Lyxig villa omfamnar skönheten av den italienska rivieraen

Lyxig villa omfamnar skönheten av den italienska rivieraen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Harmoni är det som definierar mest moderna hus och villor. Lusten att bli mer kopplad till vår omgivning och omfamna naturen blir starkare och starkare med varje projektarkitekt och designers som NG-Studio måste tolka detta förhållande på sätt som gör varje klient lycklig.

Studion utgörs av en grupp unga ambitiösa yrkesverksamma för vilka det delikata samspelet mellan modern teknik och rymd är en av de viktigaste faktorerna som definierar ett projekt. De utrymmen de designar kännetecknas av diskret lyx och det är lätt att se att i fallet med denna villa i Bordighera, Italien.

Inredningen av ett utrymme ger känslor och påverkar livskvaliteten hos dem som använder den och, med tanke på dessa överväganden, är denna villa ett rent och känsligt hem som betonar komfort och funktionalitet på ett mycket vackert sätt.

Arkitekterna och designarna ville ta med naturen inuti huset och göra den vackra italienska rivieran till en del av inredningen. Allting måste göras på ett harmoniskt sätt, alltså den övergripande kromatiska paletten.

Både interiör och yttre utrymmen definieras av färger inspirerade av sand, sten, hav och frodigt grönska. Dessa färger blev bakgrunden för alla inslag av inredning. En stor yttre däck visar upp tanken på harmoni riktigt bra, med en nedsänkt pool med en mjuk och organisk form och en liten zen trädgård som verkar fullborda den perfekt.

En inramad lounge är delvis upphängd ovanför däck, med utsikt över den vidsträckta utsikten över omgivningen och omgiven av en frodig grön gräsmatta och naturliga färger. Både interiör- och yttreutrymmena utformades med en snygg diskret lyx och inkluderar inte onödiga element.

Inredningen definieras av en tonad palett av färger som inkluderar nyanser av beige med turkos och bruna accenter och en vit bakgrund som presenteras av det eleganta vardagsrummet och alla andra utrymmen Allt är underordnad funktionalitet. Naturligtvis minskar detta inte på något sätt. Återigen handlar det om balans.

MoreINSPIRATION
  • Glasad fasad Villa i Slovakien
  • Space Asia Hub är en lyxig villa
  • Lahaina Visa Villa på Hawaii

Designarna skapade ett effektivt och snyggt lagringssystem för huset, vilket bibehåller enkelheten i inredningen. En serie öppna hyllor, dolda fack och inbyggda utrymmen tar hand om eventuella lagringsbehov för alla inredningsrum.

Designmetoden för projektet var intressant. Studion letade efter ett sätt att integrera möbler och andra designelement i villaens arkitektur. Detta resulterade i en harmonisk och funktionell komposition.

Även om den kromatiska paletten är fasthållen och neutral för det mesta, saknar utrymmena karaktär. Matsalen har till exempel en modern och chic ljuskrona med en abstrakt och iögonfallande form och design.

En graciös trappa förbinder socialzonen med den privata volymen. Sovrummet är ett mycket lugnt och lugnt utrymme, med långa gardiner som matchar den ljusbruna accentväggen och sängkläderna. Två snygga hängande lampor hänger över nattdukarna, inramar sängen.

En garderob med en geometrisk design garanterar en lämplig förvaringsplats för rummet, som innehåller allt inom en kompakt och elegant enhet. En minimalistisk dörr avslöjar masterbadet där ett ovalt frittstående badkar står inför en liten terrass.

De andra badrummen är också infunderad med naturlig skönhet. Den turkosa mosaikväggen och träaccenterna ger dem en känsla av glamour och stil som de behöver matcha resten av villan.

Som en helhet är detta en av de mest inspirerande och avkopplande reträtten man kan drömma om. Det bästa med det är enkelheten och bristen på onödiga tillbehör, möbler och funktioner.