4 idéer för att få ut det mesta av ditt lilla utrymme

4 idéer för att få ut det mesta av ditt lilla utrymme
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att bli kreativ med små utrymmen öppnar nya möjligheter. Bild: Tolv stolar

Om du har ett oanvändt litet utrymme i ditt hem, kan det vara lite frustrerande att försöka lista ut vad man ska göra med det (inga ursäkter för den meningen, förresten 🙂). Kanske du känner för vad du än gör, rummet ser bara routigt ut. Eller kanske ingenting tycks passa där du känner att det ska.

Genom att bli kreativ kan du kringgå frustrationen och skapa ett litet utrymme du kommer att älska. Nedan finns flera inredningstips du kan använda för att göra ditt lilla utrymme inte bara fungera, men se det är bäst.

Leta efter alternativa användningsområden för ditt golvyta

Tidigare ignorerat utrymme under trappan går långt med någon kreativitet. Bild: Allmänna församlingen

Det finns många områden i ditt golvyta som du kan se som helt värdelös. Till exempel kan du ha ett litet golvyta under en vändning från väggen. Eller kanske finns det något golvutrymme mellan två stödbalkar, eller ett hörn bakom en stol.

Sanningen är att dessa utrymmen har gott om potential. Till exempel kan ett litet bord gå mellan stödbalkar, skapa ett ögonblickligt visningsområde, lagringsutrymme eller arbetsbord. En liten soffa kunde gå under den besvärliga outcropping. Det hörnet bakom stolen kunde vara hem till en golvlampa.

Oanvända golvutrymmen under trappan? Bli kreativ! Vi har sett allt från stolar och läslampor, skräddarsydda bokhyllor, utfällbara skrivbord och TV-apparater till detta utrymme. Naturligtvis är en mycket vanligare (men mycket mindre kul) användning för detta utrymme grundläggande lagring.

Använd små möbler

Loftbäddar öppnar nya möjligheter i ett litet rum. Bild: Lark Arkitektur

Du kan hitta speciella möbler gjorda speciellt för små utrymmen. Dessa stycken har vanligtvis funktionella funktioner som är uppbyggda eller flera. Måttstycken med liten rymdfunktionalitet inkluderar:

  • Fold-out skrivbord
  • Murphy sängar
  • Loftbäddar
  • Fold-out, eller utdragbara, tabeller
  • Ottomaner eller soffbord med förvaringsutrymme inuti

Tänk inte på loftbäddar som bara högskola sovsalar: det finns några fantastiska stilar gjorda för "vuxna" utrymmen. Att lyfta sängen av golvet lägger till en ny dimension av oanvända golvutrymmen som du kan fylla med en läshög, ett skrivbord eller en soffa.

Investera i flytande hyllor

Flytande hyllor skapar en helt annan dimension av lagring. Bild: Alex Maguire Photography

Ett av de bästa sätten att organisera ett litet utrymme är att använda hyllor som inte tar upp golvyta. Det är där flytande hyllor kommer in.

Med flytande hyllor kan du lägga till en provisorisk bokhylla utan att ta upp golvutrymme. Du kan visa dina värdesaker på flytande hyllor utan att behöva lägga till en rymdkrävande curio. Du kan även använda dem för att hålla filrutor, vilket gör dem till ett bra verktyg för organisationen.

En annan fördel med flytande hyllor: de passar nästan var som helst. Placera dem i skarvar, över bokhylla, under trappor, över soffan eller till och med över dörrar.

Ta reda på allt du äger

Stora hörn soffor som den här fungerar bra i små utrymmen. Bild: P + A Interiors

Ta en titt runt ditt hus och bestäm vad du inte behöver. Till exempel behöver du verkligen den stora dekorativa lampan, när ett taklampa eller nedsänkt belysning kan göra jobbet samtidigt som du frigör utrymme?

Med små utrymmen antar du en "mindre är mer" attityd. Till exempel, i stället för många röriga små konststycken som knappt passar på en vägg, försök med en stor bit som gör ett uttalande.

Eller försök att handla alla dessa små knick-knacks för ett större uttalande stycke. Du kan också ta bort några onödiga bokhyllor eller visa fall på så sätt.

Principen gäller även för möbler. Hur mycket gör du verkligen sitta på den stolen? Kan det ersättas med något som viks upp och tas bort när du inte har ett företag?

Du kanske också vill investera i större möbler, vilket verkar kontraintuitivt. Men när du har en liten stol och en kärleksstol, tar de faktiskt upp mer utrymme eftersom du måste lämna utrymme mellan dem. Du får faktiskt mer sittplats ut ur en stor soffa än en massa små stolar, vilket kan göra utrymmet mer routigt.

Planerar att införliva några av dessa tips för att få ut det mesta av din litet utrymme. Har du några egna tips? Lämna en kommentar och meddela oss!