10 sätt att erövra ditt kreativa block för hemdesign

10 sätt att erövra ditt kreativa block för hemdesign
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är mer än lite skrämmande att börja dekorera ett hem, oavsett hur stort eller små det är. Här hjälper vi dig att komma igång. Bildkälla: Wheeler Kearns

Fick tomma väggar? Fastnat i en dekorationsruta? Vi har alla varit där, lyssnar på ekotrummen genom tomma hallar, undrar, Hur i världen fyller jag detta utrymme och var gör jag det?Börja?

Det är mer än lite skrämmande att börja dekorera ett hem, oavsett hur stort eller små det är. Vi vill göra det rätt och vi har en budget som lämnar lite utrymme för kostsamma misstag, så vi måste göra det rätt första gången, men hur?

Här är tio sätt att gå upp, hoppa in och erövra den hemdesigners kreativa blockhuvud på:

Här är tio sätt att gå upp, hoppa in och erövra hemdesigners kreativa blockhuvud. Bildkälla: Nance Construction

1) Gå på Home Tours

Vilket bättre sätt att lära dig vad du gillar (och ogillar) än att titta på hur andra gör det? Med sommarsäsongen över oss öppnar realtors dörrarna till alla sina listor, välkomnar alla inuti för att ta en titt.

Även om du inte är på marknaden för ett nytt hem, överväga att gå igenom några öppna hus i stadsdelar du beundrar. Observera hur hemmet är isatt, de färger de väljer och hur möblerna placeras. Om det finns något du beundrar, kanske ta en bild så att du kan efterlikna det i ditt eget hem.

Vilket bättre sätt att lära dig vad du gillar (och ogillar) än att titta på hur andra gör det? Bildkälla: Franklin Associates

2) Pin Till Din Fingers Hurt

Kanske känner du dig obekväma genom en massa öppna hus, speciellt om du inte är på marknaden för ett nytt hem. Webbplatser som Pinterest och Freshome är nästa bästa lösning.

Skapa styrelser på dessa sidor och samla bilder av alla husgeråd och mönster som fångar ditt öga. Kom ihåg att du är i lärande. Syftet med allt detta bläddra och pinne är att lära sig vad ditt öga är draget på. Det är absolut nödvändigt att du blir bekant med din egen unika stil innan du börjar dekorera.

Det är absolut nödvändigt att du blir bekant med din egen unika stil innan du börjar dekorera. Bildkälla: Nedan Magid Construction

3) Fönster Shop och Bläddra, men Köp inte

Ja, mer utseende, men som vi sa är det bättre att se och bli bekant med vad du verkligen älskar innan du köper. Decorator showrooms är bra källor för att bläddra i high-end möbler och housewares.

Dessa utställningslokaler är oftast utsmyckade i alla de senaste och bästa designtrenderna, som visar dig ett brett utbud av inredningsstilar, så att du kan grava till dem som pratar med vem du är. De saker du gillar kan överraska dig. Du kan upptäcka en stil som du aldrig ens visste att du hade. Stoppa dig från att köpa vid första ögonkastet eftersom nästa avsnitt nedan kommer att berätta för dig hur du får dessa showroomdesigner till fyndpriser.

Decorator showrooms är bra källor för att bläddra i high-end möbler och housewares. Bildkälla: Look 2 Home

4) Hyr en Designer

Det finns en myt som bara rika människor har råd att hyra en inredningsarkitekt. Det här är orätt, alla kan hyra en formgivare. Oavsett din budget, det finns en inredare eller dekoratör där ute som kan möta dina behov - även om det bara är ett första litet jobb att välja färgfärger för ditt hem. Du behöver bara göra din forskning först.

Här är den andra stora fördelen med att hyra en designer: de kan få dig alla de showroombitarna till en rabatt. Designerutställningslokaler erbjuder vanligtvis en designers rabatt på upp till 40-50%.

Oavsett din budget, det finns en inredare eller dekoratör där ute som kan möta dina behov. Bildkälla: Ron Blunt

5) Fråga en vän

Har du en vän vars smak du beundrar? Om det finns någon som du vet som verkar ha en naturlig funktion för design, fråga dem om råd. Kanske be dem att följa med dig på en shoppingresa, men kom ihåg att få vad du vill, köp inte något bara för att någon annan pressar dig att tycka om det.

Kanske har du ett rum i ditt hem som du vill översätta, om så är fallet, be din vän att komma över och hjälpa dig att redigera rummet. Ta ut allt som inte fungerar i rummet och bedöma vad som finns kvar. Fråga dig själv hur rummet saknas - färg? kuddar? en cool bit av konst? dramatiska gardiner? Detta ger dig en uppfattning om var du ska börja och vad du ska leta efter när du handlar eller surfar.

