Vilken badkar är bäst för ditt badrum

Vilken badkar är bäst för ditt badrum
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Den största och även en av de viktigaste elementen i ett badrum är badkaret. Det är viktigt att välja rätt badkar för ditt badrum för att få ut det mesta av utrymmet. Och medan det kan tyckas att det finns en eller två typer att välja mellan, finns det i verkligheten en mycket större variation av stilar och mönster.

Gjutjärnspannor.

Det här är en typ av badkar som är väldigt tung och också ganska dyr. Gjutjärnspolar anses ofta antikviteter, i vilket fall priset går ännu högre. Ändå ger de rummet ett mycket raffinerat och elegant utseende och kommer i alla utsmyckade former.

Cirkulär.

Det största problemet med cirkulära badkar är att de tar mycket utrymme så att de är mest lämpade för rymliga badrum. Men om du har plats för en, då kommer ett cirkulärt bad att göra en underbar fölpunkt.

Rymdbesparande mönster.

MoreINSPIRATION
  • Hur man väljer rätt badkar för dig
  • Hur man väljer den perfekta badkaret
  • Färska mönster byggda runt ett hörnbadkar

Det finns två sätt på vilka du kan spara utrymme med ett badkar. Du kan antingen skapa en badkar-duschkombination, i vilket fall badkaret antingen placeras inuti eller blir duschenheten eller du kan få ett badkar med en smart rymd-effektiv design, som en med inbyggd förvaring.

Alkovekar.

Alkovekar är kanske den vanligaste typen. De passar in i ett treväggigt hölje och kan användas som en badkar-kombination. De kan vara mycket mysiga och avkopplande om storleken tillåter det och ofta gardiner läggs till för mer integritet.

Drop-in tubar.

Drop-in-tubar är ganska liknar alkov-badkar. Skillnaden är att den första typen också kan installeras i öppna utrymmen och är inte nödvändiga beroende på de tre väggarna som omsluter utrymmet. De brukar ha sin egen fälg och kräver mer golvyta än alkovekar.

Corner designs.

Även om det kan tyckas som ett hörnbad upptar mindre utrymme än en vanlig, äter de faktiskt mycket golvyta. De verkar vara praktiska men de är egentligen bara för show. Ett hörnbadkar kan vara ett bra val för ett badrum som har två intilliggande fönster och du vill utnyttja synpunkterna till exempel.

Fritstående badkar.

Bortsett från att vara betydligt dyrare än någon annan typ av badkar, är fristående badkar också den mest lyxiga och sofistikerade utseendet. De kan i princip placeras var som helst och de handlar om rörelsefrihet.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: