Minimalistiskt hus på klipporna av Fran Silvestre Arquitectos

Minimalistiskt hus på klipporna av Fran Silvestre Arquitectos
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Hus på klipporna eller "Hus på sluttningen av ett slott" som det kallades är ett modernt, minimalistiskt hem beläget i Ayora nära Valencia. Den här familjehemmet var utformat för att "integrera sig i miljön" och designerna var Fran Silvestre Arquitectos.

Detta hus ligger i ett unikt landskap, resultatet av en naturlig tillväxt, mot den fantastiska naturliga bakgrunden. Den är linjär, geometrisk och vit, en aspekt som skapar en ren design. Att sätta sig i en stenig bergsplot hade arkitekterna en stor utmaning framför dem, de måste integrera den i sin miljö. Huset är tänkt som en volym som använder vit kalk och en känsla av konstruktiv kontinuitet.

Arkitekterna hade tre krav från ägarna och dessa skulle hålla sig till den tillgängliga budgeten, för att ge dem integritet och solvättade interiörer. Detta trevåningshem var utformat med en tomrum som fungerade som dividerare och som ligger intill takfönstret, med mycket naturligt ljus komma in.

MoreINSPIRATION
  • Rektangulärt hus i Valencia, Spanien av Silvestre Arquitectos
  • Twist minimalistiskt hus av Randy Brown Architects
  • Modern minimalistisk bostad i Tokyo

Detta unika hus är värd en källare på bottenvåningen, barnens sovrum och badrum på första våningen och sovrummet på översta våningen, som har underbar utsikt över Ayora-dalen. Dessutom på sista våningen finns också ett öppet golvkök med vardagsrum och matplats och en studie.

House on the Rocks är ett utmärkt residens som gör ett uttalande. Det är modernt, minimalistiskt och, naturligtvis, unikt.