Kakelplattor gör en comeback - Känn dina alternativ

Kakelplattor gör en comeback - Känn dina alternativ
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Olika områden på jorden har olika standarder och olika populära alternativ när det gäller köksbänkar. Så vad är grundläggande och standard för några av oss kan uppfattas som ovanligt eller föråldrat för andra. Men alla är överens om att vissa alternativ är i topp fem överallt i världen. Kakel bänkskivor finns på denna lista, som representerar ett av de mest populära alternativen.

Kakel bänkskivor genom historien

Det var en tid när kakel bänkskivor var allt raseri. Under slutet av 70-talet och under 80-talet blev de populära och kakel började användas i stor utsträckning i kök och badrum. Därefter var det en period då alla tycktes ha glömt om kakelplattor.

Men den perioden stannade nyligen och kakelskivor blev moderna igen. De började anpassas för att komplettera moderna och moderna inredningsdesigner och, även om vissa saker förändrades, var grundidén densamma. {Found onnorberrytile and lifesevenphotography}.

För-och nackdelarna med kakelplattor

Som i alla andra fall finns det både bra saker och dåliga saker att säga om kakelplattor. Låt oss börja med pros. För det första finns kakel i en mängd olika färger, former och storlekar och det gör dessa bänkskivor mycket anpassningsbara.

När det gäller färg går alternativen många och det är också sätten att använda dem på. Neutrals låter bänkskivan smälta in men om du vill att den ska sticka ut väljer du en vibrerande färg. Du kan också använda färg för att matcha räknaren till andra element i köket, t.ex. en accentvägg, ett skåp mm eller använd olika färger för att definiera olika funktioner. Till exempel kan en del av räknaren vara ett prep-utrymme och kan ha en viss färg medan resten kan vara ett frukostområde med en annan färg.

En annan stor fördel är att plattorna är värmebeständiga och det betyder att du kan lägga heta kokkärl och kokkärl på det utan att oroa dig för att det blir skadat. Kakelplattor är också repa och fläckresistenta upp till en punkt. {Finns på echeloncustomhomes}.

Kakel är kostnadseffektiva och de är också relativt lätta att installera. Du kan till och med göra detta till ett DIY-projekt och installera din egen kakelplatta. Du behöver bara veta grunderna och därifrån kan du bli kreativ. {Found on jacksondesignandremodeling}.

En av de största fördelarna är att om en eller flera av plattorna blir knäckta, flisade eller skadade på något annat sätt, kan du ersätta dem utan att behöva få en ny bänkskiva.

Låt oss nu granska några av nackdelar. En stor nackdel är det faktum att plattor inte skapar en jämn och jämn yta. Detta kan vara en stor minus när du försöker rulla en pajkrossa eller balansera ett skärbräda på disken.

Också, som hållbara och resistenta som de kan vara, har plattor sina gränser och ibland kan de spricka eller till och med bli skadade av extrem värme. Skurning kan också skada en högglansfärg och det kan förstöra utseendet på din köksbänk. {Found on cgnd}.

MoreINSPIRATION
  • 10 mest populära köksbord
  • DIY uppdateringar för dina Laminat Bordskivor (utan att ersätta dem!)
  • Bänkskivor i rostfritt stål - alltid det bästa valet i köket

Injekteringen ger oss ett stort problem. Unsealed grout kan få färgas lätt eller kan bli skadad av fukt, för att inte tala om att det också innehåller bakterier. Injekteringen är också lite svår att rengöra. Ditt bästa alternativ är att försegla injekteringen och för att få en nyans lite mörkare än plattorna.

Underhåll fakta och tips

I grund och botten är en kakelplatta ganska lätt att hålla ren. Du behöver bara städa det regelbundet som om du skulle med någon annan typ av disk. Du måste dock vara extra speciell när du arbetar med injekteringen mellan plattorna. Helst bör linjerna vara så tunna som möjligt.

Se till att injekteringen är förseglad och i allmänhet undvika att det absorberar fläckar eftersom det blir mycket svårt om det inte är omöjligt att rengöra efter det som händer. Försök att inte låta foderet absorbera fukt antingen för att det kan fälla bakterier. {Funnet på postandbeam}.

För att hålla dina bänkskivor rena och glänsande kan du använda en antibakteriell kakelplattor. För att få en blank yta, gnugga plattorna torr efter att du har rengjort dem. Detta låter dig undvika att ha fula fläckar på disken. {Found on dhd}.

Typer av plattor

I grund och botten, när man säger kakelbänk, tycker alla om keramiska eller porslinsplattor. Dessa är de mest populära typerna, men inte de enda. Porslin kakel är vanligtvis 25-30% billigare än keramiska plattor och de är både slitstarka och resistenta och finns i många olika färger.

Naturstenar är ett annat alternativ. Porösa stenar i synnerhet är inte ett mycket bra alternativ för bänkskivor och det är främst för att de lätt fläckar. Du måste vara extra försiktig i köket, undvik fläckar, vattenskador eller repor. Underhållet är också mer krävande i detta fall.

Granit i en natursten, mycket populär i köket inredning och kakel från detta material är mycket hållbara. De gömmer fignerprints väl och är långvariga och resistenta mot fläckar. Dock måste de förseglas regelbundet för att hålla dem i god form.

Kvarts är ett annat alternativ att överväga. Kvartsplattor har en jämn korn och jämn och jämn yta.De är mer hållbara och långvariga än granitplattor och de behöver inte förseglas. De är också helt icke porösa. Att reparera skadade kvartsplattor är dock svårt. Dessutom erbjuder det inte många färgalternativ.

Designalternativ

Det här är den del där du kan bli kreativ och komma med din egen unika design för din bänkskiva. Du kan välja att hålla det enkelt, med en enda färg, helst något neutralt, eller du kan välja att få det att stå ut.

En idé är att skapa mönster. Du kan använda plattor av olika färger för att skapa kontraster och geometriska mönster, eller du kan improvisera och inkludera många olika färger och till och med olika utskrifter och mönster för att skapa en mosaik.

Din kakelbänk kan matcha dina skåp, din köksö, ditt hängande ljus, gardiner och många andra saker. Du kan också välja att samordna det med element i vardagsrummet eller matplatsen vid en öppen planlösning.