Hur man lägger på ett badrumsgolv - En enkel guide med användbara tips

Hur man lägger på ett badrumsgolv - En enkel guide med användbara tips
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Hur du någonsin övervägt att installera golvplattor i ditt badrum själv? Ja, det är något som du vanligtvis behöver en professionell för, men det är helt klart möjligt att hantera ett sådant projekt själv om du har rätt verktyg och om du gör lite forskning innan du faktiskt startar projektet. Svårighetsgraden är medium men kan variera beroende på vilken typ av plattor du vill använda. Här är en kort guide om hur man klinkar på en dusch eller ett badrumsgolv:

Innehåll

 • 1 Beräkna kvadratmottagningen
 • 2 Få några prover
 • 3 Montera cementplattor
 • 4 Bestäm layouten
 • 5 Lägg kakelarna
 • 6 Verktygen du behöver:
 • 7 Individuella golvplattor projekt

Beräkna kvadratmottagningen

Innan allt annat borde du beräkna kvadratmottagningen av ditt badrum och för det behöver du bara ett mätband. Detta steg är super enkelt om badrummet inte är uppdelat i separata områden och har en enhetlig planlösning, men om så inte är fallet, dela bara golvet i mindre områden och mäta dem separat. Beräkna totalvärdet och var noga med att lägga till 10% extra när du beställer leveranserna.

Få några prover

Nästa skulle det vara trevligt att få några prover av olika typer av plattor eller olika färger bara så att du kan få en känsla av hur de kommer att se ut på ditt badrumsgolv. Välj också injektionen. Du har flera alternativ här. Du kan välja att matcha injekteringen till plattorna som skulle kunna dölja eventuella brister eller oegentligheter eller du kan välja olika färger som står i kontrast till varandra eller kompletterar varandra.

Montera cementplattor

Nästa steg skulle vara att montera cementbrädor. Detta görs för att säkerställa korrekt golvtjocklek och en jämn och sömlös övergång mellan rummen samt för att förhindra mögel i områden med mycket fukt. Det kan du inte behöva göra om golvet redan är färdigt och klart att ta emot kakel.

Bestäm layouten

Efter det, räkna ut hur man ordnar plattorna. Till bestämma layouten, lägg bara kakel på golvet exakt hur du vill att de ska få en uppfattning om hur de kommer att se ut och var du behöver klippa dem. Glöm inte att använda kakel spacers. Flera storlekar är tillgängliga så var noga med att välja rätt. Därefter kan du klippa de kakel som måste klippas eller du kan göra det när du klibbar plattorna.

Lägg kakelarna

Slutligen applicera thinset och lägg kakelarna med hjälp av distansorgan. Tänk på att den här gången är placeringen slutgiltig. Använd en nivå när du lägger mer kakel så att du gör det här. Efter 24 timmar) minimum), ta bort distanserna och Applicera injekteringsrör att fylla i raderna. Låt injekteringen sitta i några minuter och torka av överskottet. Du borde också Applicera förseglaren i slutet, med tanke på att badrumsgolvet är ständigt utsatt för fukt och vatten. Du hittar ytterligare detaljer i guiden som finns på wayfair.

De verktyg du behöver:

MoreINSPIRATION
 • Hur man installerar marmor kakel golv
 • Hur man installerar kakel som en Pro
 • Hur man plattar golvet själv

Det finns många olika typer av plattor att välja mellan med många variationer av färg, struktur eller mönster, men oavsett vad du väljer måste du vara förberedd för installation och det betyder att du måste ha några verktyg:

 • en hammare
 • en diamantblad våtsåg
 • en hammarborr
 • en hakad trowel
 • en marginal trowel
 • en gummiflotta (för grout)
 • en nivå
 • ett mätband
 • glasfibertejp
 • ett träblock
 • svampar
 • en skumborste
 • handskar, skyddsglasögon, knäskydd och andra sådana tillbehör

Individuella golvplattor projekt

Installera nya golvplattor på badrummet kan uppdatera hela badrummet och också ha en positiv effekt på resten av hemmet. Du kanske tror att det är en mycket svår uppgift som kräver en stor budget, mycket tid och hjälp av en professionell men det är inte riktigt sant, vilket framgår av plattformsinstallationsguiden vi just visat dig. Dessutom kan installering av plattor faktiskt vara ganska roligt. Tänk bara på alla sätt på vilka du kan anpassa detta projekt. Till exempel kan du välja ett bikakemönster med sexkantiga plattor som de som finns på remodelaholic.

Ju större kakelbitarna är desto lättare och snabbare är det att installera dem alla, så ta hänsyn till denna detalj när du planerar ditt badrumsplan. De flesta standardplattor ser ut som de som visas på abeautifulmess. de är lätta att installera och de kommer i massor och många olika färger och mönster. Denna vit marmor look är mycket elegant och stilfullt. Det lyser verkligen upp utrymmet.

Förbereda golvet är lika viktigt som att installera plattorna och du kan inte göra det utan det andra. Så hur förbereder du golvet ändå? Det finns en ganska bra beskrivning av denna uppgift på atcharlotteshouse. Förutsatt att du inte behöver ta bort gamla plattor eller brädor först kan du börja med att rengöra golvet. Sedan blandar du morteren och applicerar den och lägger betongskivor på toppen när du går framåt. Vänta 24 timmar och dra sedan fast sömmarna mellan brädorna. Därefter kan du börja installera plattorna.

Oavsett hur stor eller liten ditt badrumsgolv är eller vilken typ av plattor du vill installera är huvudidéerna i allmänhet desamma.Du förbereder golvet och lägger sedan plattorna. Det finns naturligtvis variabler som du måste ta hänsyn till. Till exempel mönstret du vill skapa. Även om du valde den klassiska rektangulära plattan måste du bestämma var du ska börja installera dem och hur du placerar dem. En cool idé kan vara att skapa ett diagonalt mönster som visas på sarahsbigidea. Med tanke på att det aktuella området var i detta fall en lång hall, verkar mönstret ganska passande. Naturligtvis måste du bestämma denna detalj baserat på de särskilda egenskaperna på ditt eget badrumsgolv.

Att installera badrumsplattor, som du kan se, är inte så svårt, åtminstone inte om du vet grunderna och du har förståelse för hur du väljer och använder alla material och verktyg. Tutorials som den på apartmenttherapy är mycket användbara för att förklara processen från början till slut och erbjuda användbara tips. Om du också vill installera nya plattor på dina badrumsväggar, borde du veta att processen är i grunden densamma. Du borde använda kakel avsedda speciellt för väggar eftersom de kan skilja sig något från golvplattor. Du kan matcha dem till golvet för att skapa en sömlös övergång eller du kan välja en helt annan färg och mönster.