Matchande färger med väggar och möbler

Matchande färger med väggar och möbler
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Har du köpt möbler för att förse ett rum för att inse att det var fel färg? Köpte du de rustika möblerna i ett varuhus, men upptäckte att det inte var lämpligt för rummet? Slösade du bort tidsmålning för fel färgkoordinering?

För vissa är blandningsfärger uppfinningsrika. För andra är det inget annat än stänk av färg. Detsamma gäller med möbler. Hur färgerna ser smakligt beror på rummet och vilka färger du väljer. Du vill antingen matcha din möbelfärg med din väggfärg. Eller du kan till och med ge kontrastfärger. Det är bra att experimentera vilka färger som fungerar bra tillsammans. Ett sätt är inte att ha hela ytor som helhet för att matcha, men delar av dem matchar.

Om dina väggar inte behöver ett bra lackjobb är det oftast lättare att välja din möbelfärg än för smärtan. Annars skulle det vara löjligt att fortsätta att måla dina väggar flera gånger för att bestämma rätt möbler (Ja, det finns människor som gör det!).

MoreINSPIRATION
  • Hur man lägger färg till rum med vita väggar
  • En guide för att välja den perfekta väggfärgen
  • Kommande en närvaro: Dark Accent Walls som gör en uttalande

Fokusera på färgen som dominerar rummet som färgschema och använd den färgen för matchning eller kontrast. När du väl har identifierat ditt färgschema kan du handla för dina möbler eller flytta möbler från andra rum för att testa allt. Färger behöver inte vara exakta, eftersom det kan vara svårt att hitta dubbla färger på både väggar och möbler. Lite olika färger är bra så länge de inte är alltför framstående.

Hur du uppfattar färgerna är ditt val. Vad du gör är att räkna ut färgerna som anses fånga ögat och hämtas i en närliggande plats i rummet. Det kan vara bokhylla eller soffan med väggen, eller eldstaden med eldstäderna i närheten. Detta är också användbart för färger i ett kombinationsrum.

Din färgmatchning är inte begränsad mellan väggar och möbler. För lite mer fantasi kan du till och med använda golvfärgerna för att samordna med väggarna och möblerna. Faktum är att golvbehandling kan lägga till färgschemat, vare sig det är trä, kakel eller matta. Se hur de bidrar till färgschemat med angränsande väggar och möblerna som sitter på dem.

Allt som krävs är noggrann planering och omarrangering av möbler med de färger som hör till den fasta miljön och du får snart en attraktiv och färgstark syn! {Bildkällor: 1,2,3,4,5 och 6}.