Eldstäder och vedspisar som verkligen värmer upp saker

Eldstäder och vedspisar som verkligen värmer upp saker
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Eftersom dagarna blir kortare och vädret börjar svalna, funderar vi ofta på de kallare dagarna framåt och sätt att hålla sig varm. Inget säger helt varmt och mysigt som att samla runt en vedeldad spis med en krus varm kakao. Medan det blinkande ljuset från elden och den djupa, utstrålande värmen skapar det en avkopplande atmosfär genom ett utrymme, kan eldstäder skapa känsla av lätthet även när de inte används, vilket ger en känsla av hemma. Och med många stora eldstäder designar de ofta en stor kontaktpunkt i ett utrymme.

Denna traditionella öppen spis tjänar som en utmärkt kontaktpunkt i detta traditionella rum. Den varmfärgade stenfaner som omger härden kompletterar träverket och de klassiska färgkombinationer som används i designen. En annan designstrategi som används för att skapa fokus på eldstaden är möbelarrangemanget. genom att placera möblerna runt elden, istället för att säga TV: n, skapas en mysig inbjudande sittgrupp.

Denna moderna öppen spis spelar med tredimensionella former och utnyttjar djupet som behövs för eldstaden. Det har också ett naturligt brandbeständigt material: betong. Betongens tyngd verkar flyta över glasomgivningen. Medan många säger att betongen är kall och oinvigande, gör användningen av den på den här spisen det som varmt och en plats att samla.

En annan stor eldstäder som spelar med geometri är denna minimal kakel spis. Genom att använda två typer av kakel, som varierar i färg och storlek, skapar den här fladare kaminen fortfarande en uppmärksammande funktion.

En fråga som kan komma upp på grund av en vedeldad eldstad är var att lagra veden, som används för bränsle. I stället för att se detta som ett problem, använder den här minsta eldstaden trälagringen som en funktion. Snarare än att omge eldstaden i en uppmärksamhetsfull finish, finns nischer för trälagring och skapar en unik eldstads surround. Det finns många sätt att lagring av veden kan integreras i konstruktionen på ett utrymme, på insidan eller utsidan.

MoreINSPIRATION
  • 10 heta eldstäder design
  • Stacked Stone Fireplace Designs och Decors kring dem
  • Utomhus spis från restaurering maskinvara

Denna djärva eldstaden ger uppmärksamhet eftersom den är centrerad i utrymmet och stiger upp till takets högsta höjd. Återigen kompletterar stenfaner det traditionella träet som används på taket, golvet och genom hela utrymmet. En annan ledande aspekt av denna eldstad är att den kan användas från båda sidor - inomhus och utomhus. Sedan är det dubbelsidigt, skapas en utsikt genom eldstaden, vilket ytterligare förbinder de två utrymmena.

Eftersom eldstäder tenderar att skapa en kontaktpunkt, är de bra tillägg till utomhus sittplatser. Denna sten spis hjälper inte bara att skapa en kontaktpunkt på uteplatsen men också att dela upp det större utrymmet på hela utomhusområdet, skapa ett intimt område som är separat från den större gården.

I likhet med traditionella vedeldade eldstäder kan vedeldar också ge många av samma egenskaper samtidigt som de erbjuder några fördelar av sig själv. Woodstoves sägs maximera effektiviteten samtidigt som miljöpåverkan minimeras. Enkelheten i den här vedspisen gör det möjligt för andra arkitektoniska detaljer att sticka ut, till exempel de vackra balkarna som används i taket, samtidigt som de ger en strålande och varm atmosfär i det rena rummet.

Vedspisar kommer i olika stilar - inklusive olika former och färger. Med många bra alternativ kan de vara lika estetiskt tilltalande som en öppen spis och kan också bli en unik kontaktpunkt.

Med så många bra alternativ och unika mönster bor det aldrig att vara tråkigt att stanna kvar på kalla dagar!

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10.