Familjhem med en ny och avslappnad designmetod

Familjhem med en ny och avslappnad designmetod
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att hitta rätt balans vid utformningen av ett familjehem är viktigt och ofta mycket svårt. Detta är ett utrymme som behöver rätt mängd avslappnadhet och elegans, som måste vara inbjudande och mysig men också fräsch och luftig, att se sofistikerad men också vara lekfull och bekväm. Ett framgångsrikt exempel i detta avseende är AA House, ett familjehem beläget i Sao Paulo, Brasilien.

Bostaden var ett projekt som utvecklats av Pascali Semerdjian Arquitetos. Det här är en studio som grundades 2010 och representerar ett samarbete mellan två erfarna proffs med passion för arkitektur. De var båda inspirerade av deras föräldrars hantverk och de uttrycker det kontinuerligt genom många projekt med olika teman.

AA-huset är en representation av enkelhet och avslappnad modernism. Dess fasad är accentuerad av metalllouvers, vilket framhäver den starka och sömlösa kopplingen mellan inomhus och utomhus. Baksidan av huset öppnar sig på en bakgård med en geometrisk väg och en swimmingpool på baksidan.

På bottenvåningen finns rekreationsområden som kök och vardagsrum. Volymen öppnas till utsidan, vilket eliminerar fysiska hinder på den här sidan av huset. Det finns faktiskt två distinkta områden, skillnaden mellan dem som gjorts av golvet.

De interna utrymmena har trägolv som ger dem ett varmt och bekvämt utseende. Skjutdörrar skiljer dem från de intilliggande områdena som ingår i samma planlösning, under samma tak, men är helt öppna för utsidan. Dessa rum har klinkergolv.

Båda zoner delar en elegant, avslappnad, modern och ljus utseende. Ploum-soffan med sina mjuka kurvor och kompakt form ger det inre vardagsrummet ett mycket mysigt och inbjudande utseende. Färgen gör att den kan stå ut och bli en kontaktpunkt för utrymmet.

Soffan kompletteras av en cirkelstol och ett grafiskt soffbord, som båda har rollen att skapa en avslappnad och elegant inredning.

I ett annat sammanhang lägger Moel-fåtöljerna en rakhet av sofistikering och elegans till rymden tack vare deras böjda, höga rygg och armstöd. Tygklädsel valdes för alla möbler i huset och de valda färgerna är djärva, färska och levande utan att överväldiga inredningen.

MoreINSPIRATION
  • 10 Fräscha och avslappnade matsaldesigner
  • Casual Waterfront Family Contemporary Retreat
  • Inspirerande familjehem utformat med respekt för dess webbplats och omgivningar

En ikonisk lounge stol och dess matchande fotpall ger hemmakontoret ett elegant utseende. Inredningen är väldigt trevlig och balanserad, med tanke på det geometriska trycket på området mattan och hur färgerna kontrasterar med det mörka trägolvet.

På övre våningen finns husets privata delar. Sovrummen är öppna för trädgården med glidande glasdörrar som förbinder dem med en öppen terrass som går längs hela fasaden. Inredningen är enkel och har samma egenskaper som de sociala områdena.

Det stora sovrummet och hemmakontoret och ett och samma utrymme. Det finns inga hinder mellan dem. I stället dialogar dessa utrymmen på ett mycket naturligt och harmoniskt sätt. De väggmonterade nattdukarna håller en luftig och öppen känsla i hela, betonas av andra matchande element.

Badrummen delar sin egen speciella förbindelse med naturen. Jordens färger, naturmaterial och vackra kontraster har sina egna speciella roller.

Det huvudsakliga badrummet är särskilt rymligt. Marmorgolvet och väggarna kompletteras med ett vitt tak och en stor väggspegel. Vanityen är väggmonterad och den enda källan till värme tack vare träkonstruktionen.

Ett fristående Morphing-badkar blandar svart och vitt på ett elegant och enkelt sätt, som samordnar med resten av utrymmet och bibehåller sitt övergripande luftiga och rymliga utseende.