det är den perfekta färgkombinationen, full av ren yin och yang och kontrast och allt det. Låt oss lita på historien här och underlätta mer av denna klassiska färgkombination i våra hem.

MÖNSTER

Lägg visuellt intresse utan att avvika från din färgpalett med gott om mönster.

Stripety-Stripe-Stripes - Sjuk med band ännu? Nej? Bra. Detta klassiska mönster är så mångsidigt; några tweaks av storlek, inriktning, färg eller något antal faktorer, och det kan förändra hela energin i ditt utrymme.

Forever Floral - Blomningar är inte bara för din mormors matchande vardagsrum mer. Rätt blommigtryck kan lägga till precis rätt mängd dekorera pizzazz till ett annars vanligt utrymme. Tänk på olika proportioner och färgvägar när du bestämmer om blomman är rätt för dig. (PS - Det är.)

Geometrisk kärlek - Geometri är inte bara en klass du misslyckas i gymnasiet. Det är ett utmärkt designmönster som kan (och borde!) Införlivas med en generös hand. På väggar, klädsel, tillbehör eller mattor ger geometriska mönster och utskrifter strukturerad livskraft i utrymmet.

Mix & Match Sängkläder - Blandning och matchande sängkläder, i motsats till att köpa en uppsättning, ger sängen (och därmed sovrummet) en mer levande känsla. Variera skalaen av dina mönsterblandningar, men så arbetar de tillsammans utan att tävla.

Blandade mönster - Textilier utgör en fantastisk möjlighet att införliva blandade mönster i ditt dekorationsschema, vilket i slutändan ökar visuellt intresse och rymdens övergripande energi. Håll färgpalet liknande om du är ny på det här.

DEKOR

Här är några saker att tänka på i det övergripande systemet för att dekorera ditt utrymme för att passa dig.

Perfekt Imperfektion - Ett utrymme som känns för perfekt tenderar att vara obehagligt. Och en tråkig, vad med alla regler som följs i en lärobok slags. Bryt ut ur den tanken och mixa sakerna lite! Färgpläterade träramar fångar, till exempel, lansera ett traditionellt utrymme till designrelevans.

Gå till galleriet - Galleri väggar har funnits länge, och med god anledning - de är en perfekt plats för att visa upp saker vi älskar, ställen vi har varit, konst vi tycker om och design vi uppskattar. Gå stora eller gå små, färgglada eller b & w, eklektiska eller relaterade - alternativ är skönheten i ett galleri vägg. Byt saker ofta för att hålla det friskt.

Blandade metaller - Borta är de dagar då alla saker måste matcha glänsande mässing eller äldre brons. Idag kan mer vara mer! Oroa dig inte om att matcha din maskinvara till din kran till din belysningsarmatur; i själva verket fokusera på sort för ett elegant, uppdaterat utseende.

Faux Taxidermy - Medan monterade djurhuvud är ett hett dekorativt föremål finns det säkert andra (kinder!) Sätt att efterlikna utseendet på ett monterat huvud. Utseendet är lite rustikt och woodsy och ger en fin tredimensionell aspekt att dekorera.

Jazzed-Up Hylla Backs - Lägg en intressant visuell grund för din bokhylla med stenciler, färg, tapeter eller till och med tyg på hyllorna. Layer fantastisk färg, form och mönster ovanpå den grunden för en trevlig personlig #shelfie stil.

Texturerad väggar - En ny korg i design innebär strukturerad eller, mer exakt, tredimensionella väggar. Vanligtvis i ett slags geometriskt mönster kan detta innebära väggarna själva eller väggplattor (som texturerat kopparplattor i köket). Oavsett, utseendet är allt annat än platt.

Baklyktor - Detta är en up-and-coming design taktik, och utseendet är fantastiskt. Backlight speglar, hyllor eller tredimensionella väggkonststycken för den ultimata dramatiska effekten.

TIPS OCH TRICKS

Läs vidare om några tips och tricks som kan hjälpa dig att implementera dina dekorativa idéer perfekt.

Skapa en inbjudande Krog - Skapa ett helt inbjudande, avkopplande hörn med en bekväm stol, en närliggande horisontell yta av något slag och lite belysning. Även om den inte är stor i skala, kan det mycket väl bli den favorit och mest eftertraktade platsen i huset.

Använd motstånd i accenter - Använd motstånd till din fördel när du gör dekorativa beslut för ditt utrymme. Om flertalet av utrymmet är ljust neutralt, t ex kasta in en mörk stol eller lampa för att knyta allt ihop och mäta utrymmet.

Dölj TV - Visst kan detta innebära att du bygger ett massivt skåp + dörr som du kan stänga över din tv. Men det kan vara något lite subtilare, till exempel att montera ett galleri vägg runt din flatscreen eller utforma öppna hyllor för att rymma din familj favorit vintern tidsfördriv.

Float the Furniture - Självklart pratar vi inte om den bokstavliga variationen av flytande, sjövärdiga bitar. En av de bästa dekorationsidéer som involverar möbler är att dra ut det från väggarna. Låt det "flyta" utan väggens ankar (även ett par inches gör en stor skillnad), och ditt utrymme kommer att ha omedelbar andning.

Mix Lines & Curves - I många rum kommer standardinredningen med rät vinkel till extra - tänk på soffor, soffbord, stolar, speglar, hyllor och om och om igen. Överväg att söka efter bitar som innehåller kurvor, vilket kommer att skapa en vänligare, mer avslappnad och bekväm miljö.

Tänk på din vita rymd - Precis som i fotografering, där negativet är lika viktigt som det positiva, spelar det vita (tomma) utrymmet en kritisk roll i visuell överklagande. Ge dina ögon en paus från inredningen med något noggrant ansett tomt utrymme, antingen på väggen, på en hyllplan eller i planlösningen.

Torka en mörk, moody väggfärg - Det kan inte vara meningsfullt i ditt hem ... men då kan det. Det finns något omedelbart sensuöst och inbjudande om ett dramatiskt mörkväggigt utrymme. Se bara till att det finns bra belysningsalternativ också.

Färga golven - Det var i grunden att använda mattor eller mattor för att lägga till färg på dina golv, och det är fortfarande ett underbart alternativ. Du kan även ta detta dekorationsråd ett steg längre färga dina egentliga våningar. Måla dem om de är trä eller betong, eller lägg en fantastisk färgstark kakel om de inte är.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: