Stål och glas för ett vackert tehus i Silicon Valley, Kalifornien

Stål och glas för ett vackert tehus i Silicon Valley, Kalifornien
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Allt började år sedan när ägaren och hans unga dotter upptäckte den perfekta inställningen för vad de trodde skulle kunna vara ett trädhus. År passerade och den visionen expanderade. Slutligen blev det till ett mycket stort projekt som involverade tre tehus. Projektet designades av Swatt Miers Architects. De tre tehusen ligger i Silicon Valley, Kalifornien, strax under en ås, under en lund av stora California Live Oak träd.

Projektet slutfördes 2009. De tre små tehusen var tänkt som ett vackert tillflyktsort i naturen, en plats där ägarna kunde gå för att rensa huvudet, koppla av och glömma allt för ett tag. Platsen är fantastisk och var faktiskt den avtryckare som inspirerade ägaren. Var och en av de tre tehusen är utformad som en genomskinlig stål- och glaspaviljong. På så sätt kan åsikterna inte gömma sig och invånarna kan beundra dem hela tiden.

MoreINSPIRATION
  • Vacker utsikt från Herman House i Los Angeles County, Kalifornien
  • Glas och stål modernt hus byggt som en hyllning till det förflutna
  • Två glasfasader Öppna huset M till Donau Valley Visningar

Basen är gjord av gjutna betongkärnelement och stödjande balkar i stålkanaler. Ekarna har bevarats och nu bildar de vackra vyer. Även om tehusen ser likartade ut i form av design varierar de i storlek. Det finns ett 270 kvadratfot "meditation" hus under det största ekträdet, ett något större "sovande" tehus för övernattningar och 492 kvadratmeter "visionande" tehus för intima sammankomster. {Found on archdaily and pics by Tim Griffith}