3 DIY miljövänliga rengöringslösningar för din vårenhet

3 DIY miljövänliga rengöringslösningar för din vårenhet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Få ditt hem mousserande under våren, med miljövänliga städare. Bild: Marlowe nyansfärg & design

Vårrengöring ska uppdatera ditt hem. Det är lite kontraintuitivt, då traditionella rengöringsmetoder lutar på hårda, ofta giftiga kemikalier för att göra jobbet. Ditt hem kanskese bättre efter användning av dessa produkter, men i själva verket har du bara bytt ut bakterier och smuts för eventuella faror för din familj och miljö.

Det finns ett bättre sätt. Dessa tre miljövänliga rengöringslösningar gör ditt hem mousserande samtidigt som det är säkert.

Om du är ny i det-gör-själv-världen, är det självklart att skapa egna rengöringslösningar är ett bra ställe att börja. Allt du behöver göra är att kasta ingredienser tillsammans i en behållare, och du är inställd. Dessutom har du förmodligen redan majoriteten av vad du behöver till hands. Innan du når för blekmedlet, ge dessa miljömedvetena DIY-rengöringsmedel ett försök.

En DIY All Purpose Cleaner kan användas på nästan vilken yta som helst. Bild: Blå Ocean Design

Konungen av miljövänliga rengöringslösningar: hemlagad allsidig spray

Få dina ytor att glittra med en enkel lösning som du kan använda i nästan alla rum i huset. Blanda i en sprayflaska:

  • 1 del vatten (destillerat är bäst)
  • 1 del vit vinäger
  • Valfritt: 12-15 droppar essentiell olja (lavendel och citron är bra alternativ)

Spray denna lösning i en mjuk handduk, och använd den på nästan vilken yta som helst. Om du släpper bort den eteriska oljan kommer du att förlora den uppfriskande doften, men kan också använda denna lösning som glasrengörare.

Notera:Vinäger är inte säkert för stenytor, som marmor eller granit. Som ett alternativ kommer en bakpulverlösning att få dina räknare glänsande och fläckfria.

Miljövänliga köksredskap håller dina ytor säkra för matberedning. Bild: Showcase Kök & Bad

I köket: naturlig fettförstärkare

Att bli av med fett i ditt kök behöver inte vara huvudvärk. Det finns en överraskande lösning på den pesky uppbyggnaden på din spishäll: mer fett!

Häll en liten mängd vegetabilisk olja på en pappershandduk och gnugga den över fettfärgade fläckar. Samspelet mellan det nya fettet bryter ner det gamla.

När du är färdig, gå över området med en fuktig svamp som ströms med bakpulver. Detta tar bort eventuell kvarvarande olja, vilket gör att dina köksytor är obefläckade.

Tygblek i badrummet för en mjukare men lika kraftfull rengöringslösning. Bild: Amy Trowman Design

På badrummet: kraftfull, enkel badkar

Om du har envisa fläckar i din dusch eller badkar har du förmodligen försökt rengöra den med många olika kemikalier. En överraskande lösning kan låsa upp det nya tubet du letat efter. Naturliga rengöringsexperter svär vid denna enkla, miljövänliga rengöringslösning.

I en sprayflaska kombineras:

  • 1 del vit vinäger
  • 1 del blå Dawn dish tvål

Blå Dawns specifika tvålformel gör lösningen mest effektiv. Dessutom, eftersom det rutinmässigt används för att ta bort olja från känsliga djur efter oljespill, kan du vila lätt med det hemma.

Belägga ditt badkar eller dusch med sprayen och låt den sitta. 15 minuter är tillräcklig för mild uppbyggnad, men allvarligt skum kan kräva en övernattning vänta. Efter det sitter, skrubba badkaret eller duschen och skölj noggrant för att avslöja mousserande yta.

Dessa miljövänliga rengöringslösningar hjälper dig att ta itu med vårfjädern utan några giftiga rengöringsmedel. Njut av ditt vackert rengjorda hem eller lägenhet; ta djupt andetag av den fräscha, kemisk-fria luften!

Har du några miljövänliga rengöringslösningar, tips eller tricks? Låt oss veta i kommentarerna!