Samtida familjehem i Polen

Samtida familjehem i Polen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta vackra hem ligger i Jozefow, Polen. Det har nyligen byggts och det har en minimalistisk samtida design. Bostaden var ett projekt av ZAG Architekci. Det täcker ett område på 300 kvadratmeter och det slutfördes 2011. I det här fallet var det terrängen som dikterade husets design. Byggnaden var starkt påverkad av villkoren för platsen och arkitekterna var tvungna att anpassa sig och ändra sin design enligt dessa element.

Huset ligger på en 2 hektar stor plats. Det byggdes på den högsta punkten av tomten från vilken den drar nytta av vacker och panoramautsikt över Lodz Hills Landscape Park. Att bestämma om bostadens exakta plats var lätt. Att bestämma sig för en design var dock lite mer utmanande. Klienterna brukade resa mycket och de var också mycket känsliga för skönhet och arkitektur så att de hade några mycket specifika önskemål i den meningen.

MoreINSPIRATION
  • Samtida familjehem är Vaucluse, Australien
  • Samtida Handel familjehem i Emek Israel
  • Samtida bostad i Redcliffs av MAP Architects

Klienterna ville ha en mycket enkel design och ett hem som skulle vara funktionellt och det skulle dra full nytta av sin plats. De begärde ett stort vardagsrum med stora fönster och sydlig exponering. På detta sätt skulle de kunna beundra de åsikter som erbjuds av husets position under huset. Klienterna begärde också att nattområdena skulle vara orienterade mot öst så att de kunde dra nytta av naturligt ljus på morgonen och sedan kunna slappna av i skuggan.

Arkitekterna kom fram med en enkel design. Huset har en rektangulär form med ett taktak en tredjedel av byggnadens längd som också skapar en liten användbar garret. Huset har också en terrass. Inredningen är funktionellt indelad i dagzon och nattzoner. Det har trägolv hela, diffust ljus och färgglada detaljer här och där. {Found on archdaily}.