Samtida lägenhet i en spansk byggnad av 50-talet

Samtida lägenhet i en spansk byggnad av 50-talet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Även om det är sant att en byggnad ålder och historia ger den karaktär, betyder det inte att det måste bevaras intakt. Ibland kan en makeover eller uppdatering också vara en detalj som lägger till byggnadens charm. Beläget i Gamla stan i Coruña i Galicien, Spanien, är denna lägenhetsbyggnad som går tillbaka till 50-talet. Det kan vara gammalt men det rymmer en vacker, modern lägenhet som designades av Díaz y Díaz Arquitectos.

Byggnaden har 8 våningar och den här lägenheten upptar 120 meter av ytan. Den innehåller en lounge som också fungerar som en matsal, ett kontor, ett kök, ett sovrum och ett badrum. Det har en rektangulär form och detta innebar att införandet av naturligt ljus i hela rummet skulle bli en utmaning för arkitekterna som ombyggde denna plats. En okonventionell lösning hittades.

MoreINSPIRATION
  • Den nordiska enkelheten och den spanska energin möts i en modern Barcelona-lägenhet
  • Samtida lägenhet med orientaliska och spanska accenter
  • Ren lägenhet i en vacker gammal byggnad med en modern twist

En trälåda var utformad för att hysa studien, köket och sovrummet. Andra stora förändringar gjordes också. Skiljeväggarna måste rivas och köket var anslutet till vardagsrummet, vilket förvandlade det tidigare köket till ett sovrum. Dörrarna togs bort tillsammans med väggarna. Glasfunktionerna behandlades med syra och det var lätt att komma in i lägenheten.

Trälådan var inte det enda ovanliga tillägget. En andra vit kub skapades och den här innehåller badrummen, garderoberna och ingången. Även om den valda stilen är samtida, bevarades några av de ursprungliga funktionerna. De omfattar golv, ekmöbler, stuckaturtak och lister. Att kombinera de antika och moderna elementen var inte lätt. Resultatet var dock en harmonisk ny design som samlar gamla och nya. De ursprungliga elementen som bevarades står i kontrast med de nya, men de kolliderar inte. I stället kompletterar de varandra vackert.