Hur att dekorera med skivor och andra liknande möbelstycken

Hur att dekorera med skivor och andra liknande möbelstycken
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Skivor är lite problematiska när det gäller funktionalitet. Även om de kan vara mycket mångsidiga, har de inte precis en väldefinierad funktion eller ett utrymme som utsetts bara för dem. Faktum är att bordsskivor också är lite svåra att definiera. Det finns en grupp eller liknande möbelstycken som innehåller skivor, bufféer, servrar och credenza-enheter, som alla delar ungefär samma egenskaper. De har också en uppsättning särskiljande egenskaper. Vi kommer att utforska några av dessa samt andra bordsrelaterade aspekter genom följande exempel.

Skivor kan differentieras från andra liknande möbler av sina korta ben. I vissa fall kan skivor till och med gå hela vägen ner till golvet. Det finns naturligtvis variationer av denna egenskap.

Vissa mönster är eklektiska och behandlar inte nödvändigtvis bordsskivan som en klassisk möbel. Till exempel kan ibland en skiva också vara ett element som är integrerat i designen av en konsolenhet.

Det finns många olika användningsområden för bordsskivor. Traditionellt användes de i matsalar där de gav utrymme för servering av tallrikar och andra saker. Detta är fortfarande en av de viktigaste användningsområdena för bordsskivor idag.

The credenza kallas ofta som en skänk. Ursprungligen definierade den en möbel utan ben eller ett skåp som nådde ner till golvet. De modernare versionerna har emellertid ofta ben och till och med skjutdörrar.

Oavsett om du kallar det en skänk, en credenza eller något annat, är det ett möbel som kan ta många olika former och kan utformas med en mängd olika material och kombinationer. Ett bra exempel i denna design som sätter ihop en snygg träram och en marmorplatta.

En annan möbel som ofta kallas en skänk är servern. Ursprungligen definieras en möbel som är mindre, kortare och mer tidigare än en skänk eller en buffé. Alla dessa termer brukar användas utbytbart och detta gör att alla dessa små skillnader blir irrelevanta.

Skivor kan se bra ut i par om de är små. Det kan faktiskt vara ett intressant designalternativ för vissa utrymmen och inredningstyper. Minimalistiska mönster som denna är mångsidiga att användas i många olika inställningar.

Vare sig dess design är traditionell, vintage eller modern, kan en skänk innehålla både öppna och slutna förvaringsutrymmen. Oftast är det utrymmet i mitten som förblir öppet och används som lagringsutrymme för tidningar eller böcker.

Det finns många möjliga konfigurationer, inte bara när det gäller öppna och slutna förvaringsutrymmen utan även när det gäller material, ytor och färger. En elegant kombination kombinerar trätoner och svarta accenter.

En liten skänk eller credenza kan fungera som ett accent stycke för en hall, sovrum eller till och med för ett hemmakontor. Skivor är mer mångsidiga än de låter oss tro. Det finns många praktiska användningsområden för dem runt huset.

MoreINSPIRATION
  • Vad som gör en Credenza sticka ut från andra liknande möbelstycken
  • Moderna tillvägagångssätt till matsalen
  • Den modulära Dot möbler samling av Terence Woodgate

Dressers är också sideboards på ett sätt. Så om du hittar de stora lådorna i en byrå som inte är lämplig för ditt sovrum, överväg att använda en skänk istället. Det kan erbjuda dig den lagring du behöver i en annan form.

En bordsbuffé är ett annat intressant alternativ. Traditionella bufféer har relativt höga ben kan denna detalj ibland användas för att skilja dem från andra liknande möbler som en server eller en credenza.

Eftersom bordsskivor endast upptar den nedre delen av ett utrymme lämnar de mycket utrymme ovanför dem för saker som en väggmonterad spegel, en inramad konst eller till och med en andra möbel eller en uppsättning öppna hyllor.

Eftersom det finns många överlappningar mellan skivor, bufféer och alla andra möbler som nämns hittills är det lättare att bara använda villkoren utbytbart och att sätta dem alla i samma kategori. Det är vad de flesta tillverkare och butiker gör ändå.

Som vi nämnde tidigare kan bordsskivor, oavsett typ, vara ganska mångsidiga. De kan användas i olika utrymmen och kan ta på sig olika roller och funktioner. Till exempel, använd en skänk som en minibar.

I sovrum kan en skänk användas som en lagringsenhet för tillbehör. På samma sätt kan du använda en skänk på ett hemmakontor eller arbetsutrymme för att lagra dokument, förnödenheter och andra saker och att organisera dem alla och sålunda hålla rummet rent och rent.

Skivor är också bra för att organisera samlingar. oavsett om du väljer en skänk med öppna hyllor, en med slutna fack eller en som har båda alternativen, kan du enkelt organisera dina samlingar så och undvika att ta över rummet med röran och massor av knick-knacks.

Skivor kan också användas i badrum. De gör stora lagringsenheter för saker som handdukar, badrockar och alla andra behov. Håll allt tillgängligt och organiserat och ge även badrummet ett elegant utseende.

De flesta skidorter kombinerar två eller flera lagringsalternativ. Till exempel används utdragslådor i kombination med stora förvaringsutrymmen med dörrar. Detta garanterar en viss mängd lagringsalternativ.

Andra stora användningsområden för en skänk finns i barnens rum.Använd en skänk för att lagra alla leksaker. Eftersom det här är ett litet möbel eller relativt små dimensioner, tycker unga att det är lätt att använda det. Det här är också en bra strategi för att hjälpa dig att lära dem hur man organiseras.

Var alltid original och leta efter nya och anpassade sätt att använda en skänk. Till exempel byt den till en kaffestation eller minibar eller använd den för att organisera dina rengöringsmedel i tvättstugan. Tänk ut ur lådan och skägget kommer att avslöja sin mångsidiga natur.