Enkla och sofistikerade eldstäder mantel idéer

Enkla och sofistikerade eldstäder mantel idéer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Eldstäder tenderar att vara momentana särdrag i ett utrymme, vare sig det är ett vardagsrum, vardagsrum, kök, hemmakontor eller sovrum. Ibland glömmer husägare att kaminen omger sig själv är den naturliga fokuspunkten och medan manteln är en naturlig plats att dekorera, kan det bli för mycket väldigt snabbt. Här är några avskalade eldstäder, dekorera idéer där mindre egentligen är mer, och enkelt och sofistikerat (men inte stuffigt!) Regerar högsta.

Sakerna är kvar till fantasin

I en vackert oväntad twist på eldstadens inredning, erbjuder detta raffinerade vardagsrum gott om vitt utrymme för besökare att mentalt fylla. Några stycken håller oväntat utrymme varmt och inbjudande, medan traditionella "mantelfyllnads" -detaljer som en stor konst eller en storlekspegel avsiktligt utelämnas. Detta lågprofilerade, förenklade tillvägagångssätt är lika uppfriskande och underbart som det vita bakmålta glaset det visar.

Naturlig enkelhet

En enda enstaka spegel är en helt acceptabel, nej, en vacker och tillfredsställande, sätt att dekorera helt enkelt ovanför en eldstad. Att hålla spegeln oförstärkt helt eller med en smal ram hjälper till att känna sig så naturligt fräsch och enkel som den kan vara. Tillägget av en storbladig växt och / eller några stenar är ett alternativ för dem som bara inte kan känna sig som en enda spegel någonsin kan vara tillräckligt (även om det kunde vara och är).

Visuellt balanserad men inte matchande

Symmetri har visserligen sin äraplats i design, men när symmetri förväntas eller förutsägs är det bra att överväga användningen av en-symmetri. En lång, grenig vas ser bra ut på ena sidan av manteln medan en kort, solid skapelse har sin egen vikt på den andra. En enkelt inramad fyrkantig spegel fungerar som en härlig, icke-partisk kontakt. {Finns på platemark}.

Monokromatiska vaser

Medan denna speciella eldstadsmantel inte är uppbyggd som en traditionell eldstadsmantel, är konceptet bakom dess inredning universellt och mångsidigt. Välj burkar eller vaser av samma färg med olika höjder och silhuetter, men se till att de har jämförbar synvikt. Eller om du har en samling av burkar som redan är av olika färger, måla dem för att vara densamma så tonvikten ligger på deras silhuett. Det är subtilare och renare fodrade och ganska estetiskt effektiva. {Found on hacin}.

Hög med böcker

MoreINSPIRATION
  • 30 Mantel Decoration Ideas
  • 40 julkamin mantel dekoration idéer
  • Förvandla din eldstadskropp till en fjäderbrännpunkt

Böcker staplas på soffbord, bokfall, slutbord, jämnt golvet ... men det är inte ofta vi ser dem staplade smakfullt på en eldstadsmantel. Denna enkla akademiska dekorationsrörelse ställer tonen för hela rymden, där invånarna uppenbarligen värdesätter den platsen där man ökar kunskapen och de naturliga bekvämligheterna kolliderar. Och vilken vacker, välkomnande kollision det är.

En singel, liten pop färg

När en eldstad själv är subtil i sin färgpalett, som den här är målad vit för att matcha vardagsrummets väggar, kommer den minsta färgen att stiga dramatiskt ut. Centrera ett litet objekt av vilken färg du helst vill ha på din mantel; Om du har tur, kommer vissa arkitektoniska funktioner att bidra till att betona objektet, men om inte, det är okej också. Effekten är minimalistisk och elegant. {Found on shapirojoyalstudio}.

Par Candlesticks + Art

Din mantel kan verkligen vara så enkelt som möjligt medan du fortfarande ser sofistikerad och elegant ut, som det här eleganta gräddesalongen visar. Observera att inredningen har egenskaper som är direkt mittemot manteln själv - manteln är tjock och rustik, inredningen är förgylld och raffinerad. Kombinationen fungerar vackert eftersom båda är av dämpade toner i rummets färgpalett.

Off-centered Skulpturer.

Särskilt när eldstadens mantel faller under själva eldstaden ska manteln hållas minimalt inredd för att inte skapa visuell obalans mellan nedre, mitten och övre tredjedelarna av öppen spisens vägg. En liten gruppering eller två av intressant siluettskulpturella element som vilar på sidan av eldstaden i sig är en cool, ojämn nicka till förväntan på eldstadens dekor. {Found on deanalewis}.

Färgat glas

En chunky trämantel under eldstaden gör underverk för en stor vit vägg ... som råkar ha en eldstad som ligger perfekt centrerad mellan två fönster. Eftersom dessa tre element är i sig själva en fokalfunktion, ger den långlöpande bänk-som-manteln dem tillsammans. I det här fallet, där ögon dras till flera ställen på en gång, är mindre verkligen mer i manteldekor. En havsfärgad överdimensionerad glasvase med gröna sticklingar är en stor balans mellan fönsterutsikten och flammorna. {Found on micheleleewillson}.

kuddar

Beroende på installationen av din eldstad och mantel och dess storlek och utrymme, kan bekväma kuddar vara den perfekta funktionella inredningen. Alla tycker om att vara mysiga upp till eldstaden med en bra bok och en lugnande dryck, så gör det här en inbyggd aspekt av din vackra eldstadsfunktion. Detta är en sofistikerad blandning av form, och fungerar på ett modernt, inbjudande, otrevligt sätt. {Found on destilat}.