Hårnålben Möbler - Stilfullt sedan 40-talet och fortfarande starkt

Hårnålben Möbler - Stilfullt sedan 40-talet och fortfarande starkt
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Alla vet vad hårnålben är idag, och även om du inte gör det, är namnet verkligen suggestivt så du kan noga gissa vad det handlar om. Men hur började allt? Det är en ganska intressant historia faktiskt och den börjar 1941. Vid den tiden satte kriget på alla, vilket begränsade tillgängliga material som skulle kunna användas vid möbler och andra saker. På den tiden kom Henry P. Glass fram med en innovativ designide som gjorde det möjligt för honom att skapa en ny typ av möbelben som krävde betydligt mindre material än den traditionella sorten utan att störa styckets hållfasthet och hållbarhet.

Denna krigstidsåtgärd var så otroligt praktisk att hårspetsben började användas på möbelstycken av alla slag. Namnet myntades efter den ursprungliga samlingen (American Way) släpptes. Det var inspirerat av ståltrådsbenen och det blev så catchy att alla började använda den.

Hårnålben är ett underbart exempel på en design som perfekt blandar form och funktion. Även om de skapades av nödvändighet skapade de en trend och alla moderna möbelstycken som kännetecknar dem använder dem nu på grund av deras estetiskt tilltalande design. Vi har lämnat den praktiska utformningen av designen och vi omfamnade hårnålsbenets skönhet som vi ser det nu.

Hårpinnar ben används vanligtvis på mitten av århundradet möbler bitar, men deras användning är inte begränsad till denna kategori av produkter. Många moderna möbelstycken använder detta element i sina mönster som ett sätt att se elegant ut, elegant och elegant.

Den ursprungliga serien som skapades av Henry Glass, som innehöll hårnålbenen, utgjorde Hairpin-gruppen och trots att de flesta produkterna släpptes i begränsade antal växte deras popularitet och namnet fastnade. Hårnålben används nu i stort sett allt från stolar till bord, soffor, konsoler och till och med dekorativa bitar.

Jämfört med traditionella stolben eller andra typer är hårnålsbenet ett mycket bättre val om målet är att göra biten lättare. Ta dessa barstolar till exempel. De är ganska snygga och eleganta och de är en bra match för denna fasta köksö.

Titta på dessa stolar, det finns inget bättre alternativ än hårspetsbenen. De matchar designen av sits och ryggstöd perfekt. Vi föreställer oss dessa stolar någonstans ut i en trädgård eller på ett däck där de skulle se snygga ut utan att stå ut.

Hårnålar ben är faktiskt riktigt populära på utemöbler bitar, särskilt stolar, uppskattas för sin ljushet och hållbarhet. Tänk på det. De flesta uteplats stolar har hårnålar ben och det är definitivt en funktion du bör leta efter när du handlar för nya möbler.

Saken som gör hårnålsbenen så underbar och uppskattad är det faktum att de är mycket robusta, slitstarka och solida trots att de är smala och känsliga. Även om vi inte längre är nödvändigtvis oroade över hur mycket material möblerna använder, förbli allt annat om dessa ben livskraftiga och otänkbart praktiska.

Möbelstycken som stolar och soffor är inte det enda som hårspetsben ser bra ut på. Du kan ganska sätta dessa på någonting och de skulle se chica och snygga ut. Det gäller saker som planteringsmaskiner, sidobord, kappstänger och andra accentbitar som du vill ha i ditt hem utan att röra inredningen för mycket.

Soffbordet är ett måste för alla vardagsrum. Men eftersom det oftast är parat med soffor eller soffor som är robusta och solida, vill vi inte att de tar upp ännu mer golvyta visuellt så vi letar ofta efter mönster som innehåller funktioner som hårnålar eller glasplattor.

MoreINSPIRATION
  • Fancy sätt att uppdatera ditt möbler med hårnålben
  • Nyckeln till Chic DIY möbler är en uppsättning hårnål ben
  • 20 mönster som bevisar hårnålben kan se bra på någonting

Den ursprungliga hårnålsbenet designen patenterades inte av sin skapare förrän flera år efter frisättningen. Det hindrade inte det från inspirerande massor av intressanta mönster och produkter som snabbt skapade en ny trend som vi fortfarande följer även idag.

Hårnålsbenen är mycket vanliga med stolar men det gör dem inte exklusiva till denna möbelbit. Det finns hela mötes samlingar som fokuserar på denna detalj och som innehåller en mängd olika produkter. Du kan välja att blanda och matcha dem eller att vända hårnålben till en accentfunktion eller en subtil kontaktpunkt.

Tunna och smala metallben är ofta ihop med massiva bordsskivor eller robusta säten speciellt för att markera kontrasten mellan dem. Andra gånger väljer designers att lägga tonvikten på ljuset och några riktigt graciösa möbelstycken föds på detta sätt.

Vi är stora fans av hårspetsbenets smala natur men vi njuter också av de kortare versionerna där de inte visar upp sina graciösa silhuetter och istället erbjuder stöd på ett knäppt och lekfullt sätt.

Det finns ingen tvivel om att hårnålben ser fantastiskt ut på mitten av århundradet, trots att de inte är exklusiva för denna stil. På något sätt passar de bara bättre in i bilden när de används i kombination med den stil som först gjorde dem populära.

Elegans av hårnålben är inte heller exklusiv för möbler.Accent bitar och tillbehör som lampor införliva denna funktion i sin design på några riktigt intressanta sätt och de resulterande mönster är ganska oväntade och spännande.

Denna unika avföring sätter ihop en uppsättning svarta hårnålben och en träkant i levande kant. Tillsammans står de i kontrast med varandra, men de kompletterar också varandra på ett riktigt coolt och elegant sätt. Varje element ger bordet en serie unika egenskaper som inte kolliderar utan snarare skapar harmoni.

Vi njuter av sammanhållningen i denna vardagsrumsinställning. De nestande soffborden sätter ihop tunna böjda metallramar och träplattor med böljande former, vilket i soffan betonar en intressant kontrast mellan metallramen och de bekväma dynorna.

Konstruktionen av dessa stolar är både väldigt enkel och väldigt praktisk. Det faktum att det faktiskt finns ett inbyggt sidobord i stolens ram ger en helt ny satsning på denna gemensamma möbel.

Det finns en riktig harmoni mellan de enkla linjerna på benen och de smidiga kurvorna på platserna. Stolarna blandar ser och tröstar utan att kompromissa på något av dessa element.

Dessa tabeller är ovanliga av flera skäl. Deras toppar är rundade och genomborrade i mitten av det som ser ut som en metallhalsben. Det är en design som förändrar hur vi uppfattar denna designfunktion.

Vi nämnde harmoniska kontraster ganska många gånger och vi slutar med artikeln med ett annat exempel. Denna skrapa pall kombinerar tunna hårspetsben som är guldfärgade med en rund topp täckt av fauxpäls.