Om det finns någon som du vet som verkar ha en naturlig funktion för design, fråga dem om råd. Bildkälla: Styrelse och Vellum

6) Färgfärger

Att välja färg är alltid ett knepigt företag som sällan görs rätt första gången. Naturligtvis kan färgfärger hjälpa till mycket, men det finns sätt att lära sig om färg och hur det fungerar i ditt utrymme utan att svänga dina väggar i block av slumpmässiga färger.

Freshome erbjuder många informativa artiklar om färgteori, som hjälper dig att välja rätt färg första gången. Här är några av våra hjälpsamma artiklar. Läs dessa innan du går till färgbutiken för att bli ett färgkvalitativt designprojekt: Lär dig om färgteori och färghjulet, 10 saker att veta innan du målar, hur färg påverkar ditt humör. Eller i stället för färg, prova väggpapper (samma färgteorier gäller för papper.)

Det finns sätt att lära sig om färg och hur det fungerar i ditt utrymme utan att svänga dina väggar i block av slumpmässiga färger. Bildkälla: Cook Architectural

7) Använd ett virtuellt rum

Tekniken är fantastisk är det inte? Det verkar vara en app för allt, och nu finns det många applikationer och program för online design som hjälper dina designval.

Här har vi markerat 10 gratis virtuella rumsdesigners för att hjälpa dig att navigera i överflöd av online-alternativ. Mashable har också sammanställt en lista med 6 hemdesignapps. Bläddra igenom alla dessa onlinealternativ för att upptäcka vilka som uppfyller dina personliga behov. Oavsett om det är så enkelt att välja färgfärg eller så komplicerat som ombyggnad av kök - dessa verktyg erbjuder hjälp till allt.

Det finns många apps och online designprogram för att hjälpa dina designval. Bildkälla: Arthur Rutenberg

8) Experiment

Det finns något att säga om att göra misstag - ibland är misstag det bästa sättet att lära sig. Ibland är det som krävs för att få det rätt att försöka, upptäcka något är fortfarande fel och försök igen tills du får det rätt.

Beroende på omfattningen av ditt designprojekt kan det bli dyrt och det kan testa ditt tålamod. Men för dem med en äventyrlig ande; de som är villiga att göra några misstag under vägen, kan detta vara ett utmärkt experiment för att upptäcka vad din designförmåga verkligen är. Så fortsätt och måla dina väggar som vågar röda. Du kan upptäcka din nya favoritfärg, eller kanske du kommer att göra en episk misslyckande och lär dig aldrig att göra det misstag igen.

Experiment för att upptäcka vad din design känsla verkligen är. Bildkälla: Phi Home Design

9) Titta på din kultur och passioner

Ett hem bör spegla sin ägare. När allt kommer omkring investerar vi inte alla våra förtjänta pengar till vårt hem för att efterlikna någon annan, gör vi?

För att ett hem ska kunna prata med vem du är, borde det spegla din kultur och lust. Är ditt anor Scottish? Kanske borde ditt hem ha en kuvert i torg som reflekterar din tartan. Älskar du havet? Tja, ditt hem borde echo stranden med ljusa stuga färger eller burkar av havsglas, kanske. I huvudsak bör ditt hem spegla vem du är. Utforma det på ett sätt som berättar besökare varifrån du kommer och vad du älskar.

För att ett hem ska kunna prata med vem du är, borde det spegla din kultur och lust. Bildkälla: Moderna husarkitekter

10) Gör bara det

Som det berömda Nike-varumärket säger, gör det bara. Det finns inget bättre sätt att komma ur en rutt än att bara gå framåt och göra något. Att arbeta mot ett mål utan ett visst slut i sikte kan vara upprymt. Och ibland överträffar resultatet långt över fantasin.

En rumsdesign varierar. Du kan inte designa ett rum över natten och ha alla bitar perfekt placerade. Det tar tid och tweaking för att få det rätt, så gör bara det och gå vidare för att göra den första designen. Slutresultatet kommer med tiden och när du upptäcker din smak längs vägen.

Det finns inget bättre sätt att komma ur en dekorationsruta än att bara gå framåt och göra något. Bildkälla: Paulsen Construction

Känner du dig lite mer kreativ nu? Helt enkelt gå framåt och börja ditt dekorativa äventyr. Det tar tid och mycket att surfa för att upptäcka din egen unika designsmak, så ha kul, njut av turen och lär dig av dina misstag.

Vad får du i en kreativ designmood?